صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۵ - ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
در اینوتکس۲۰۲۴ ارائه شد؛

تشخیص بیماری‌های خودایمنی با ۴ کیت دانش‌بنیان ایرانی

پژوهشگران یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان ایران موفق به تولید ۴ کیت برای تشخیص و شناسایی بیماری‌های خودایمن روماتولوژیک شدند و این محصول را در نمایشگاه اینوتکس۲۰۲۴ ارائه کردند.
کد خبر : 910103

محمدسجاد امامی آل‌آقا، مسئول فنی و مدیر تحقیق و توسعه یک شرکت دانش‌بنیان در حاشیه اینوتکس ۲۰۲۴ به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: این شرکت تاکنون ۱۶۳ محصول ثبت شده در وزارت بهداشت دارد. امسال در نمایشگاه اینوتکس چهار محصول و کیت تشخیصی مانند کیت‌های «آنتی PR۳»، «آنتی MPO»، «آنتی کاردیولیپید» و «آنتی فسفولیپید» عرضه کرده‌ایم. 

وی اظهار کرد: این کیت‌ها برای تشخیص بیماری‌های خودایمن روماتولوژیک مورد استفاده قرار می‌گیرند.

امامی اضافه کرد: پژوهش‌ها نشان داده‌اند در دنیا از هر ۱۰ نفر، یک نفر به یکی از حدود ۱۰۰ نوع بیماری خودایمنی مبتلا می‌شود؛ بنابراین هم تشخیص و هم درمان این اختلال از اهمیت بالایی دارد.

فعال دانش‌بنیان افزود: کیت‌های «آنتی PR۳»، «آنتی MPO» برای بیماری «وسکولیت» و کیت‌های «آنتی کاردیولیپید» و «آنتی فسفولیپید» برای تشخیص لوپوس و سایر بیماری‌های روماتولوژیک کاربرد دارند. 

وی یادآورشد: این تست‌ها به ویژه می‌توانند به متخصصان روماتولوژی در تشخیص بیماری‌های خودایمنی کمک کنند. 

به گفته امامی، تاکنون تمام این کیت‌های تشخیصی از کشور‌های آمریکا و آلمان وارد می‌شدند و نمونه مشابه داخلی نداشتند. اکنون این کیت‌های تشخیصی با یک چهارم قیمت نمونه‌های خارجی در اختیار بیماران قرار گرفته است؛ قیمت کیت‌های وارداتی بین ۵۰ تا ۱۰۰ یورو است و حساسیت بالای ۹۰ درصد دارند. 

وی عنوان کرد: متاسفانه تشخیص بیماری خودایمنی بسیار سخت است. هرچه ما تلاش کنیم باز هم کم است. اکنون وزارت بهداشت برای تولید این کیت‌ها یک سری معیار دارد. حساسیت این کیت‌ها باید بیش از ۹۰ درصد باشد تا احراز شوند. مجموعه شرکت با تمامی این مشکلات و موانع توانسته معیار‌های لازم را رعایت کند و این کیت‌ها را به تولید برساند.

امامی گفت: در حیطه بیماری‌های خودایمن بخش خصوصی وظیفه دارد این محصولات را دقیق تولید کند. از سوی دیگر این محصولات برای به نتیجه رسیدن نیاز به سرمایه‌های مالی و انسانی زیادی دارند. اگر دولت حمایت خوبی در این زمینه داشته باشد و هم افزایی بین شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد کند، زمان تشخیص و درمان بیماری‌ها کوتاه‌تر خواهد شد.

به گزارش آنا، این محصول روز گذشته همزمان با افتتاحیه سیزدهمین نمایشگاه اینوتکس رونمایی شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر