لرزه شدید بر اندام تالار شیشهای
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، پس از این که طی روزهای اخیر شاخص کل بورس افزایشهای بیرمقی را تجربه کرد، امروز با سقوط بیسابقه 3589 واحدی به رقم ۶۱ هزار و ۵۳۲ واحد رسید.
در معاملات امروز بورس تهران شرکتهای پالایشگاهی بعد از 9 ماه توقف، به تالار شیشه ای برگشتند و موجب کاهش شدید قیمتها و ریزش شاخصهای بورس شدند.
در بازار امروز ارزش و حجم معاملات رشد زیادی را تجربه کرد و در مجموع بیش از یک میلیارد سهم به ارزش 253 میلیارد تومان داد و ستد شد که ارزش بازار سرمایه را به 275 هزار میلیارد تومان رساند.
در همین رابطه یک کارگزار بورس در گفتوگو با خبرنگار آنا با بیان اینکه پیشبینیها برای افت شاخص کل بورس با بازگشایی نماد پالایشگاهی تا 60 هزار واحد به وقوع پیوسته است، گفت: بازگشایی نمادهای پلایشگاهی حرکت مناسبی از سوی سازمان بورس بود، چرا که با این اقدام حجم قابل توجهی سرمایه در بازار آزاد شد و در نتیجه منابع مالی به سمت گروههای دیگر نیز هدایت میشوند.
محمدجعفر دوست افزود: البته با توجه به کاهش قیمت نفت و کیفیسازی محصولات پالایشگاهی این سقوط پیشبینی میشد و حتی برخی شرکتهای پالایشگاهی مانند لاوان، بندرعباس و تهران تا یک دوم نیز کاهش قیمت را تجربه کردند.
وی تصریح کرد: شرکتها با سناریوهای مختلف سود سال آینده خود را پیشبینی میکنند که با توجه به اختلاف موجود میان شرکتهای پالایش و شرکت ملی پالایش و پخش برای نرخ خوراک و به تبع آن کاهش سودآوری و بازگشایی نمادها با این میزان سود، شاخص کل سقوط کرد.
دوست با تاکید بر اینکه در صورت افزایش قیمت نفت میتوان به صعود شاخص بورس امیدوار بود، ادامه داد: قیمتهای فعلی بورس برای بسیاری از افراد تازه وارد به این بازار بسیار هم جذاب است. البته امروز شاهد جمع شدن همه صفهای فروش بودیم.
همه سهامداران خرد از بابت سقوط شاخص کل سهام متضرر شده و از این بابت نگرانی شدید دارند |
این فعال بازار بورس تاکید کرد: اما در مقابل افرادی نیز که از 8 ماه و یا یک سال گذشته سهامدار این شرکتها بودند، به طور میانگین 60 تا 80 درصد زیان دیدند. به طور مثال افراد خریدار سهام شرکت پالایشگاهی تهران در گذشته و به قیمت یک میلیون تومان، در حال حاضر با سقوط 70 درصدی ارزش سهم خود مواجه هستند.
دوست اظهار کرد: همه سهامداران خرد از بابت سقوط شاخص کل سهام متضرر شده و از این بابت نگرانی شدیدی دارند.
وی بیان کرد: سیاستهای دولت نیز در این باره تاثیرگذار است و از طرفی علاقهای به بحث خصوصیسازی شرکتهای پالایشگاهی دیده نمیشود، حتی وزارت نفت نام چند شرکت را از لیست واگذاری و خصوصیسازی خود خارج کرده است.
دوست خاطرنشان کرد: مجموع این عوامل موجب ایجاد این سوء برداشت در سهامداران میشود که دولت حمایت چندانی از شرکتهای پالایشگاهی نداشته و حتی قصد دارد تا درازمدت آنها را به لیست شرکتهای خود بازگرداند.
انتهای پیام/