صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۶ - ۱۷ خرداد ۱۳۹۵

جلالی: امیدواریم آمار آسیب‌های اجتماعی از پستوی‌ خانه‌ها بیرون بیاید/ در برخورد با آسیب‌ها به‌جای بهره‌گیری از تفکر اجتماعی، نگاه سیاسی، امنیتی و دفاعی داریم

کاظم جلالی در جلسه علنی امروز ـ دوشنبه ـ مجلس درباره راهکارهای رفع آسیب‌های اجتماعی اظهار کرد: امیدواریم که آمار آسیب‌های اجتماعی از پستوی‌ خانه‌ها بیرون بیاید و مورد بررسی واقعی قرار گیرد.
کد خبر : 91266

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، وی که بعد از گزارش وزیر کشور در صحن علنی امروز از وضعیت آسیب‌های اجتماعی سخن می‌گفت، افزود: نهادهای مختلفی متولی آسیب‌های اجتماعی هستند که از جمله آنها می‌توان به وزارت کشور، وزارت آموزش و پرورش، وزارت رفاه، وزارت ارشاد، وزارت ورزش و جوانان، سازمان بهزیستی، شهرداری‌ها و صدا و سیما اشاره کرد. وجود این همه نهاد برای بررسی آسیب‌های اجتماعی نمی‌تواند این معضل را حل کند؛ از این رو همان‌طور که مقام معظم رهبری خواستار ایجاد یک نهاد متمرکز برای کنترل آسیب‌های اجتماعی شدند باید یک نهاد متمرکز برای پیگیری آسیب‌های اجتماعی به وجود آید.


رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: 122 شورای عالی داریم که از این تعداد 50 شورای عالی کارشان یا بخشی از کارشان رسیدگی به آسیب‌های اجتماعی است، این هم مسأله دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد.


جلالی ادامه داد: مسأله بعدی در بحث آسیب‌های اجتماعی زنجیره‌ای بودن آن است. در این زنجیره‌ها اختلاف فهم وجود دارد؛ برخی معتقدند که برنامه وجود ندارد، عده‌ای هم می‌گویند سیاستگذاری کلی در آسیب اجتماعی نیست. باید برای حل آسیب‌های اجتماعی به فهم مشترک رسید.


وی افزود: مثلا در موضوعی مانند گشت ارشاد اختلاف دیدگاه وجود دارد؛ بخشی از کارشناسان معتقدند که باید این موضوع مورد ارزیابی کارشناسی قرار گیرد و بخشی می‌گویند که باید نیروی انتظامی در همه جا حاضر باشد. ما در برخورد با آسیب‌های اجتماعی به جای بهره‌گیری از تفکر اجتماعی، نگاه سیاسی امنیتی و دفاعی داریم.


وی گفت: همچنین باید از جزیره‌ای برخورد کردن پرهیز شود. آسیب‌ اجتماعی مشکلاتی را تدریجی ایجاد می‌کند که متأسفانه ما به آن نگاه جدی نداریم.


جلالی همچنین نداشتن سیاست اجتماعی تغییر ساختار خانواده، توجه به آسیب‌‌دیدگان اجتماعی به‌جای توجه به آسیب اجتماعی، نداشتن بانک اطلاعاتی مناسب از آسیب‌دیدگان اجتماعی، فقدان برنامه برای کنترل آسیب‌ اجتماعی، افزایش فقر و بیکاری، عدم بسترسازی مناسب برای جلب مشارکت‌های اجتماعی، انجام اقدامات مقطعی درخصوص آسیب‌های اجتماعی و فقدان نظارت در حوزه اجتماعی را از عوامل ایجاد آسیب‌های اجتماعی برشمرد.


رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس تأکید کرد: باید آسیب‌های اجتماعی جدی گرفته شود و متغیرهای متنوع آن مورد بررسی قرار گیرد. تدوین لایحه مدیریت آسیب‌های اجتماعی در کشور، تدوین سیاست‌های اجتماعی کشور، سنجش سلامتی اجتماعی، فراهم کردن زمینه مشارکت سازمان‌های غیردولتی در آسیب‌های اجتماعی، تقویت برنامه‌های هدفگذاری در حوزه اجتماعی و تقویت پایگاه‌های اجتماعی در سکونت‌گاه‌های غیر‌رسمی و فراهم آوردن آموزش مهارت زندگی از جمله موارد و راهکارهایی است که باید در کنترل آسیب‌های اجتماعی مورد توجه قرار گیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر