صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۳ - ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳

معافیت مالیاتی شرکت‌های بورسی حذف نشد

نمایندگان مجلس با تصویب طرح یک فوریتی اصلاح قانون بودجه 1403 موافقت کردند تا معافیت مالیاتی شرکت‌های بورسی کماکان ادامه داشته باشد.
کد خبر : 911529

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص طرح یک فوریتی اصلاح قانون بودجه 1403 کل کشور با پیشنهاد علیرضا عباسی نماینده مردم کرج با 134 رأی موافق، 6 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 194 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

در ماده واحده مذکور و بند الحاقی مصوب آن آمده است:

بند (س) تبصره (٦) قانون بودجه سال ۱٤۰۳ کل کشور به شرح زیر اصلاح می‌شود:

۱مجموع معافیت‌ها، نرخ صفر مالیاتی، کاهش نرخ مالیاتی و سایر مشوق‌های مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی از محل مجموع درآمدهای حاصل شده برای عملکرد سال ١٤۰۳ کلیه مؤدیان به استثنای معافیتهای دارای سقف زمانی مشخص و موارد مندرج در مواد (۲)، ۸۱، (۱۳۹)، (۱۴۱)، (۱۴۳)، (١٤٣ مکرر) و (۲۸۰) و ۱۴۵ قانون مالیاتهای مستقیم با اصلاحات و الحاقات بعدی مصوب ١٣٩٤/٠٤/٣١، قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید به منظور تسهیل اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسی مصوب ۱۳۸۸/۰۹/۲۵ قانون تامین مالی تولید و زیرساختها مصوب ۱۴۰۲/۱۲/۲۲ و قانون جهش تولید دانش بنیان مصوب ١٤۰۱/۰۲/۱۱ برای اشخاص حقوقی تا هفت هزار و پانصد میلیارد ( ۷,۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال و اشخاص حقیقی تا هفتصد و پنجاه میلیارد ۷۵۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال) درآمد مشمول مالیات سود خالص قابل اعمال است.

۲- بند (ن) تبصره (٦) قانون بودجه سال ۱٤۰۱ کل کشور برای عملکرد سال ١٤۰۲ تنفیذ می‌گردد.

۳- حکم این بند از ابتدای سال ۱۴۰۳ لازم‌الاجراست.

ماده الحاقی- طبق این مصوبه، در بند (ب) تبصره ۱۳ قانون بودجه قبل از کلمه مکلف است، عبارت زیر اضافه می شود.

«به استثنای شرکت های زیان‌ده دارای زیان انباشته و سربه سر مندرج در پیوست شماره ۳ این قانون و شرکت هایی که یک درصد هزینه آن ها بیش از کل سود آن ها بر مبنای ارقام مندرج در این پیوست ۳ این قانون است.

علیرضا عباسی نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس در تشریح پیشنهاد خود گفت: در این ماده در رابطه با قانون مالیات‌های مستقیم برخی مواد از جمله ماده 143 مکرر، 145 و 280 استثنا شدند و این شائبه به وجود می‌آید که ماده 81 در رابطه با معافیت ما محصولات کشاورزی است را شامل می‌شود. برای اینکه این ابهام وجود نداشته باشد و محصولات کشاورزی نیز جزء استثنائات ذکر شود این پیشنهاد را دارم تا ماده 81 نیز ذکر شود.

بر اساس ماده 81 فعالیت‌های کشاورزی، دامپروری، پرورش ماهی و  زنبورعسل و ... از پرداخت مالیات معاف می‌شوند. اگر این موارد ذکر نشود ابهام ایجاد می‌شود.

گفتنی است در ادامه رسیدگی به این طرح علی خضریان پیشنهاد الحاق به کل را مطرح کرد و در تشریح آن گفت: در قانون بودجه مقرر شد یک درصد از هزینه شرکت‌ها کسر و به فعالیت‌های فرهنگی اختصاص پیدا کند اما این حکم آسیبی را به همراه دارد اگر ابهام آن برطرف نشود زیرا باید یک درصد از هزینه شرکت‌های زیان‌ده نیز باید کسر و در کار فرهنگی هزینه شود. باید تشخیص داده شود که از شرکت‌های غیرزیان‌ده این هزینه کسر گردد زیرا شرکت‌های زیان‌ده، زیان‌ده تر می‌شوند و با شعار سال و رویکرد مجلس مغایرت دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر