صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۲ - ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
بهار کتابخوانی؛

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را افتتاح کرد

سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت رسمی افتتاح شد.
کد خبر : 910202

محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز چهارشنبه (۱۹ اردیبهشت) با حضور در مصلی تهران به شکل رسمی سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را افتتاح کرد.

در این مراسم سید محمد هاشمی جانشین وزیر فرهنگ، سید محمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ، محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ، مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و جمعی از اهالی فرهنگ و رسانه نیز حضور دارند.

نمایشگاه کتاب تجلی همگرایی و تجمع سلایق مختلف در زیر یک سقف

یاسر احمدوند، رئیس سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در سخنانی با خیر مقدم به حاضران گفت: نمایشگاه تلاش کرده به همت دست‌اندرکاران پیشرفت داشته باشد. نمایشگاه کتاب نمونه‌ای از تجلی همگرایی و تجمع دیدگاه‌ها و سلایق مختلف در زیر سقف نظام مقدس جمهوری اسلامی است. استقبال خوب مردم در روز اول نشان‌دهنده اشتیاق مردم برای نمایشگاه معظم در منطقه و جهان است.

او افزود: حدود ۲۷۰۰ ناشر در بخش مجازی و فیزیکی نمایشگاه و بیش از ۵۰ ناشران خارجی حضور دارند و آثار آن‌ها عرضه می‌شود. برنامه‌های فرهنگی متعدد در نقاط مختلف مصلی برگزار می‌شود تا خانواده‌ها از فضای مناسب و مساعد مصلی بهره‌مند شوند.

احمدوند در ادامه بیان کرد: ۱۵۰ هزار متر مربع وسعتی است که نمایشگاه در آن برپا شده است که این موضوع در سطح منطقه بی‌نظیر است، نمایشگاه کتاب تجلی عمل صالح، مبتنی بر سرمایه ایمانی مردم است.

رئیس نمایشگاه کتاب با اشاره به شعار نمایشگاه، « بخوانیم و بسازیم» اظهار کرد: شناخت و عمل؛ دو رکن عملکرد ماست و شعار امسال نشان می‌دهد که مسیر ساختن کشور از خواندن می‌گذرد، امیدوارم اهتمام همه به اجرای این شعار در طی ایام سال به افزایش دانش و آگاهی مردم منجر شود.

اسماعیلی: به تولید ۱۳۰هزار کاغذ می‌رسیم

در ادامه، محمدمهدی اسماعیلی نیز پشت تریبون آمد و گفت: خدای متعال را شاکریم که در ایام بهاری و اردیبهشت رویداد بزرگ سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را آغاز می‌کنیم. این نعمت بزرگ را به همه اصحاب فرهنگ و ادب و هنر تبریک و تهنیت عرض می‌کنیم، بهار ۱۴۰۳ و آغازین روز آن با نمایشگاه بین‌المللی قرآن شروع شد و نیکو بهاری بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: بهار امسال با نمایشگاه قرآن آغاز شد، سالی که نکوست از بهارش پیداست و امروز بعد از پشت سر گذاشتن رویدادها، شاهد برگزاری نمایشگاه کتاب هستیم.

اسماعیلی به بزرگداشت عطار، سعدی، فردوسی و خیام در ماه اردیبهشت و دهه کرامت اشاره کرد و گفت: پایان این دهه ولادت حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) است.

وزیر فرهنگ گفت: حدود ۲۷۰۰ ناشر در بخش حضوری و مجازی در این نمایشگاه حضور دارند که شامل معرفی ۵۰ هزار عنوان اثر است که در ۱۵۰ هزار متر مربع برگزار شده است.

اسماعیلی عنوان کرد: دولت قصد افزایش چتر حمایتی از مخاطبان کتاب را دارد. عدالت فرهنگی در نمایشگاه امسال پیش بینی شده است. سال گذشته با این رویکرد، عدد بسیار بالایی کتاب را به روستاها و مناطق محروم رساندیم.

وزیر ارشاد در ادامه گفت: نمایشگاه سی‌وپنجم با همت خانه کتاب و معاونت فرهنگی و مشارکت اصحاب فرهنگ و کتاب برگزار شده است. از همه ناشران، نویسندگان و کتابفروشان تشکر می‌کنم که مشعل فروزان فرهنگ‌ را در این کهن سرزمین شعله‌ور نگه داشتند. بنای دولت انقلابی و مردمی تمرکز جدی و توسعه فعالیت های فرهنگی و هنری است. ما دوره پررونق فرهنگ و ادب و کشور را تجربه می‌کنیم، سال گذشته حدود ۱۲۰‌ هزار مجوز کتاب صادر شده که بالاترین عدد در همه سال‌ها است.

وی همچنین با بیان اینکه در ماه‌های آینده بزرگترین کتابخانه کشور را در یکی از شهرهای کشور افتتاح می‌کنیم، افزود: همچنین به زودی با افتتاح مجموعه‌ای جدید و فناور که نیاز به چوب برای تولید کاغذ ندارد به تولید ۱۳۰ هزار تن کاغذ می‌رسیم که این رقم در سال ۱۳۹۵، حدود۵ هزار تن بود.

سخنران بعدی این مراسم حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بود که درباره سی‌وپنجمین دوره برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: شورای عالی انقلاب اسلامی همراه برگزارکنندگان نمایشگاه هر سال تلاش می‌کند در این رویداد وحدت کلمه برای ناشران ایجاد شود، در این شورا از همه اهل قلم و ناشران که از اهل قلم حمایت می‌کنیم.

رییس شورای عالی انقلاب اسلامی با تاکید بر تلاش برای تهیه اسنادی که روشنگر حوزه کتاب باشد، گفت: هر جای عالم تمدنی کهن وجود دارد مانند یونان، چین و ایران و همچنین تمدن مدرن بعد از رنسانس، مهم‌ترین و اصلی‌ترین عامل تمدن‌سازی کتاب بوده است. هرجا کتاب، کتابخانه و کتابخوان رونق داشته، تمدن هم پیشرفت کرده است.

وی گفت: اگر دغدغه تمدن وجود دارد باید به کتابخوانی توجه شود و زمان مردم صرف کتابخوانی شود.

در پایان این مراسم احمد بابایی شاعر به شعرخوانی پرداخت.

همچنین از  امیرحسین سازمند انتشارات دانژه، علی اکبر تورانیان مدیر انتشارات شهرآب، محمد مجری سازان طوسی انتشارات ساز و کار با حضور وزیر فرهنگ، دبیر شورای عالی فرهنگی و رییس نمایشگاه کتاب تهران تقدیر شد.

لازم به یادآوری است، طبق اعلام مسئولان نمایشگاه ۱۴۰۳، ویترین‌داران حاضر در نمایشگاه کتاب تهران از ۲۱۰ در نمایشگاه سی‌وچهارم به ۳۶۰ کتابفروشی در نمایشگاه سی‌وپنجم افزایش پیدا کرده است. همانند دوره سی‌وچهارم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، ناشران حاضر در بخش فیزیکی، ملزم به حضور در بخش مجازی نیز هستند؛ اما آن دسته از ناشران که برای حضور در بخش مجازی ثبت‌نام کرده‌اند، الزامی برای عرضه کتاب در بخش فیزیکی ندارند.

طبق آیین‌نامه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، ناشران حاضر در بخش حضوری ملزم به عرضه کتاب‌های منتشر شده در ۵ سال منتهی به نمایشگاه هستند اما کاربران در بخش مجازی نمایشگاه می‌توانند از کتاب‌های منتشر شده ۱۰ سال اخیر ناشران بازدید و خرید کنند. به‌گفته قائم‌مقام نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ در سومین سال پیاپی، همه ناشران در فضای مسقف جانمایی شدند علاوه‌براین نمایشگاه کتاب از فضای بیشتری برخوردار شده است.

بنابراین ناشران عمومی در شبستان مصلا، ناشران دانشگاهی در رواق غربی؛ ناشران کودک و نوجوان، طبقه همکف و ضلع جنوبی رواق شرقی؛ ناشران خارجی و ناشران دیجیتال در طبقه اول رواق شرقی و ناشران آموزشی در طبقه دوم رواق شرقی، بخش بین‌المللی و کشور مهمان ویژه در رواق غربی، جانمایی شدند. در مجموع مساحت نمایشگاه قریب به ۱۵۰ هزار مترمربع است.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» با حضور ۲ هزار و ۷۰۰ ناشر داخلی و ۶۰ ناشر خارجی تا ۲۹ اردیبهشت دایر است.

انتهای پیام/

ارسال نظر