صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۲۴ خرداد ۱۴۰۳
اقتصاد و دولت چهاردهم / ۷

برای توسعه اقتصادی باید بر فعالیت دانش‌بنیان‌ها تکیه کنیم

توجه به این نکته ضروری است که اگر خواهان رشد تولید و توسعه اقتصادی باشیم، به شرط تامین شرایط مورد نیاز برای تولید بایستی بر دانش‌بنیان‌ها و نیروی انسانی متخصص تکیه کنیم.
کد خبر : 916333

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، توجه به این نکته ضروری است که اگر خواهان رشد تولید و توسعه اقتصادی باشیم، به شرط تامین شرایط مورد نیاز برای تولید بایستی بر دانش‌بنیان‌ها و نیروی انسانی متخصص تکیه کنیم. بیش از ۲۰ سال است که گفته می‌شود بایستی عوامل مانع رشد تولید در کشور مرتفع شود؛ در همین راستا برای توسعه رشد اقتصادی و به تبع آن تولید بایستی عوامل سرکوب کسب و کار‌ها در کشور را به درستی شناسایی و رفع کنیم. بسیاری از اقتصاددان‌ها متاسفانه با سیاست‌هایی نظیر تزریق پول و اعطای تسهیلات در پی رفع معلول‌های این مشکل هستند؛ در صورتی که این کمک‌ها حتی اگر موفق باشد نیز صرفا در جهت رفع معلول‌ها بوده و تمام معضلات با باقی ماندن علت‌های اصلی بازخواهد گشت.

هرچه که بگوییم دانش‌بنیان‌ها را دوست داریم و به آنها بها و تسهیلات می‌دهیم، تا زمانی که عواملی که مانع رشد تولید می‌شوند از بین نرفته باشد صرفا پول هدر داده ایم. سه عامل مهم عدم اولویت تولید در نظام بودجه بندی، عدم تفکر وجود تفکر تولیدی در مدیران ارشد و همچنین بروکراسی ناکارآمد اداری، اجرائی سه عامل مهم در جلوگیری از رشد تولید است که توسط سازمان ملل نیز مشخص شده است.

از منظر یک متخصص، توسعه اقتصادی فرآیندی است که مبتنی بر تسلط انسان بر محیط پیرامون خود است و این امر صرفا از طریق دانش امکان پذیر است. این که تاکنون نتوانسته ایم خود را از بند وابستگی به فروش نفت رها کنیم به عدم قردانی از توانایی نیروی انسانی نخبه کشورمان بر می‌گردد. نفت و دیگر منابع را نیروی انسانی متخصص می‌تواند تبدیل به رفاه و دیگر کالا‌ها نماید؛ اما متاسفانه دولتمردان همچنان با تکیه به فروش نفت خام به تاثیر نیروی انسانی متخصص بر توسعه اقتصادی توجه ندارند و به همین جهت سالانه هزاران نخبه و نیروی دانشمند و متخصص به دلیل بی اعتنایی به رفع مشکلات تولید از کشور مهاجرت می‌کنند. 

توجه به این نکته ضروری است که اگر خواهان رشد تولید و توسعه اقتصادی باشیم، به شرط تامین شرایط مورد نیاز برای تولید بایستی بر دانش‌بنیان‌ها و نیروی انسانی متخصص تکیه کنیم.

سید مرتضی افقه – استاد دانشگاه  

انتهای پیام/

ارسال نظر