صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۵ - ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳

دستیابی به دانش فنی تولید مکمل کاهنده استرس گرمایی در جوجه‌های گوشتی ممکن شد

دستیابی به دانش فنی تولید مکمل کاهنده استرس گرمایی در جوجه‌های گوشتی، در قالب طرح پژوهشی یک محقق دوره پسادکتری محقق شد.
کد خبر : 911078

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، طرح «دستیابی به دانش فنی تولید مکمل کاهنده استرس گرمایی با استفاده از برخی ویتامین‌ها، مواد معدنی، پلی‌فنول‌ها و پروبیوتیک‌ها در جوجه‌های گوشتی آرین» با هدف کاهش استرس گرمایی در جوجه‌های گوشتی برای تولید محصولات بیشتر و با کیفیت‌تر، توسط بنیاد ملی علم ایران در حال انجام است.

«دستیابی به دانش فنی تولید مکمل کاهنده استرس گرمایی با استفاده از برخی ویتامین‌ها، مواد معدنی، پلی‌فنول‌ها و پروبیوتیک‌ها در جوجه‌های گوشتی آرین» عنوان طرح پسادکتری لیلی جمشیدی، دارای مدرک دکتری تخصصی علوم دامی - علوم دامی تغذیه دام و طیور از دانشگاه ایلام است.

 جمشیدی درباره علت انجام این طرح توضیح داد: در ایران مرغداری‌ها و محیط‌های پرورش معمولاً محیط‌های پرتنشی هستند که البته در مناطق جنوبی، شرقی و مرکزی کشور استرس گرمایی هم به تنش‌های این محیط اضافه می‌شود.

وی ادامه داد: این مشکلات باعث شده است تا تعداد دوره‌های جوجه‌ریزی کم شود و در مجموع در نقاط مختلف کشور در فصول گرم سال، تنش در سالن‌های پرورش وجود داشته باشد. افزایش تقاضا برای پروتئین حیوانی به خصوص گوشت طیور در سراسر دنیا و افزایش تولید آن در کنار تغییرات آب و هوایی و افزایش گرمای جهانی، تأثیر زیادی بر گله‌های دامی به ویژه طیور، که حساسیت بیشتر به استرس گرمایی دارند، گذاشته است.

جمشیدی افزود:  بنابراین باید به دنبال راهکار‌هایی برای افزایش تعداد جوجه‌ریزی در سال و کاهش استرس گرمایی در گله جوجه‌های گوشتی باشیم. به همین دلیل، این پژوهش برای دست‌یابی به دانش فنی تولید افزودنی مناسب برای کاهش عوارض ناشی از شرایط تنش گرمایی در جوجه‌های گوشتی آرین انجام می‌شود.

این دانشجوی دوره پسادکتری تأکید کرد: این تحقیق می‌تواند به دست‌یابی به دانش فنی تولید مکمل کاهنده استرس گرمایی، استفاده از بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی در جهت افزایش اثرگذاری ویتامین‌ها و تعیین سطح مناسب مواد مغذی در شرایط تنش گرمایی در جوجه‌های گوشتی آرین کمک کند و از نتایج آن مدیران مزارع مرغ گوشتی، مزارع مرغ مادر، مزارع مرغ تخم‌گذار و کارخانه‌های خوراک دام استفاده کنند.

جمشیدی گفت: یکی از مشکلات رایج در طرح‌های حوزه کشاورزی و دامداری، این است که نیاز به تحقیقات میدانی دارد و از آنجا که برای این تحقیق، بازه زمانی یک ساله در نظر گرفته شده، این زمان، اندک است. حتی مراحل اول و دوم این تحقیق را عملاً در پاییز و زمستان نمی‌توان انجام داد چون این تحقیق، به استرس گرمایی وابسته است و همین امر انجام تحقیق را زمان‌بر می‌کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر