صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۲۳ - ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
سخنگوی نمایشگاه کتاب اعلام کرد؛

فروش بیش از ۵۸ هزار نسخه تا روز دوم نمایشگاه کتاب

علی رمضانی قائم مقام و سخنگوی سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در نشستی خبری آمار فروش کتاب و اتفاقات دو روز ابتدایی نمایشگاه را اعلام کرد.
کد خبر : 910374

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری علی رمضانی قائم مقام و سخنگوی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ظهر امروز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت برگزار شد.

رمضانی در ابتدای این نشست گفت: نمایشگاه امسال با شعار «بخوانیم و بسازیم» روز گذشته شروع به‌کار کرد و از ساعات اولیه نیز با استقبال خوبی مواجه شد. عصر دیروز نمایشگاه میزبان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مسئولین و نمایندگان مجلس و مهمانان پرتعداد خارجی بود. بعد از این برنامه هم به این دلیل که مردم تهران هم از برگزاری این رویداد خبردار شوند نورافشانی در بام مصلی قرار گرفت.

وی افزود: دیروز مجموعه همکاران ما تلاش کردند نقایص احتمالی را برطرف کنند و در حال حاضر نمایشگاه به نقطه آمادگی بالای ۹۵ درصد رسید و تا همین امروز هم در حال تکمیل ۵ درصد باقیمانده هستند. از امروز صبح هم جمعیت قابل توجهی وارد نمایشگاه شدند. این خوشبختی ماست که مردم به این صنعت، محتوا و رویداد بزرگ فرهنگی اقبال دارند. روز گذشته هیئت رسیدگی به تخلفات ناشران نیز تشکیل شد و در نهایت این جلسه پس از مباحث مختلف یک حکم برای یکی از ناشران صادر شد.

رمضانی عنوان کرد: در روز‌های اول و دوم چهره‌های زیادی به نمایشگاه وارد شدند و جلسه کارگروه کاغذ و نشر وزارت فرهنگ با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون ایشان در حال برگزاری است. دقایقی دیگر در خدمت جمعی از امرای ارتش جمهوری اسلامی ایران هستیم و امیر سردار سیاری نیز امروز در نمایشگاه حضور پیدا می‌کنند. صبح امروز هم با حضور وزیر، سفیر یمن و معاون وزیر فرهنگ یمن (به عنوان مهمان ویژه)
امروز در مجموع ۳۳ نشست در غرفه‌ها و بخش‌های مختلف برگزار می‌شود. در مورد بخش کمتر دیده شده نمایشگاه که بخش مرکز پاسخگویی تلفنی نمایشگاه است نیز باید گفت غریب به صد نفر در این بخش خدمت‌رسانی می‌کنند.

وی افزود: افرادی بودند که از ابتدای صبح در اینجا حضور داشتند و بخش‌های مربوط به پست هم فعال بودند. بخش پاسخگویی کارش را از ۱۳ اردیبهشت آغاز کرده و درخصوص مسائل مختلف به مردم اطلاع‌رسانی می‌کنند. کارافزار اطلاع رسانی کتاب و ناشر میز با استقبال خوبی از جانب مردم مواجه شد.

وی افزود: ۱۰۰ دستگاه ایستاده لمسی برای مراجعه کنندگان به نمایشگاه در نقاط مختلف قرار گرفته تا به غیر از غرفه‌های اطلاع رسانی مردم بتوانند از این دستگاه‌ها نیز برای تسریع در انجام کارهایشان استفاده کنند. خط‌کشی‌های مربوط به محوطه بیرونی نیز انجام شده که رنگ‌های مختلف به بخش‌های مختلف نمایشگاه متصل می‌شود.

رمضانی اظهار داشت: در بخش مجازی نمایشگاه ۲۶۲ هزار عنوان اثر یکتا قرار دارد. تعداد کل سفارش‌های ثبت شده در سامانه مجازی ۳۹ هزار و ۱۰۰ نسخه بوده و تعداد فروش ۵۸ هزار و ۳۰۰ نسخه. مجموع کل درخواست‌هایی که در بخش مجازی داشتیم (هر کلیک) بیش از ۴۵ میلیون درخواست بوده است. بیشترین درخواست در ثانیه ۱۲۰۰ درخواست است. در این دوره تلاش کردیم افزایش امکانات داشته باشیم و سایه بان‌ها و نیمکت‌هایی به شکل جدید برای رفاه مردم قرار گرفته است. تعداد سرویس‌های بهداشتی و نمازخانه‌ها و خدمات رسانی تاکسیرانی هم افزایش پیدا کرده است.

رمضانی در ادامه اظهار کرد: تعداد در‌های ورودی به مصلی افزایش پیدا کرده و حداقل ۲ و حداکثر ۳ در جدید اضافه شده است. ما از همه جهات جغرافیایی مصلی امکان حضور مردم را داریم حتی در کنارگذر اتوبان مدرس. گروهی از پرسشگران نیز در حال نظرسنجی از مردم هستند و مطلب با عنوان نمایشگاه از نگاه مردم منتشر می‌شود. ما برشی از روز اول را ارائه می‌دهیم. یکی از سوالات این نظرسنجی این است که: مصلی تهران چقدر مکان مناسبی برای برگزاری این رویداد است.

وی یادآور شد: در مجموع ۷۵ درصد این مکان را مناسب، ۱۷ درصد متوسط و مابقی مصلی را محل مناسبی نمی‌دانستند. سوال بعد سه نقطه قوت روز اول نمایشگاه بود که مردم افزایش تعداد سرویس‌های حمل و نقل داخلی، تنوع ناشران و کتاب‌ها و افزایش غرفه‌ها و راه‌های اطلاع رسانی در مورد کتاب‌ها را انتخاب کردند. همچنین دررابطه با سه نقطه ضعف روز نخست هم آماده نبودن و تاخیر در فعالیت برخی غرفه‌ها، کم بودن محل استراحت داخل سالن و توزیع نشدن نقشه چاپی نمایشگاه را مردم اعلام کردند.

رمضانی در پایان گفت: ستاد جشنواره تصمیم گرفت جایگزینی غرفه‌هایی که هنوز راه‌اندازی نشده را در دستور کار قرار دهد. اما با توجه به اینکه در داخل شبستان امکان قرار دادن نیمکت نیست، تلاش می‌کنیم مکان‌های استراحت محوطه بیرونی را افزایش دهیم. تعداد قابل توجه نقشه چاپی هم به زودی در دسترس مردم قرار می‌گیرد. در نهایت مردم به نمایشگاه از ۱۰۰ نمره ۷۳.۶ دادند که هم امیدوارکننده است و هم تلاش می‌کنیم این رقم را افزایش دهیم.

در ادامه این نشست اللهیاری مدیر کمیته ناشران داخلی گفت: ثبت نام این بخش قبل از پایان سال گذشته آغاز شد. ما متوجه شدیم امسال ناشران به صورت حداکثر‌ی متقاضی حضور در این رویداد هستند و ما چالش شیرینی داشتیم که متقاضیان از فضای در دسترس ما بیشتر بودند. به همین دلیل بخش بیشتری به ناشران دانشگاهی اختصاص داشت و ناشران عمومی هم که براساس ضوابط نمایشگاه استحقاق حضور داشتند به شکل حداکثری در این رویداد حضور پیدا کردند.

وی افزود: ناشرین همزمان با تحویل غرفه (یک هفته تا ۱۰ روز زودتر) کارت‌های شناسایی و کارت پارکینگ در اختیارشان قرار گرفت و دیروز با ضریب صحت بالای ۹۷ درصد شاهد این بودیم که هم اکثر ناشران در غرفه‌ها مستقر شدند و هم مردم دسترسی درستی داشتند.

وی افزود: برخی از ناشران که غرفه‌هایشان را پر نکردند مربوط به شهرستان‌ها بودند و مشکلاتی داشتند. امیدوارم مردم از فرصت آخر هفته استفاده کنند و ما شاهد حضور پررنگ مردم در مصلی باشیم تا فضای گپ و گفتی که هر ساله در نمایشگاه شاهد هستیم رخ دهد. شعرا، نویسندگان خوب قرار است جشن امضای کتاب در این رویداد داشته باشند.

رمضانی درمورد انتشاراتی که عرضه کتاب غیرمجازت داشته، گفت: حکم به صورت دقیق اعلام می‌شود. فعالیت‌های غیر نشری برخی از غرفه‌ها نیز ملاحظه شده است.

اللهیاری درباره فروش محصولاتی به جز کتاب در برخی غرفه‌ها گفت: مردم توقع ندارند به غیر از کتاب چیز دیگری ببینند و ما در دستورالعمل‌ها نیز از ناشران خواستیم که فقط کتاب عرضه کنند. ممکن است به صورت نادر شاهد باشیم اقلامی به غیر از کتاب در غرفه‌ها وجود داشته باشد یا کتابی باشد که از مبادی رسمی صدور مجوز استفاده نکرده باشد که در همه این موارد رسیدگی به تخلفات بررسی شده و با ناشر متخلف برخورد می‌شود

انتهای پیام/

ارسال نظر