صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۵ - ۱۸ خرداد ۱۳۹۵

رونق هایپرمارکت‌ها از پهن شدن سفره‌های ماه رمضان

فرهنگ خرید چند برابری نیاز در ایام خاصی مانند ماه رمضان مدت‌هاست که در میان ایرانی‌ها جا افتاده و در این میان کسب‌وکار هایپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای رونق می‌گیرد.
کد خبر : 91651

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، حال و هوای ماه رمضان و پهن شدن سفره‌های افطار و سحر را می‌توان در رفت‌وآمدها به سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای نظاره‌گر بود. در این روزها خریدهای چند صد هزار تومانی و صف‌های طولانی صندوق‌های فروش فروشگاه‌ها در دید اغلب افراد،عادی به نظر می‌رسند چرا که فرهنگ مصرف‌گرایی روز به روز در کشور در حال رونق است.


انگار عادی شده که در این ایام سبد غذایی خانوار باید شاهد چندین برابر اقلام مورد نیاز باشد. در این میان برخی فروشگاه‌ها و هایپرمارکت‌ها با ارایه تخفیف‌هایی برای اقلام خود، مردم را برای خرید بیش‌تر ترغیب می‌کنند؛ خریدهایی که شاید چندان ضرورتی هم نداشته باشد.


در این روزها از سفره‌های ساده افطار مادربزرگ‌ها خبری نیست و در عوض میزهای مجلل جایگزین می‌شوند، حتی برخی برای برگزاری مراسم افطاری‌های خود اقدام به رزرو سالن‌های هتل و تالارهای عروسی می‌کنند تا مراسم هرچه باشکوه‌تری برگزار کنند. مراسمی که گاهی از برگزاری یک جشن عروسی نیز پر هزینه‌تر آب می‌خورد. منوهای افطار تالارهای عروسی از 15 هزار تومان به ازای هر نفر (شامل چای، پنیر، سبزی، گردو، زولبیا و بامیه، سوپ شیر و نان) به همراه هزینه شام آغاز می‌شود، در مقابل افرادی نیز هستند که شاید تهیه سبد غذایی بسیار ساده و معمولی افطاری برایشان دغدغه بزرگی باشد.


مراسم‌های افطاری‌های خانوادگی نیز از قافله پر زرق و برق این روزها جا نمانده و هزینه‌های افطار هر فرد تا پایان ماه رمضان نیز هر ساله با روند رو به افزایش مواجه است. خبرنگار آنا در بررسی میدانی از مراکز عرضه سطح شهر قیمت برخی اقلام سفره‌های ماه رمضان را در ادامه آورده است که با احتساب مجموع آنها می‌توان دریافت که هزینه افطاری هر عضو خانواده در ماه رمضان از حدود 270 هزار تومان آغاز می‌شود.


هر کیلوگرم برنج طارم هاشمی 12 هزار تومان است که با محاسبه میزان مصرف فرد در طول یک ماه یعنی 10 کیلوگرم برنج باید 120 هزار تومان تنها برای تهیه یک قلم از این سفره هزینه کرد. قیمت 6 کیلوگرم مرغ منجمد دولتی 39 هزار تومان، یک کیلوگرم خرما 5 هزار تومان، 30 عدد بربری 30 هزار تومان، یک بسته پنیر 400 گرمی معادل 5500 تومان، 2 کیلوگرم زولبیا و بامیه بر اساس نرخ مصوب اتحادیه قنادان 22 هزار تومان، 2 کیلوگرم گوشت ران گوساله 68 هزار تومان، یک عدد روغن مایع سرخ کردنی 15 هزار تومان، یک عدد رب گوجه فرنگی 4 هزار تومان، یک بسته چای 14500 تومان، یک کیلوگرم لپه 12 هزار تومان، یک کیلوگرم عدس 11500 تومان، یک کیلوگرم لوبیا قرمز 10 هزار تومان، 30 عدد تخم مرغ 12 هزار تومان، یک بسته 900 گرمی شکر 4 هزار تومان و یک کیلوگرم قند 5 هزار تومان است.


در این سبد غذایی هزینه‌های جانبی مانند میوه و سبزی، شیر و لبنیات و... نیز اضافه می‌شود که بر اساس آن قیمت افطاری‌ها افزایش می‌یابد.


اما در این میان وزیر تعاون از توزیع سبدهای حمایت غذایی به ارزش ریالی 80 تا 120 هزار تومان خبر داده است که مشخص نیست این سبدها تا چه میزان می‌توانند نیاز غذایی خانوار نیازمند را با تورم موجود در بازار مصرف پوشش دهند.


انتهای پیام/

ارسال نظر