صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۳ - ۲۰ خرداد ۱۴۰۳
مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه عنوان کرد؛

خواص توت فرنگی در سلامت/ ضد سرطان و بیماری‌های قلبی

مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه، در ارتباط با خواص توت فرنگی و همچنین احتیاط در خوردن این میوه، نکاتی را متذکر شد.
کد خبر : 915910

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، مینا کاویانی مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه، توت فرنگی را میوه‌ای خوشرنگ، خوش طعم و بسیار محبوب از خانواده گل‌سرخیان برشمرد و گفت: این میوه کم‌کالری منبع غنی مواد معدنی و ویتامین‌های سودمند برای سلامتی است.

وی افزود: مواد گیاهی موجود در توت فرنگی شامل فلاونوئید‌ها از جمله آنتوسیانین و کاتچین، اسید‌های فنولیک، تانین‌ها و رزوراترول است و این ترکیبات خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی دارند.

کاویانی با اشاره به نتایج پژوهش‌های علمی، گفت: مصرف توت فرنگی در پیشگیری از سرطان، پیری، التهاب و بیماری‌های عصبی مؤثر است. توت فرنگی دارای قدرت آنتی اکسیدانی بالایی است و از نظر شاخص ظرفیت جذب رادیکال اکسیژن بسیار بالا است و می‌تواند خطر بیماری‌های سرطان و قلبی عروقی را کاهش دهد.

وی، توت فرنگی را غنی از ویتامین C دانست و افزود: هر ۱۰۰ گرم توت فرنگی با داشتن ۸/۵۸ میلی‌گرم ویتامین سی می‌تواند حدود ۹۸ درصد نیاز روزانه به این ویتامین را تأمین کند. در این میوه نیز مانند توت، علاوه بر ویتامین C، آنتی اکسیدان‌های دیگری مانند ویتامین E، بتاکاروتن (پیش‌ساز ویتامین A)، لوتئین و گزانتین یافت می‌شود.

به گفته کاویانی، توت فرنگی سرشار از ویتامین‌های گروه B مانند B۲, PP, B۶ و فولات است و مقادیر نسبتاً بالایی از مواد معدنی شامل پتاسیم، منگنز، فلوراید، مس، آهن و ید را داراست.

وی با اشاره به نقش این میوه در تنظیم قندخون، افزود: یکی از خواص توت فرنگی کمک به تنظیم بهتر قند خون است. محققان بر این باورند که با مصرف توت فرنگی به ویژه پس از مصرف یک وعده غذایی، تنظیم قند خون و انسولین بهتر انجام می‌شود.

کاویانی، شاخص قندی توت فرنگی را ۴۰ عنوان کرد که به نسبت پایین است یعنی توت فرنگی باعث افزایش ناگهانی قند خون نشده و در نتیجه برای افراد مبتلا به دیابت کم‌خطر تلقی می‌شود.

وی، فیبر غذایی را ماده دیگری برشمرد که در توت فرنگی به مقدار مناسبی وجود دارد و یادآور شد: مصرف توت فرنگی عبور مواد غذایی از دستگاه گوارش را تسهیل کرده و به دفع مواد مضر و زائد کمک می‌کند.

موارد احتیاط مصرف توت فرنگی

مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه با اشاره به موارد احتیاط در مصرف توت فرنگی، گفت: حساسیت به توت فرنگی ممکن است در بعضی افراد به ویژه کودکان دیده شود.

به گفته وی، ورم و قرمزی در ناحیه دهان، لب‌ها و زبان، اگزما، کهیر، سردرد، آبریزش بینی، خارش چشم‌ها، وزوز گوش‌ها، ناراحتی گوارشی، افسردگی، بیش‌فعالی و بی خوابی برخی از نشانه‌های حساسیت به توت فرنگی است و افرادی که به توت فرنگی حساسیت دارند، باید از مصرف آن پرهیز کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر