صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۱۹ - ۱۷ خرداد ۱۳۹۵
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه:

بیماران از حذف خودسرانه دارو در ایام روزه‌داری پرهیز کنند

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، عنوان کرد: به روزه‌داران توصیه می‌شود از حذف خودسرانه دارو در ماه رمضان خودداری کنند و حتما برای چگونگی شرایط روزه‌داری با پزشک مشورت کنند.
کد خبر : 91484

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر سیدسعید خطیبی با بیان اینکه بیماران نباید به واسطه روزه‌داری در ماه رمضان، سلامت خود را به خطر انداخته و مصرف دارو را خودسرانه حذف کنند، گفت: البته بیماران می‌توانند در مشورت با پزشک به گونه‌ای که سلامتشان به مخاطره نیفتد، زمان مصرف دارو را تغییر داده و به فاصله زمانی افطار تا سحر جا‌به‌جا کنند.


وی افزود: پزشکان نیز می‌توانند برای برخی داروها، داروی جایگزین تجویز کنند که اولا در فاصله زمانی افطار تا سحر مصرف شود و در عین حال در طول مدت روزه‌داری برای بیمار نیز مشکل‌ساز نشود.


معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، با بیان اینکه تشخیص این جایگزینی حتما باید توسط پزشک متخصص صورت گیرد و داروسازان صلاحیت تجویز داروی جایگزین را ندارند، عنوان کرد: معمولا تداخل دارو با غذا می‌تواند باعث کاهش، افزایش یا تاخیر در روند رسیدن دارو به غلظت مناسب در خون شود.


وی اظهار کرد: میزان این تداخل و این که آیا اثر آن بر جذب دارو مثبت است یا منفی، به عوامل متعددی نظیر ماهیت فیزیکی و شیمیایی دارو، فرمولاسیون، نوع غذا و فاصله زمانی بین خوردن غذا و مصرف دارو بستگی دارد که تشخیص تمامی اینها تنها به عهده پزشک متخصص است.




انتهای پیام/

ارسال نظر