صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۵ - ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
دارابی در مراسم بزرگداشت روز جهانی موزه‌ها:

سیاست ما توسعه و حمایت از بخش خصوصی است/ تدوین سند ملی میراث‌فرهنگی و موزه‌داری در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی

قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی گفت: سیاست معاونت میراث‌فرهنگی، «توسعه، حمایت از بخش خصوصی، مجموعه داران و موزه‌های غیر دولتی» است، در این میان دولت بنای تصدی گری ندارد. ما تسهیل گر، ناظر و سیاستگذار هستیم.
کد خبر : 911973

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم بزرگداشت روز جهانی موزه‌ها همزمان با فرارسیدن ۲۹ اردیبهشت، در محل سالن همایش‌های موزه ملی ایران برگزار شد.

در این مراسم علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی ضمن تبریک آغاز هفته میراث فرهنگی که امسال با دهه کرامت و میلاد امام رضا (ع) تقاران یافته، در سخنانی گفت: امسال در روز جهانی موزه برای نخستین بار موفق شدیم در ۱۱ استان آثار کمتر دیده شده موزه ملی ایران را به نمایش بگذاریم. همچنین ایکوم هر سال شعاری را انتخاب می‌کند. امسال «موزه برای آموزش و پژوهش» را نامگذاری کرده است. بی گمان در هر سازمان، نهاد و مجموعه‌ای «آموزش و پژوهش» نقش کلیدی و رمز موفقیت آن به حساب می‌آید. چرا که موفقیت و کارآمدی هر مجموعه و سازمان ارتباط معناداری با سطح دانش، تخصص، مهارت کارکنان دارد. آموزش و پژوهش زیربنای توسعه و آگاهی از تکنولوژی و دانش روز جهانی است. هر سازمانی که نیروی انسانی آن تواناتر باشد در دستیابی به اهداف سازمانی موفق‌تر است.

وی ادامه داد: آموزش و پژوهش درست در هر سازمان موجب بهبود عملکرد، رضایتمندی کارکنان، افزایش بهره وری، تحقق استاندارد‌های کیفیت، افزایش اعتبار و جذب بازار و رقبای جدید، تطابق با تحولات، تغییرات و رفتار‌های جدید و در یک کلمه «مرجعیت بخشی و اعتماد بخشی» به سازمان می‌شود. از سوی دیگر اگر جهان امروز را «جهان دانایی» بدانیم که از محور‌های اصلی پیشرفت و توسعه کشور محسوب می‌شود. معیار سنجه آن «پژوهش و تحقیق» است. چرا که سنجش دانایی هر مجموعه‌ای است که آنان را قادر و توانا می‌سازد که به تولید محتوی و توزیع و بازنشر آن بپردازند و منبع اصلی این تولید محتوی و اطلاعات و دانش جدید جز از راه «پژوهش» و «مطالعه و تحقیق» حاصل نمی‌شود.

قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی تاکید کرد: پژوهش است که افق‌های نوین و تازه را پیش ما می‌گذارد، ما را قادر و توانا می‌سازد که مجهولات را کشف کنیم و از همه مهم‌تر حاکم کردن گفتمان علمی در مجموعه سازمان و مرجعیت یافتن علم و دانش، عالم و دانشمند در چنین فضایی معنا و مفهوم می‌یابد. ما هر قدر از «آموزش و پژوهش» بگوئیم، هزینه کنیم، باز هم جای کار دارد. مهم‌ترین اعتبار و ارزش یک مجموعه سازمانی «نیرو‌های متخصص، آموزش دیده، ماهر، کارآمد، با انگیزه» است.
این بزرگترین دارایی و ثروت یک مجموعه است. یعنی سرمایه اجتماعی بزرگ و فقط از طریق آموزش و پژوهش است که این مهم میسور است.

دارابی افزود: بی تردید جایگاه «موزه ها» در امر «آموزش و پژوهش» کلیدی و بنیادی است. مجموعه‌ای از فعالیت ها، اقدامات، در موزه ها، منوط به همین امر مهم است. از حفاظت و مرمت اشیاء تاریخی – فرهنگی گرفته تا اهمیت امور آزمایشگاهی، مدیریت و نگهداری از مخازن، آرشیو و اسناد و مدارک و کتابخانه، مبارزه با آفت‌ها و سالم سازی و پاکیزگی محیط، از راهنمایی و روایت گری در موزه‌ها تا حفاظت فیزیکی و افزایش ایمنی آنها، همه و همه رابطه معناداری با امر آموزش و پژوهش پیدا می‌کند.

وی همچنین در ادامه به اولویت‌های معاونت میراث فرهنگی در سال جاری اشاره کرد و گفت: اتمام پروژه‌های نیمه تمام عمرانی، نهضت مرمت بناها، موزه‌ها و آثار تاریخی و نهضت آموزش و پژوهش در سراسر کشور از اهم کار‌های ما در سال ۱۴۰۳ به شمار می‌رود. همچنین بر این اساس در هفته پژوهش سال جاری در آذرماه از برترین کار‌های آموزشی و پژوهشی تجلیل می‌شود. رساله‌ها و پایان نامه‌های ارشد و دکتری و کتاب‌ها و تألیفات در حوزه میراث فرهنگی نیز همینطور.

دارابی تصریح کرد: برای نخستین بار در دولت سیزدهم است که «شورای عالی آموزش و پژوهش» به ریاست قائم مقام وزیر و حضور همه معاونان و جمعی از صاحب نظران و استادان در ستاد وزارتخانه و همه استان‌ها تشکیل شده است. بودجه و اعتبارات لازم و قابل توجهی بدین منظور تخصیص و هم اکنون در حوزه میراث فرهنگی چندین طرح پژوهشی و مطالعاتی در حال اتمام یا در دست انجام است، که چندین مورد آن در حوزه «موزه ها» است.

قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی در ادامه سخنان خود به وضعیت موزه‌ها در دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: در دولت سیزدهم اهتمام و توجه بایسته‌ای به امر میراث فرهنگی به خصوص موزه‌ها صورت گرفته است. در سند بالادستی نظام جمهوری اسلامی، فصل ۱۷ قانون توسعه پنجساله هفتم به این مهم توجه شده است. 

انتهای پیام/

ارسال نظر