مدلسازی جذب کربن از ۱۰۰ روز به ۲۴ ساعت کاهش مییابد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، محققان دانشگاه هریوت وات (Heriot-Watt) در اسکاتلند موفق شدهاند در پروژهای که مبتنی بر هوش مصنوعی است و اِکو-ای آی (ECO-AI) نام دارد فناوری جذب و ذخیرهسازی کربن را از ۱۰۰ روز به یک روز کاهش دهند.
این تلاش پیشگامانه در راستای مبارزه با تغییرات آبوهوایی و برای سرعت بخشیدن به مدلسازی روشهای ذخیرهسازی کربن است. این پروژه علمی با دریافت بودجهای ۳.۱۷ میلیون دلاری از مؤسسه تحقیقات و نوآوری بریتانیا در حال پیشرفت است.
به طور سنتی، مدلسازی فرآیندهای پیچیده جذب و ذخیرهسازی کربن متکی به شبیهسازیهای ابررایانهای بود که کاری زمانبر و محاسباتی است. اما پروژه اِکو-ای آی پروژه با استفاده از شبیهسازهای پیشرفته هوش مصنوعی توانسته است این فرآیند را متحول کند.
یکی از دستاوردهای چشمگیر پروژه اکو-ای آی توانایی تسریع شبیهسازیهای پیچیده است که برای درک و بهینهسازی فرایندهای جذب و ذخیرهسازی کربن که ضروری هستند.
کاهش قابل توجه زمان مدلسازی نه تنها پیشرفت تحقیقات را تسریع میکند، بلکه هزینههای مرتبط را نیز به میزان قابل توجهی کاهش میدهد و جذب و ذخیرهسازی کربن را در مقیاس بیشتر دسترسپذیر میکند و در نهایت انتشار کربن را کاهش میدهد.
پروفسور احمد الشیخ، که رهبری موضوع تحقیق دادهها و هوش مصنوعی در این پروژه علمی را بر عهده دارد میگوید: «تحقیقات ما این توانایی را دارد که واقعاً جریانهای تحقیقات علمی در خصوص ذخیرهسازی کربن را بدون مصرف انرژی زیاد یا تحقیقات اکتشافی پرهزینه و زمانبر پیش ببرد.»
پیامدهای این پیشرفت بسیار گسترده است، به ویژه برای صنایعی که در طول تاریخ برای کربن زدایی با چالش مواجه بوده اند، مانند فولاد، سیمان و مواد شیمیایی. این دستاورد همچنین به تلاشهای جهانی برای مبارزه با تغییرات آبوهوایی و کاهش گازهای گلخانهای کمک میکند.
این پروژه همچنین یک چارچوب جامع برای بررسی پیامدهای مالی فناوری جذب و ذخیرهسازی کربن به دست میدهد. اطلاعات این پروژه به کسبوکارها و سیاستگذاران قدرت میدهد تا با تصمیمات آگاهانه به سمت اقتصاد کمکربن پیش بروند.
انتهای پیام/