صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۰ - ۰۵ خرداد ۱۴۰۳

استفاده از پسماند‌های کشاورزی برای مصرف خوراک دام هدفگذاری‌های شد

مدیرکل دفتر محیط زیست، توسعه پایدار و امور فناوری وزارت جهاد کشاورزی گفت: مدیریت و استفاده از پسماند‌های سرشاخه‌های نیشکر، ضایعات موز، شکمبه دام‌های سنگین ذبح شده در کشتارگاه‌ها، تولید خوراک دام از هسته خرما و تولید بیوگاز، از جمله هدفگذاری‌های دفتر محیط زیست، توسعه پایدار و امور فناوری وزارت جهادکشاورزی در سال جاری است.
کد خبر : 913283

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت جهادکشاورزی، ابوالفضل رئوفی گفت: دستیابی به خودکفایی نسبی در محصولات کشاورزی توام با توسعه پایدار و حفاظت از محیط زیست، مستلزم مدیریت پسماند‌ها در این حوزه است و در این رابطه با توجه به سهم بالای بخش انرژی در هزینه‌ها و قابلیت بالای این مهم در برنامه کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای، استفاده از سوخت‌های زیستی، تولید بیوگاز و ... نیز در سرلوحه برنامه‌های این دفتر قرار دارد.

مدیرکل دفتر محیط زیست، توسعه پایدار و امور فناوری وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: مدیریت پسماند‌ها بر پایه چهار اصل کاهش ضایعات، استفاده دوباره از ضایعات، بازیافت و احیای انرژی‌های مصرف شده است و در این زمینه باید در بخش کشاورزی، برنامه‌ریزی و اقدام شود.

۲.۵ تن سالیانه پسماند سرشاخه‌های نیشکر

وی با اشاره به اینکه در استان خوزستان پنج میلیون و ۲۳۶ هزار تن پسماند کشاورزی در سال تولید می‌شود، تصریح‌کرد: سرشاخه‌های نیشکر حدود ۲.۵ میلیون تن از این پسماند‌ها را تشکیل می‌دهد و می‌توان با مدیریت و بهره‌گیری از فناوری‌های روز، آن را به خوراک دام و کمپوست تبدیل کرد.

رئوفی ادامه‌داد: با مدیریت و فرآوری این میزان پسماند نیشکر، خوراک ۱۵۰ هزار دام سنگین تامین و ۱.۵ میلیون لیتر شیر در سال تولید می‌شود.

مشاور وزیر جهادکشاورزی گفت: علاوه بر این، با مدیریت پسماند و جلوگیری از سوزاندن بقایای گیاه نیشکر می‌توان عوارض زیست‌محیطی را کاهش داد.

مدیرکل دفتر محیط زیست، توسعه پایدار و امور فناوری وزارت جهاد کشاورزی، درباره استفاده از پسماند شکمبه دام‌های سنگین اذعان داشت: سالیانه نزدیک به ۹۰ هزار تن محتویات شکمبه دام‌های سنگین ناشی از ذبح در کشتارگاه‌های کشور حاصل می‌شود که حدود ۴۰ درصد آن پس از انجام فرآیند‌های لازم قابلیت تبدیل به خوراک دام را دارد.

وی ادامه‌داد: شکمبه دام‌های سنگین پس از انجام فرآیند‌های تلفیقی بیوشیمیایی برای کاهش و حذف مخاطرات مربوطه و افزودن مکمل‌ها، به محصولی با قابلیت هضم و جذب بالا برای مصارف دام‌های دیگر تبدیل می‌شود.

سالانه بالغ بر نیم میلیون تن پسماند درختان موز در سیستان و بلوچستان

رئوفی درباره ضایعات موز، گفت: ۸۰ درصد گیاه موز را پسماند تشکیل می‌دهد و افزون بر نیم میلیون تن در سال پسماند و دور ریز ناشی از هرس شاخ و برگ درختان موز در استان سیستان و بلوچستان است.

وی افزود: شاخ و برگ و پسماند درختان موز سرشار از منابع پتاسیم و منیزیم است که می‌تواند ۲۵ درصد جیره غذایی دام را غنی‌سازی کند.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی گفت: برای استفاده از پسماند و ضایعات در حوزه سرشاخه‌های نیشکر، گیاه موز، هسته خرما و شکمبه دام‌های سنگین ذبح شده در کشتارگاه‌ها با شرکت‌های دانش‌بنیان وارد مذاکره شده‌ایم و قرار است پس از انجام و تکمیل مراحل آنالیز‌ها و تدوین شیوه‌نامه، دستورالعمل و استاندارد‌های مورد نیاز، امسال پایلوت‌هایی در این حوزه‌ها به اجرا درآید.

مدیرکل دفتر محیط زیست، توسعه پایدار و امور فناوری وزارت جهادکشاورزی درباره پسماند دامداری‌های محدوده فرودگاه امام (ره)، تصریح کرد: برای رفع چالش‌های زیست‌محیطی، رفع بوی نامطبوع و تولید کمپوست از پسماند دامداری‌های محدوده فرودگاه امام (ره)، هماهنگی‌هایی را با معاونت دانش‌بنیان ریاست جمهوری انجام داده‌ایم و از انتهای سال گذشته کار آغاز شده است.

وی در همین حال اظهار داشت: در کنار برنامه‌های مدیریت پسماند، کاهش مصرف پلاستیک‌های غیرزیست تجدیدپذیر در اراضی کشاورزی نیز در دستور کار است.

انتهای پیام/

ارسال نظر