صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

سنجش لرزش و برآورد مقاومت پل‌ها و ساختمان‌ها با ارتعاش‌سنج لیزری ایرانی

محققان کشور محصولی نوآورانه به نام ارتعاش‌سنج لیزری را بر پایه اثر دوپلر تولید کردند که در صنایع مختلف، پزشکی و تجهیزات تشخیص و ارزیابی ترک یا خوردگی کاربرد دارد.
کد خبر : 920345

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، فاطمه رضائی مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان درباره محصولات این شرکت و کاربرد آنها عنوان کرد: این شرکت دانش‌بنیان، محصولی نوآورانه به نام ارتعاش سنج لیزری را بر پایه اثر دوپلر ارائه می‌کند که در صنایع مختلف، پزشکی و تجهیزات تشخیص و ارزیابی ترک یا خوردگی کاربرد دارد. این محصول در حوزه‌های راهنمایی رانندگی، عمران، هوافضا، مترو و ... نیز قابل استفاده است.

وی ادامه داد: مزیت کلیدی ارتعاش سنج لیزری پارس لیزر نصیر در مقایسه با محصولات مشابه، دقت اندازه‌گیری بالاتر و قابلیت اندازه‌گیری و ارسال همزمان فرکانس، جابجایی و سرعت است.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان خاطرنشان کرد: ارتعاش سنج لیزری داپلر، ابزاری برای اندازه‌گیری اپتیکی و بدون تماس دامنه، فرکانس و سرعت اشیاء مرتعش است. در این دستگاه، فرکانس و دامنه ارتعاش از جابه جایی داپلر فرکانس نور لیزر حاصل می‌شود.

رضائی به برخی از کاربرد‌های این محصول برشمرد و گفت: برای پایش وضعیت ماشین‌آلات دوار، نظارت بر سلامت سازه‌ها و پل‌ها، برای بررسی ارتعاش اندام‌ها و مفاصل، تشخیص لرزش دست‌ها، همچنین در بازرسی جوش‌ها، لوله‌ها، قطعات هواپیما، از دیگر کاربرد‌های این محصول می‌توان به سنجش کیفیت جاده‌ها و شناسایی ناهمواری‌ها، برای پایش سلامت سازه‌ها و پل‌ها، برای تست و بازرسی قطعات هواپیما، برای پایش سلامت ریل‌ها و تجهیزات اشاره کرد.

به گفته وی، ارتعاش سنج لیزری پارس لیزر نصیر با ارائه دقت بالا و قابلیت‌های متنوع به عنوان ابزاری کارآمد در صنایع مختلف، پزشکی و تحقیقات عمل می‌کند.

وی درباره بزرگ‌ترین یا مهم‌ترین دستاورد این مجموعه بیان کرد: در راستای تلاش‌های بی‌وقفه متخصصان مجموعه ما، مقالاتی به چاپ رسید، اختراعاتی به ثبت رسید، پروژه‌هایی دریافت شد و نمونه‌های خارجی محصولی راهبردی بومی‌سازی شد. اما بزرگترین دستاورد این مجموعه، دستیابی به دانش فنی ارتعاش سنج لیزری در داخل کشور است. این مهم، ما را از وابستگی به خارج در این زمینه رها کرده و گامی بلند در مسیر خودکفایی و پیشرفت علمی کشورمان به شمار می‌رود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان به برخی از دستاورد‌های این مجموعه اشاره کرد و گفت: چاپ مقالات متعدد در مجلات علمی معتبر، ثبت اختراعات مرتبط با ارتعاش سنج لیزری، دریافت پروژه‌های مهم از سازمان‌های دولتی و خصوصی، بومی‌سازی نمونه‌های خارجی این محصول و ارتقای کیفیت آن، دستیابی به دانش فنی این محصول، نشان‌دهنده توانایی و خلاقیت دانشمندان ایرانی است و راه را برای نوآوری‌ها و پیشرفت‌های بیشتر در آینده هموار می‌کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر