صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۳ - ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
در خطبه‌های نماز جمعه؛

صدیقی: حج بدون برائت، حج بی روح و خاصیت است/ وقایع غزه نقطه عطفی خواهد شد

خطیب نماز جمعه تهران با بیان این‌که حج بدون برائت، حج بی روح و خاصیت است، گفت: امام امت، حج را به عنوان رکن بیان کردند، این مسئله داشت کم رمق می‌شد، اما وقایع غزه نقطه عطفی خواهد شد.
کد خبر : 910496

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام کاظم صدیقی خطیب نماز جمعه تهران در خطبه‌های این هفته به مناسبت‌های ماه ذی‌القعده از جمله هبوط حضرت آدم از بهشت به زمین اشاره کرد و گفت: حضرت آدم پس از خروج از بهشت تقصیر این سقوط را حتی به گردن شیطان نینداخت و با حالت تضرع از درگاه الهی درخواست توبه و بخشش کرد.

وی افزود: حضرت آدم با این شیوه به فرزندان خود آموخت اگر لغزشی پیش آمد از جایگاه خودمان پائین آمدیم باید با امید آن را جبران کنیم. اولین امتیاز حضرت آدم این بود که فهمید مشکلی را که خودش به وجود آورده باید آمادگی نشان بدهد تا خدا شرایط جبران آن را برای او به وجود بیاورد.

امام جمعه موقت تهران در خطبه دوم نماز با تبریک دهه کرامت به ملت ایران، این دهه را متعلق به امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) دانست و با اشاره به روایات صادر شده از جانب ائمه به بیان اهمیت زیارت حضرت فاطمه معصومه (س) پرداخت که در روایات متعدد به زائران آن حضرت وعده بهشت داده شده است.

حجت‌الاسلام صدیقی با بیان اینکه امام رضا (ع) زیارت خواهر بزرگوارشان را معادل زیارت خود دانسته‌ است، این عمل را نشانه ذات عرشی و معصومانه آن بانوی بزرگوار عنوان کرد.

وی با اشاره به در پیش بودن ایام حج، حج را سمبل و نماد جامعیت احکام دین دانست و اظهار داشت: عبادات سه دسته‌اند؛ عبادت بدنی، عبادت مالی ، عبادت درونی و فکری و انگیزشی. و هر یک از عبادات یا بُعد فردی دارد و یا بُعد اجتماعی؛ اما در حج همه اینها تعبیه شده است.

خطیب جمعه تهران افزود: تنها عبادتی که قصد نامیده شده است، حج است. حج بُعد درونی دارد و آن دوام ذکر است، جای جای حج اتصال دل به خداست. لذا خداوند متعال در آیات مختلف لفظ ذکر را برای حج به کار برده است.

حجت‌الاسلام صدیقی در تبیین جنبه بیرونی حج به بیانات رهبر انقلاب در مورد این مسأله اشاره و تصریح کرد: حج ایجاد تشکل بیرونی امت اسلامی و محور آن مسأله برائت است. حضرت ابراهیم (ع) خانه خدا را ساخت اما سیره او اعلام برائت از دشمنان خدا بود.
 
وی با بیان این‌که حج بدون برائت، حج بی روح و خاصیت است، تأکید کرد: حج یک کنگره بین‌المللی است و اگر برائت نباشد پیام حج به کالبد امت اسلامی نمی‌رسد.
 
حجت‌الاسلام صدیقی با اشاره به فجایع صورت گرفته در غزه گفت: امام امت، حج را به عنوان رکن بیان کردند، این مسئله داشت کم رمق می شد، اما وقایع غزه نقطه عطفی خواهد شد، چون جریان منحط غرب نشان داد تا چه حد انسانیت با همه حقوق انسانی تضاد دارد.
 
امام جمعه موقت تهران جریان غزه را یک جریان شاخص ساز عنوان کرد و افزود: در این جریان از یک طرف با مظلومیت بی‌سابقه مردم فلسطین مواجه بودیم که در بدترین شرایط مقاومت می کنند و به هیچ چیز دسترسی ندارند، از طرف دیگر با ظلم و جنایت آمریکا و اسرائیل روبرو هستیم.
 
وی افزود: تبلیغات دنیای غرب به حدی بود که چه بسا با صرف میلیاردها دلار هم نمی‌شد این پیام را به مردم دنیا رساند، اما مغز متفکر مقاومت - جبهه مقاومت - باعث جلب توجهات به این موضوع شد، تا آنجا که دانشجویان در یک حرکت هماهنگ خودجوش به میدان آمدند و دستگیر و شکنجه می شوند و دنیا شاهد قساوت مدعیان حمایت از حقوق بشر و حقوق زنان در برخورد آن‌ها با دانشجویان و زنان شد.
 
حجت‌الاسلام صدیقی تأکید کرد: امسال سال حج برائت است که همه شرکت‌کنندگان در حج با هر نژادی فریاد مرگ بر آمریکا سر خواهند داد.

انتهای پیام/

ارسال نظر