صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۴ - ۱۱ تير ۱۴۰۳
سلامت و دولت آینده (۱۸):

داوطلبان ریاست جمهوری به این ۶ پرسش مهم سلامت پاسخ دهند

معاون اسبق وزارت بهداشت در نامه‌ای به دو نامزد دور دوم انتخابات ریاست جمهوری، خواستار پاسخگویی آنها به ۶ سوال در حوزه پزشکی شد.
کد خبر : 919904

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیدموید علویان، معاون اسبق وزارت بهداشت، در نامه‌ای به سعید جلیلی و مسعود پزشکیان، دو نامزد دور دوم انتخابات ریاست جمهوری نوشت: به عنوان عضوی از جامعه پزشکی که عمر خود را صرف خدمت به بیماران در حد توان و تلاش علمی برای تربیت نیرو‌های متخصص و فوق تخصص و محقق با آموزش و انجام تحقیقات در حوزه هپاتیت نموده‌ام؛ از سوی مردم و بیماران در چند هفته اخیر برای شرکت و یا عدم شرکت در انتخابات و رأی دادن به چه گزینه‌ای، مورد سوال قرار گرفتم و برای پاسخ دادن به سوالات آنها نیاز به درک درست نظرات و برنامه‌های کاندیدا‌ها در حوزه سلامت دارم.

رجوع مردم و بیماران به اطبا و دانشگاهیان دال بر مورد اعتماد بودن این قشر فرهیخته نزد جامعه است و این با وجود هجمه‌های افراد نابخرد و نادان به این جامعه خدوم است. لازم دانستم که آن جنابان و یا نمایندگان آنها به صراحت پاسخ سوالات ذیل را برای تنوری افکار عمومی منتشر نمایند.

۱. در حال حاضر ارائه دهندگان خدمت در تمام سطوح پزشک و پرستار و ماما و کارشناسان بهداشتی و بهورزان و سایر عزیزان از وضعیت خود ناراضی هستند و علل آن گوناگون است از قبیل نظام پرداخت ناعادلانه، سختی کار، مشکلات اجتماعی و قانونی و انتظارات رو به ازدیاد و…. حضرتعالی آیا حل این مشکلات را از راه تدبیر و مذاکره با جامعه پزشکی و برنامه ریزی دقیق در بلند مدت حل می‌کنید و یا به افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان در تمام این مقاطع روی می‌آورید.

۲. جامعه و عموم مردم از دریافت خدمات پزشکی ناراضی هستند و مشکلات عدیده‌ای در باب شیوه‌های درمان، خدمات سرپایی و بستری، عدم پوشش مناسب برخی خدمات با نرخ‌های بالا، عدم دسترسی مناسب به برخی خدمات، اجبار به پرداخت مبالغی در مسیر غیرمتعارف و…، حضرتعالی برای حل این مشکلات چه تدبیر‌هایی اتخاذ می‌کنید، آیا رضایت مردم را با شعار‌های پوپولیستی به دست می‌آورید و یا با استفاده از تجارب کشور‌های مترقی در حوزه سلامت در دنیا مثل برنامه‌های پزشکی خانواده و سیستم ارجاع در ساختار بروز آمد سازی نظام شبکه خدمات جامع و همگانی سلامت اقدام به مداخله علاج گونه خواهید کرد.

۳. در بسیاری از موارد حاکمیت به جای حل منطقی و برنامه ریزی شده درباره طرح اجبار پزشکان به حضور در مناطق محروم روی آوردند و با وجود توسعه دانشگاه‌ها در تمامی استان‌ها و برخی شهرستان‌ها، هنوز سیستم فشل وزارتخانه به استفاده از ابزار زور و اعزام پزشکان به اردوگاه‌های اجباری نموده است. درک مشکلات جامعه از نزدیک خوب است ولیکن آنچه رخ داده استفاده از نیروی ارزان قیمت بوده است، آیا انتظار خدمت خوب به مردم مناطق محروم با این شیوه وجود دارد، اخبار خودکشی‌ها و سیل عظیم مهاجرت در این قشر خدوم و دستیاران پزشکی باید ما را بیدار کند، حضرتعالی چه برنامه‌ای دارید.

۴. آیا برای استمرار خدمات مطلوب سلامت و بهبود شاخص بهره مندی آحاد مردم از خدمات پایه سلامت و مشکلات عدیده پیش رو از جمله ناپایداری در نظام تأمین و تخصیص و نشان‌دار نمودن منابع، پراکندگی در مدیریت هزینه‌های سلامت، ناکارآمدی نظام بیمه پایه، ناترازی در بُعد کمی و کیفی بسته بیمه پایه سلامت، و پوشش نامناسب در عمق برای تأمین هزینه‌های خدمات استراتژی شما برای برون رفت از شرایط پیش رو چیست.

۵. در خصوص مسئولیت پذیری و پاسخگویی حوزه سلامت و نامناسب بودن فرآیند‌های ادغام آموزش در نظام ارائه خدمات از یک سو و افزایش ظرفیت‌های کارشناسی نشده و فاقد ادله علمی و محاسباتی و ضرورت ارتقای کمی و کیفی حیطه‌های دانشی و مهارتی برای احراز صلاحیت بیشتر دانش آموختگان در انجام وظایف و مسئولیت‌های حرفه‌ای؛ چه ساز و کار‌های اجرایی را برای برون رفت از شرایط پیش رو در برنامه‌های خود دارید.

۶. و داستان تلخ طب سنتی! لطفاً به صراحت نظرتان در باب طب مبتنی بر شواهد یعنی طب امروزه که حاصل قرن‌ها تلاش پزشکان و محققین در سراسر دنیا است و طبی که مدعی حل کردن مشکلات پزشکی در این دوره و برهه از تاریخ است، آیا مدعیان طبی که بر شواهد پایدار نباشد و تکیه نکند را سر جای خود خواهید نشاند. کتاب طب داخلی را سوزاندند و در برابر قانون پاسخگو نبودند. ما در طول آموزش خود این کتاب را بعد از ساعت‌ها تلاش برای سلامت مردم در اورژانس و بخش و درمانگاه در زیر سر خود قرار می‌دادیم و یا در طاقچه اتاق می‌گذاشتیم و آن را عزیز می‌داشتیم. حضرتعالی در برخورد قاطع با مداخله گران بی صلاحیت در حوزه سلامت چه خواهید کرد و طبیعی است که همه افراد جامعه در تعیین سرنوشت خود مسؤول ولی مختارند که از این حق خود استفاده نمایند.

منتظر پاسخ صریح آن جنابان هستیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر