صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۹ - ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
رئیس اداره پیوند وزارت بهداشت:

پیوند کلیه در ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل آن ۱۵ درصد افزایش داشت

رئیس اداره پیوند وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تعداد پیوند کلیه در ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل آن ۱۵ درصد افزایش داشته است.
کد خبر : 912519

ساناز دهقانی، رئیس اداره پیوند وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: در سال 1402 بیشترین تعداد اهدا کننده عضو با یک هزار و 121 ثبت شد و 4 هزار و 124 مورد اهدای عضو انجام شد .

وی با بیان اینکه اهدای اعضا در حوزه‌های مختلف مانند کلیه، کبد، پانکراس، قلب، ریه و روده انجام می‌شود، افزود: تعداد پیوند کلیه در سال 1402 نسبت به سال قبل آن 15 درصد افزایش داشته است.

در ادامه عبدالصمد حکمت، اورولوژیست و فوق تخصص پیوند کلیه در کشور افغانستان در خصوص روند انجام پیوند کلیه در این کشور افغانستان گفت: اولین پیوند‌های کلیه توسط اساتید ایرانی در شهر هرات انجام شد.

وی افزود: در سال 1402 چند متخصص افغانستانی در بیمارستان شهید لبافی نژاد آموزش‌هایی چون نفرولوژی، جراحی و بیهوشی دیدند و پس از آن توانستند در شهر کابل، پایتخت افغانستان پیوند کلیه انجام دهند.

حکمت با اشاره به اینکه عمل پیوند کلیه در کشور افغانستان فقط از شخص زنده انجام می‌شود، اظهار کرد: در دو سال اخیر حدود 700 مورد عمل پیوند کلیه در دو شهر هرات و کابل توسط متخصصان افغانستانی انجام شد.

وی با اشاره به پیشرفت فناوری‌های ایران در حوزه سلامت گفت: 90 درصد متخصصین کشور افغانستان که در حوزه سلامت و همچنین پیوند اعضا فعالیت می‌کنند در کشور ایران آموزش دیده‌‌اند.

حکمت گفت: متخصصین پیوند کلیه در کشور افغانستان برای درمان بیماران از دارو‌های ایرانی استفاده می‌کنند.

این فوق تخصص پیوند کلیه در کشور افغانستان افزود: کمبود امکانات و ابزار‌های پزشکی باعث می‌شود بیماران زیادی برای ادامه روند درمان خود از کشور افغانستان به ایران سفر کنند.

وی پیشرفت روزافزون کشور افغانستان در سال‌های آینده را مستلزم وجود ارتباط‌های مداوم دانست و ادامه داد: برگزاری نشست‌ها و کنگره‌‌های آموزشی برای متخصصین افغانستانی بسیار مفید است.

انتهای پیام/

ارسال نظر