صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۱ - ۱۳ خرداد ۱۴۰۳
متخصص مغز و اعصاب در گفت‌وگو با آنا:

بیماری «ام‌اس» کُشنده نیست/ زنان بیشتر از مردان دچار می‌شوند

متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه ام‌اس بیماری کشنده‌ای نیست و درمان دارد، گفت: بانوان سه درصد بیشتر از مردان دچار این بیماری می‌شوند.
کد خبر : 914736

محمدرضا معتمدی متخصص مغز و اعصاب در گفت‌وگو با خبرنگار علم و فناوری آنا، درباره بیماری ام اس اظهار کرد: ام اس  بیماری عصبی است که مغز و نخاع را فلج می‌کند. در بیماری ام اس سیستم ایمنی بدن به غلاف محافظ  بافت عصبی حمله کرده و موجب اختلال در ارتباط بین مغز و دیگر مناطق بدن می‌شود. در این بیماری هرچه تشخیص سریع‌تر باشد، سیر بیماری و نحوه درمان بهتر است.

وی با اشاره به اینکه شیوع بیماری ام اس در بانوان 3 درصد بیشتر از مردان است، ادامه داد: معمولاً بیماری ام اس جوانان را درگیر می‌کند. این بیماری در سنین ۲۰ تا ۴۰ سال شیوع بیشتری دارد. ام اس در مناطقی از دنیا که به خط استوا نزدیک‌تر هستند شیوع کمتری دارد درحالی که آمار این بیماری در مناطق قطبی بیشتر است.

این متخصص مغز و اعصاب افزود: با توجه به تقسیم بندی گفته شده، این بیماری نباید در ایران شیوع داشته باشد؛ اما متاسفانه شاهد برابری ام اس در ایران با برخی کشور‌های دیگر هستیم.

معتمدی بیان کرد: مسائل آب و هوایی، استرس و مسائل اقتصادی در ابتلا به این بیماری بی تاثیر نیست؛ اما به صورت کلی هیچ نظر قاطعی در این زمینه وجود ندارد. برای یافتن علتی مناسب، باید بررسی‌های علمی و مطالعات اِپیدمیولوژی انجام شود.

علائم ونشانه‌های ام اس

وی به علائم این بیماری اشاره کرد و گفت: ام اس علائم مختلفی دارد معمولا علائم حسی، حرکتی، تاری دید، سرگیجه، عدم تعادل، دو بینی و مشکلات کنترل ادرار از نشانه‌های شایع این بیماری به شمار می‌روند.

این متخصص مغز و اعصاب تصریح کرد: بیماری ام اس معمولا به صورت حمله رخ می‌دهد و بیمار دچار برخی علائم عصبی مانند خواب رفتگی اندام‌های صورت و بدن، اختلالات حرکتی و تعادلی می‌شود. بیماری ام اس در برخی بیماران پس از گذشت مدتی، حتی بدون درمان بهبودی قابل ملاحضه‌ای ایجاد می‌کند و تا زمانی که حمله بعدی اتفاق نیفتد، هیچ علائمی ندارد.

معتمدی با بیان اینکه ام اس بیماری کشنده‌ای نبوده و قابل درمان است، مطرح کرد: خوشبختانه در سال‌های اخیر دارو‌های بسیار موثری در پیشگیری از رشد بیماری ام اس ساخته شده است که بیماران به راحتی می‌توانند خریداری کنند. ام اس در موارد بسیار پیشرفته ممکن است مقداری از کارایی فرد را مختل کند؛ اما در بسیاری از موارد بیمار زندگی طبیعی و نرمال دارد.

وی خاطرنشان کرد: داشتن عادت صحیح زندگی مانند ورزش، تغذیه مناسب، پرهیز از مصرف الکل و سیگار، خواب به‌اندازه و پرهیز از استرس‌های شدید می‌توانند از عوامل بسیار مهم در پیشگیری از ابتلا به بیماری ام اس باشند.

انتهای پیام/

برچسب ها: مغز و اعصاب
ارسال نظر