صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۸ - ۲۰ خرداد ۱۴۰۳
عین‌اللهی:

«سلامت» از قوی‌ترین حوزه‌های کشور است/ اهمیت امنیت غذایی از مزرعه تا سفره

وزیر بهداشت حوزه سلامت را از قوی‌ترین حوزه‌های کشور عنوان کرد و با تاکید بر مبحث امنیت غذایی گفت: مبحث غذا از آغاز زنجیره تولید تا رسیدن محصول به سفره مردم باید تحت پوشش امنیت غذایی قرار گیرد.
کد خبر : 916004

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، بهرام عین‌الهی در همایش روز جهانی ایمنی غذا که امروز، یکشنبه، ۲۰ خرداد برگزار شد، اظهار کرد: به طور قطع، روح رییس‌جمهور شهید در این برنامه حضور دارد. اقدامات دولت سیزدهم در زمینه بهداشت بسیار ارزشمند است. جلسه سازمان بهداشت جهانی به تازگی برگزار شد و در آن جلسه، رییس جمهور شهید را به عنوان حامی مردم در زمینه سلامت معرفی کردم.

وی با بیان اینکه تشکیل جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفت، اظهار کرد: پیش از دولت سیزدهم، برگزاری جلسات شورای عالی سلامت لغو شده بود، اما پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم، سه جلسه شورای عالی سلامت برگزار شد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه اقدامات دولت سیزدهم در زمینه سلامت بسیار گسترده است، خاطرنشان کرد: پیش از اینکه دولت سیزدهم سیاست امور را در دست بگیرد، میزان مرگ و میر کرونایی در روز حدود ۷۰۰ نفر و مرگ و میر هفتگی ناشی از این بیماری ۵هزار نفر برآورد شده بود دولت سیزدهم با واکسیناسیون گسترده توانست از روند مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا جلوگیری کند.

عین‌اللهی در ادامه صحبت‌هایش با بیان اینکه «امنیت غذایی» و «تولید غذا» با یکدیگر تفاوت دارند، افزود: هنگامی که از تولید غذا سخن به میان می‌آید باید به امنیت غذایی توجه کنیم. وزارت بهداشت، متولی حوزه سلامت به حساب می‌آید و به دلیل اینکه امنیت غذایی بر سلامت مردم اثرگذار است، متولی امنیت غذایی نیز به حساب می‌آید. نکته مهم و اساسی این است غذا از منظر کمی و کیفی باید سالم باشد.

وی با بیان اینکه حوزه سلامت جزو قوی‌ترین حوزه‌های کشور به حساب می‌آید، اظهار کرد: پس از انقلاب اسلامی، دستاوردهای بسیاری حاصل شده و حوزه سلامت جزو قوی‌ترین دستاوردهای کشور به حساب می‌آید.

وزیر بهداشت با بیان اینکه موضوع امنیت غذایی بسیار گسترده است، گفت: مبحث غذا از آغاز زنجیره تولید تا رسیدن یک محصول به سفره مردم باید تحت پوشش امنیت غذایی قرار گیرد.

عین‌اللهی با بیان اینکه شورای عالی تغذیه و شورای عالی سلامت طی ۲۰ سال گذشته با یکدیگر ادغام شدند، گفت: این دو شورا با یکدیگر ادغام شده‌اند و تفکیک‌ناپذیر هستند.

وی با اشاره به سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت گفت: تامین امنیت غذایی و دسترسی مطلوب به غذا در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری قرار دارد .

عین‌اللهی با بیان اینکه موضوع امنیت غذایی در کانون توجه رییس‌جمهور شهید قرار داشت، خاطرنشان کرد: همایش روز جهانی امنیت غذایی با دستور رئیس جمهور در حال برگزاری است. ایشان همواره بر ضرورت تامین امنیت غذایی تاکید داشت و بر دسترسی همگانی به غذای سالم تاکید می‌کرد.

وی با بیان اینکه سند «شورای سلامت و دانش‌بنیان» به تصویب رسیده، افزود: سند شورای سلامت و دانش‌بنیان به تصویب رسیده و آماده است. به طور قطع، استفاده از توان شرکت‌های دانش‌بنیان که وابسته به دانشگاه‌های علوم پزشکی هستند در زمینه سلامت غذا اثرگذار است. موضوع امنیت غذایی یک موضوع چند وجهی و نیازمند همکاری چندجانبه است؛ به همین دلیل کمیسیون‌های «پایدار غذا»، «دسترسی اقتصادی»، «استاندارد»، «علمی و فرهنگی»، «امنیت و دفاعی» و «امنیت غذایی» تشکیل شده است که هر کدام از مسئولان کشوری مسئولیت یکی از این کمیسیون‌ها را بر عهده دارند.

وزیر بهداشت گفت: موضوع دسترسی به نان و غنی سازی آرد در ۱۰ استان کشور اجرا می‌شود. طرح توزیع آرد سبوس‌دار در نانوایی‌های داوطلب اجرا می‌شود.

عین‌اللهی درباره توزیع شیر در مدارس نیز گفت: توزیع شیر در مدارس متوقف شده بود اما پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم، توزیع شیر در مدارس بار دیگر از سر گرفته شد. وزارت آموزش و پرورش مسئولیت توزیع شیر را بر عهده گرفته است.

وی با بیان اینکه دولت سیزدهم به منظور دسترسی به غذای مناسب توزیع کالابرگ را در دستور کار قرار داده است، گفت: طرح توزیع کالابرگ رایگان می‌تواند خطر عدم دسترسی به مواد غذایی سالم را در مناطق محروم کاهش دهد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه رژیم غذایی ناسالم با وضعیت مالی ارتباط ۱۰۰ درصدی ندارد، افزود: برخی افراد دارای وضعیت اقتصادی مناسبی هستند اما رژیم غذایی نامناسبی دارند و از غذاهای پرکالری، چرب و پرنمک تغذیه می‌کنند. مصرف میوه و سبزیجات باید در رژیم غذایی لحاظ شود؛ مصرف میوه و سبزیجات می‌تواند ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر را به میزان ۲۰ درصد کاهش دهد.

عین‌اللهی با اشاره به آمار سازمان بهداشت جهانی درباره وضعیت رژیم غذایی در کشورهای آسیایی و آفریقایی گفت: بر اساس آمار و ارقام منتشر شده، حدود ۲ میلیارد نفر از مردم جهان که در کشورهای آسیایی و آفریقایی زندگی می‌کنند از نظر برخورداری رژیم غذایی دارای رژیم ناسالم هستند.

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت طی سال گذشته پویش سلامت را برگزار کرد، افزود: ۸۸۰ هزار نفر در پویش سلامت شرکت کردند. بررسی‌ نتایج پویش سلامت بیانگر این است که ۸ میلیون ایرانی مبتلا به فشار خون هستند اما از بیماری خود اطلاعی ندارند. همچنین ۴۶۰ هزار ایرانی به دیابت مبتلا بودند اما از این موضوع ناآگاه هستند. نتایج پویش سلامت حاکی از این است ۸ میلیون نفر و ۴ میلیون نفر به ترتیب مشکوک به فشار خون و دیابت هستند.

وزیر بهداشت در ارتباط با بیماری‌های غیر واگیر گفت: متاسفانه میزان مرگ و میر ناشی از بیماری‌های غیرواگیر بسیار زیاد است. همچنین اثرات زیست محیطی بر امنیت غذایی اثرگذار است. گازهای گلخانه‌ای بر محیط زیست و محصولات کشاورزی اثر می‌گذارند و می‌تواند سبب افزایش فلزات موجود در مواد غذایی شود. روز جهانی ایمنی غذا یک فرصت مغتنم برای استفاده از ظرفیت صاحب نظران حوزه امنیت غذایی است. بررسی‌ها بیانگر این است سالانه ۶۰۰ میلیون نفر به دلیل نداشتن امنیت غذایی دچار بیماری می‌شوند و از این تعداد ۴۲۰ هزار نفر جان خود را از دست می‌دهند.

عین‌اللهی با بیان اینکه پایش امنیت غذایی نیازمند یک سیستم پیشرفته است، افزود: کشور ما مجهز به این سیستم پیشرفته است؛ سیستم پیشرفته پایش امنیت غذایی کشور جمهوری اسلامی ایران، سازمان غذا و دارو است. سازمان غذا و دارو در زمینه امنیت غذایی فعالیت می‌کند و همکاری این سازمان با معاونت بهداشتی وزارت بهداشت می‌تواند بسیار اثرگذار باشد. من از سازمان غذا و دارو می‌خواهم که در صورت هرگونه تخلف در زمینه تامین غذای مردم به شدت به موضوع ورود کند.

وی ادامه داد: موضوع امنیت غذایی مختص یک کشور نیست چرا که مواد غذایی به کشورها صادر می‌شود. کشورها نه تنها وارد کننده مواد غذایی هستند بلکه مواد غذایی را به سایر کشورها صادر می‌کنند و به همین دلیل موضوع امنیت غذایی مختص یک کشور نیست.

عین‌اللهی درباره ضرورت ورود دانشکده‌های تغذیه به موضوع امنیت غذایی نیز گفت: کارشناس شدن یک فرد به معنای سپری کردن دروس دانشگاه نیست بلکه یک کارشناس باید تحت آموزش مداوم قرار گیرد. مخاطرات فراوانی درباره غذاهای فرآوری شده به ویژه فرآورده‌های گوشتی وجود دارد. سوسیس و کالباس حاوی نیترات هستند که این ماده برای سلامتی مضر است و می‌تواند مشکلات گوارشی ایجاد کند. همچنین کاهش قند نوشیدنی‌ها باید در دستور کار قرار گیرد.

وی درباره ضرورت آموزش همگانی درباره تغذیه گفت: آموزش همگانی در حوزه تغذیه از اهمیت فراوانی برخوردار است، فرهنگ مصرف فست فودها وارد کشور شده و به ویژه در کانون توجه جوانان قرار گرفته است. بررسی‌ها بیانگر این است که طب سنتی و عادات غذایی ایرانیان بر مصرف غذاهای سالم تاکید داشته است.

انتهای پیام/

ارسال نظر