صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۱ - ۱۸ خرداد ۱۳۹۵
در جلسه کمیسیون نخبگان و آینده نگاری تشریح شد

جمعیت دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در آمریکا چقدر است؟

چهل و چهارمین جلسه کمیسیون نخبگان و آینده‌نگاری علم و نوآوری یکشنبه 16 خرداد برگزار شد.
کد خبر : 91818

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از مرکز خبر دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگ، در این جلسه ادامه گزارش مهاجرت تحصیلی دانشجویی در دنیا با تمرکز بر اطلاعات آماری کشورهای اسلامی و منطقه و همچنین جمهوری اسلامی ایران، از سوی رئیس کارگروه نخبگان ارائه شد.


از کشورهای اسلامی و منطقه کشور اندونزی، مالزی، ترکیه و کویت بررسی شدند. در سال 2013/14 حدود 8000 دانشجوی اندونزیایی در آمریکا مشغول به تحصیل بوده‌اند و سهم این تعداد دانشجو در کمک به اقتصاد آمریکا 246میلیون دلار بوده است.


این آمار نشان می‌دهد مهاجرت دانشجویان اندونزیایی در آمریکا و برعکس، در بیست سال گذشته طبق یک برنامه جامع و مشخص صورت نگرفته است. در ادامه و با بررسی اطلاعات آماری کشور مالزی، به حضور 6882 دانشجوی مالزیایی مشغول به تحصیل در آمریکا و کمک 218 میلیون دلاری این تعداد دانشجودر سال 2013/14 اشاره شد.


کشور مالزی برای تبدیل شدن به قطب علمی در شرق آسیا برنامه جامع و دقیقی را در پیش گرفته است. بررسی داده‌های آماری کشور کویت نیز نشان داد در سال 2013/14 حدود 7300 دانشجوی کویتی در آمریکا مشغول تحصیل بودند و سهم این تعداد دانشجو در کمک به اقتصاد آمریکا 153میلیون دلار بوده است.


کشور کویت با الگوگیری از عربستان در صدد تدوین نقشه جامع علمی کشور برای تقویت نیروی انسانی خود است. براساس گزارش قرائت شده، تعداد دانشجویان کویتی، سال 2014 در آمریکا افزایش 5/42 درصدی داشته است.


بر اساس آمار اعلام شده، در سال 2013/14، 11000 دانشجوی ترک در آمریکا مشغول به تحصیل بوده‌اند و در این سال ترکیه مقام یازدهم را در ارسال دانشجو به آمریکا داشته و سهم آن در کمک به اقتصاد آمریکا 397میلیون دلار بوده است.


52درصد دانشجویان ترک در آمریکا در مقطع کارشناسی‌ارشد و دکتری تحصیل می‌کردند و در حال حاضر بخش قابل توجهی از دانشجویان ترک در آمریکا در رشته‌های علوم انسانی مشغول به تحصیل هستند. بررسی آمار دانشجویان ترکیه‌ای در آمریکا در هفده سال اخیر نیز نشان داد این کشور روند تقریباٌ ثابتی را در ارسال دانشجو به آمریکا داشته است.


در ادامه همین گزارش، اطلاعات آماری جمهوری اسلامی ایران در مورد مهاجرت تحصیلی دانشجویی به آمریکا بررسی شد. در سال 2013/14حدود 10200 دانشجوی ایرانی در آمریکا تحصیل می‌کردند. ایران در سال 2013/14 مقام دوازدهم را در ارسال دانشجو به آمریکا داشته است. در ادامه آماری از تعداد دانشجویان ایرانی در آمریکا در 31 سال اخیر ارائه شد. از سال 1983 تا سال 1999 تعداد دانشجویان ایرانی در آمریکا با رشد منفی مواجه بوده و از حدود 20هزار نفر در سال 1983 به حدود 1700 نفر در سال 1999 رسیده است. پس از آن از سال 2000 تا 2014 روند رشد با شیب ملایم همراه بوده به طوری که در سال 2014 تعداد دانشجویان ایرانی در آمریکا به حدود 10200 نفر افزایش یافته است.


در ادامه این جلسه حاضرین به بررسی و طرح موضوع و ارائه گزارش در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی برای سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی مناسب و لزوم توجه به کیفیت دانشگاه‌ها و ضرورت ماموریت‌گرا شدن دانشگاه‌ها برای تامین نیروی انسانی کارآمد پرداختند.


مشخص کردن نقش و وظیفه دانشگاه‌ها و دیگر ارگان‌ها و سازمان‌ها در کاهش مهاجرت تحصیلی و افزایش جذب دانشجویان خارجی، تعیین سیاست‌های کلی و کلان به عنوان فلسفه زیر بنای مقوله مهاجرت، مشخص کردن دلایل مهاجرت و عوامل کششی و رانشی مهاجرت برای تهیه پیش‌نویس سیاست‌ها و پرهیز از سیاسی شدن و رعایت انصاف در بحث مهاجرت تحصیلی از مواردی بود که در جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.


انتهای پیام/

ارسال نظر