صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۳ - ۱۶ خرداد ۱۴۰۳

رضایی: «انتخابات» اساس جمهوری اسلامی است

دبیر شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا «انتخابات» را اساس جمهوری اسلامی دانست و گفت: با حضور نامزدهای ریاست جمهوری از همه طیف‌ها، انتخابات پیشِ‌رو یکی از پرشورترین انتخابات از حیث حضور کاندایدهای مختلف خواهد بود.
کد خبر : 915437

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، محسن رضایی در مصاحبه‌ای با پایگاه خبری الجزیره قطر به تبیین وضعیت سیاسی کشور پس از شهادت رئیس‌جمهور و همچنین تحلیل وضعیت منطقه غرب آسیا و چشم‌انداز ارتباط ایران با کشور‌های منطقه پرداخت.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار الجزیره مبنی بر اینکه آرایش سیاسی ایران پس از انتخابات زودهنگام چگونه خواهد بود، پاسخ داد: با حضور نامزد‌های ریاست جمهوری از همه طیف‌ها، انتخابات پیشِ‌رو یکی از پرشورترین انتخابات از حیث حضور کانداید‌های مختلف خواهد بود.

دبیر شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا ادامه داد: انتخابات اساس جمهوری اسلامی است و حتی رهبری از جانب مجلس خبرنگان منتخب مردم انتخاب می‌شود و دنیا مردم‌سالاری دینی و دموکراسی در ایران را پذیرفته و حجم گسترده ابراز تسلیت و حضور مقامات کشور‌های مختلف جهان در مراسم شهید رئیسی بیانگر همین موضوع و تائید منتخب مردم بودن رئیس‌جمهور ایران است.

رضایی در پاسخ به سؤال مجری درباره سانحه سقوط بالگرد رئیس‌جمهور اظهار داشت: تحقیقات در مورد این حادثه به دقت در حال انجام است و این اتفاق برای ما بسیار مهم است؛ چراکه دومین شخص کشور پس از رهبری در این اتفاق درگذشته است و ما همه احتمالات را در نظر می‌گیریم هرچند که نقش عوامل طبیعی تاکنون بیشترین احتمال را داشته است، اما اگر شاهد هر نوع سهل‌انگاری و مسامحه در هر سطحی باشیم قطعاً برخورد خواهیم کرد.

فرمانده سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه الجزیره که درباره تحولات منطقه پرسید، ایران پس از حمله به کنسولگری در سوریه، سرزمین‌های اشغالی را مستقیماً هدف قرار داد و آیا این به معنی اعمال یک سیاست جدید از سوی ایران در منطقه است، بیان کرد: سیاست خارجی ما بر پایه تعامل اصولی که شامل تعامل حقیقی و پایدار می‌شود، است و دوستی و مقاومت ما واقعی است که در وعده صادق آن را اثبات کردیم. پس از پاسخ موشکی به رژیم غاصب که هدف آن ضربه به مبداء حمله به کنسولگری کشورمان بود اسراییل غلطی نتوانست بکند و دشمنان شاهد قدرت‌نمایی ایران بودند.

سردار محسن رضایی در پاسخ به این سؤال که عملیات طوفان الاقصی چه معنایی برای ایران دارد، خاطرنشان کرد: نسل‌کُشی وحشیانه رژیم صهیونیستی و جنایات بزرگ نتانیاهو برای ما بسیار دردناک است و خواستار آتش بس فوری هستیم، اما از سوی دیگر شاهد نزدیکی هرچه‌سریع‌تر رژیم صهیونیستی به فروپاشی و نابودی هستیم و امروز شاهد نیروی عظیم مقاومت در میان مردم فلسطین هستیم و میبینیم که مقاومت غزه و لبنان و یمن در روز‌های اخیر دامنه حملات خود علیه رژیم کودک کش صهیونیستی را گسترش داده‌اند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این سوال که راهکار دوکشوری از نظر ایران چه جایگاهی دارد، گفت: تأیید ۱۵۰ کشور دنیا بر موضوع دو کشوری و به رسمیت شناختن کشور فلسطین پیروزی بزرگی محسوب می‌شود، هرچند جمهوری اسلامی ایران این راهکار را کافی نمی‌داند و معتقدیم کل سرزمین‌های اشغالی از طریق دموکراتیک و برگزاری انتخابات باید آزاد و به صاحبانشان بازگردانده شود.

رضایی ادامه داد: اخیراً نتانیاهو و بایدن طرحی توطئه‌آمیز را پیش می‌برند که دو بند مورد تأکید جامعه بین‌الملل، یعنی پایان دادن به جنگ و همچنین ترک اسراییل از غزه را حذف کرده و فقط به خروج نیرو‌های رژیم صهیونیستی از خانه‌های مسکونی اشاره شده است و این یعنی اسراییل در غزه بماند و پایان جنگ هم نامعلوم باشد که البته مقاومت فلسطین مقتدرانه به این طرح پاسخ منفی داد.

رضایی در پاسخ به سوال خبرنگار الجزیره مبنی بر اینکه برخی به نفوذ ایران در منطقه منتقدند، این نفوذ چه نقشی در امنیت ملی و منطقه‌ای ایران دارد؟ با بیان اینکه نقش منطقه‌ای ایران به نفع منطقه و مسلمانان است، افزود: حضور ما در منطقه فتنه بزرگ داعش را دفع کرد و همچنین از توسعه‌طلبی و تمامیت‌طلبی رژیم صهیونیستی در منطقه جلوگیری کرده و حضور منطقه‌ای ایران عامل صلح و امنیت و برادری است.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا ایران در قالب این نفوذ آماده همکاری و گفتگو با کشور‌های عربی منطقه است، بیان داشت: آماده ائتلاف‌های بزرگ با همه کشور‌های منطقه از جمله عربستان و مصر هستیم.

رضایی در پاسخ به این سؤال که در مورد بعضی اختلافات در خلیج فارس چه نظری دارید، اظهار داشت: ما مایل به حل اختلافات از طریق گفتگو و دیپلماسی هستیم.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار الجزیره مبنی بر چشم انداز ارتباط ایران با کشور‌های عربستان، اردن، مصر و بحرین گفت: روابط با عربستان بسیار جدی، حقیقی و برادرانه است و هر دو کشور مجدانه بر ادامه این رابطه تاکید دارند، همچنین در مورد ارتباط با اردن به همت شهید امیرعبدالهیان پیشرفت بسیار خوبی داشته‌ایم و در مورد مصر هم حضور وزیر خارجه این کشور پس از ۴۵ سال، گام خوب و مثبتی بود و یخ‌های روابط بین دو کشور در حال آب شدن است و در خصوص بحرین هم از اظهارات پادشاه این کشور و درخواست وی مبنی بر احیای روابط استقبال می‌کنیم.

رضایی در پاسخ به سوال خبرنگار الجزیره با اشاره به نگاه ویژه دولت رئیس‌جمهور فقید (آیت‌الله رئیسی) به سمت شرق، اکنون با توجه به بالا رفتن سطح تنش‌ها بین روسیه و غرب و تهدید‌های طرفین علیه یکدیگر، موضع ایران در این‌باره چیست، با بیان اینکه با هرگونه جنگ‌طلبی و توسعه‌طلبی مخالفیم عنوان کرد: معتقدیم صلح و امنیت و پایان بخشی به مناقشات باید از راه مذاکره و دیپلماسی و بدون جنگ و منازعه برقرار شود.

وی ادامه داد: در‌های بسته شده ارتباط با شرق در زمان شاهنشاهی، اکنون باز شده که به معنی بسته شدن در‌های ارتباط با غرب نیست و ایران آماده تعامل با تمام کشور‌های جهان است و از گفتگو استقبال می‌کند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سؤال خبرنگار الجزیره مبنی بر اینکه ایران تمایل به پیروزی کدام کاندید ریاست جمهوری آمریکا دارد، بیان داشت: برای ما فرقی ندارد که کدام نامزد پیروز شود، اما آنچه مطرح است این است که هر کدام از گزینه‌ها که سر کار آید باید به تحریم‌های ناجوانمردانه علیه ایران پایان بخشیده و به تعهد آمریکا ذیل برجام عمل کند.

رضایی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار الجزیره درباره اینکه برخی معتقدند تغییر دولت‌ها در ایران تفاوتی در وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم ایجاد نمی‌کند، با بیان اینکه اینگونه نیست که وضعیت اقتصادی بدون تغییر و پیشرفت بوده باشد، خاطرنشان کرد: وقتی وضعیت را با قبل از انقلاب مقایسه می‌کنیم به وضوح شاهد پیشرفت هستیم، اما ما نیاز به گام‌های بلندتری در خصوص تحولات و پیشرفت اقتصادی داریم و تحریم‌ها هم در این حوزه بی‌تأثیر نبوده است ولذا نیاز به تقویت کارآمدی در حوزه اقتصادی داریم.

انتهای پیام/

ارسال نظر