وزارت امور خارجه استرالیا احتمال لغو تحریم افراد و شرکتهای ایرانی را مطرح کرد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا به نقل از ایرنا، وبسایت وزارت امور خارجه و تجارت استرالیا روز سهشنبه با نام بردن از 10 شرکت ایرانی که سال 2013 میلادی توسط وزیر امور خارجه این کشور تحت قوانین مربوط به سال 2011 (1389) در مورد روابط با ایران در لیست تحریمهای این کشور قرار گرفت، اعلام کرد سوم جولای سال جاری میلادی (13 تیرماه) این تحریمها در صورت عدم تجدیدنظر وزارت امور خارجه به پایان میرسد.
در این لیست نام امیرحسین رحیمیار و شرکت های ایران پویا، صنایع دریایی آریا نیکان (با نام کامل صنایع آریا با مسئولیت محدود)، فراتک، طرح و پالایش، تولید ابزار برشی ایران (با نام کامل شرکت تابا، شرکت ابزار برشی ایران)، تهران گسترش (شرکت پی.جی.اس)، سازه مرکب، شرکت مواد کامپوزیت نوید و پارس آمایش صنعت کیش (پی.ای.اس.کی) دیده میشود.
براساس اطلاعیه وزارت امور خارجه و تجارت استرالیا که در بخش تحریمهای تارنمای این وزارتخانه قرار گرفت، طبق مقررات روابط استرالیا و ایران مصوبه سال 2011 (1389)، وزارت امور خارجه استرالیا قادر به تصمیمگیری برای تحریم افرادی است که در رابطه با آزمایشهای هستهای و یا موشکی ایران باشند و یا متهم به نقض قوانین شورای امنیت ملی شوند.
جولی بیشاپ، وزیر امور خارجه استرالیا دی ماه سال گذشته تاکید کرده بود استرالیا تحریمهای مستقل خود علیه ایران را لغو میکند.
وی پس از بیانیه مشترک اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و لغو تحریمهای اعمال شده علیه ایران که توسط وزیر امور خارجه ایران و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و نماینده گروه 1+5 منتشر شد، از برنامه کانبرا برای لغو تحریمهای مستقل اعمال شده علیه کشورمان خبر داد و تاکید کرد که تحریمها علیه ایران براساس قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد پس از دریافت گزارش آژانس توسط شورای امنیت لغو میشود.
استرالیا اواسط اسفند ماه نیز به طور رسمی پس از اجرایی شدن برجام تحریمهای خود علیه جمهوری اسلامی ایران را لغو و اعلام کرد که تجار و بازرگانان این کشور برای معاملات بالای 20 هزار دلار استرالیا (معادل 14 هزار و 436 دلار آمریکا) نیازی به مجوز ندارند و این شامل تجار ایرانی نیز میشود.
بخش امور خارجه و تجارت استرالیا اعلام کرده بود: این کشور تحریمهایی را که از سال 2008 (1386) و به دنبال برنامههای هستهای جمهوری اسلامی ایران به طور خودکار علیه این کشور وضع شده بود برداشته، اما برخی تحریمهای غیرهستهای هنوز به قوت خود باقی است.
برخی تحریمها علیه ایران شامل محدودیت در انتقال کالاهای حساس، سلاح و موشکهای بالستیک و برخی افراد و نهادها میشد که باقیمانده بود و در مورد این لیست وزارت امور خارجه استرالیا تا 13 تیر تصمیمگیری میکند.
انتهای پیام/