صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۸ - ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳

بهترین فن کویل‌های بازار را بشناسید

فن کویل‌های سقفی جهت تأمین سرمایش و گرمایش مجتمع‌های مسکونی، اداری، مراکز تجاری و کلیه مکان‌هایی که نیازمند کنترل دمای هر یک از فضا‌ها بطور جداگانه هستند، استفاده می‌شوند.
کد خبر : 909854

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، فن کویل های سقفی جهت تأمین سرمایش و گرمایش مجتمع های مسکونی، اداری، مراکز تجاری و کلیه مکان‌ هایی که نیازمند کنترل دمای هر یک از فضاها بطور جداگانه هستند، استفاده می شوند. برای آشنایی بیشتر با مشخصات فنی، ظرفیت های مختلف و نحوه انتخاب و خرید انواع فن کویل سقفی در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

راهنمای بررسی و انتخاب فن کویل سقفی

فن کویل‌ های سقفی از لحاظ ظاهر، ظرفیت و کیفیت ساخت (میزان صدا و حجم هوای تولیدی) فشار دارای بیشترین تنوع می باشند. فن کویل سقفی دارای انواع مختلفی است که همه آن‌ها به دلیل نصب در بالای سقف کاذب واحدهای ساختمان‌‎ ها، در این دسته بندی جای گرفته اند. فن کویل‌ سقفی شامل فن کویل سقفی توکار (مکش از زیر - مکش از پشت)، سقفی روکار، کانالی و کاستی است که برای استفاده گسترده در پروژه‌های ساختمانی در ظرفیت‌های هوادهی 200 الی 2000 (CFM) عرضه می گردند.  این فن کویل ها همانند هواساز داکت اسپلیت ها هستند با این تفاوت که سینی درین آنها به صورت سینی خارجی outlet و در هواساز داکت اسپلیت به صورت داخلی inlet می باشد.

انواع فن کویل سقفی

  • فن کویل سقفی توکار
  • فن کویل سقفی روکار

فن کویل های سقفی روکار یا همان فن کویل زمینی قابلیت نصب بر روی زمین و داخل سقف کاذب را دارا می باشند و در زیر سقف ساختمان و یا روی زمین نصب می گردند. از فن کویل سقفی روکار هنگامی که کانال کشی فن کویل سقفی در ساختمان تعبیه نشده باشد استفاده می گردد که در بخش فن کویل های سقفی زمینی به طور کامل شرح داده شده است.

فن کویل های سقفی توکار از یک یونیت مستطیل شکل (پلانیوم باکس) تشکیل شده اند که درون سقف کاذب ساختمان نصب می گردند. در برند های مختلف فن کوئل، جنس فن ها متفاوت می باشد که با توجه به نیاز پروژه قابل ارائه می باشد به طور مثال فن کویل های سقفی توکار گرین دارای بلوور پلیمری و فن کویل های مانلی دارای فن های آلومینیومی می باشند. فن کویل سقفی توکار قیمت مناسب تری نسبت به سایر فن کویل ها دارا می باشد و به همین دلیل از بهترین فن کویل های سقفی بشمار می روند و معمولا از ظرفیت 200 تا 1200 CFM طراحی می شود.

لوله کشی فن کویل های توکار ممکن است به صورت دو مدل دو لوله ای و چهار لوله ای انجام شود. این لوله ها وظیفه رفت و برگشت آب مورد نیاز برای سرمایش و گرمایش را برعهده دارند. شایان ذکر است الکتروموتور فن این فن کویل دارای 3 مدل شفت کوتاه، شفت یکطرفه و شفت دو طرفه می باشد.

اجزای فن کویل سقفی

اجزای درونی فن کویل ها شامل فن، الکتروموتور، کویل حرارتی، فیلتر، شیر هواگیری، سینی درین و سایر اتصالات و تجهیزات می باشد. شایان ذکر است شیرهایی که در مسیر خروجی آب از فن کویل قرار دارند از جمله شیر متعادل کننده وظیفه رفع مشکل افت فشار آب در پروژه های بزرگ و همچنین برای اینکه آب بیش از نیاز فن کویل های بعدی وارد نشود، تعبیه شده اند. فیلتر های فن کویل های سقفی نیز معمولا قابل شستشو می باشند و لازم است در فواصل زمانی معین جهت زدودن گرد و غبار ناشی از ورود هوا به درون یونیت، شستشو شده و مجدد بر روی یونیت نصب شوند.

شیر سه راهی برقی نیز به عنوان یکی دیگر از اجزای فن کویل سقفی از ترموستات فرمان می گیرد و وظیفه آن تنظیم مقدار آب سرد و یا آب گرم ورودی به فن کویل ها می باشد به طور کلی این شیر باعث افزایش و یا کاهش دمای آب فن کویل با توجه به دستور ترموستات می باشد. علاوه بر شیر سه راهه شیر دو راهه PICVD نیز در فن کویل سقفی وجود دارد که وظیفه آن تحت فشار قرار دادن سیستم برای هدایت آب مورد نیاز هر بخش می باشد.

نصب فن کویل سقفی

جهت نصب فن کویل سقفی توکار نیاز است که محل قرار گیری فن کویل از قبل در سقف ساختمان طراحی و اجرا شده باشد تا بتوان فن کویل ها را به درستی نصب کرد. فن کویل های سقفی دارای یک دریچه در زیر یونیت جهت دسترسی آسان به فن کویل، تعمیر و سرویس آن و یک دریچه در جلوی فن کویل جهت پرتاب و جریان هوای گرم و سرد به درون محیط می باشند. مکش هوا در فن کویل های سقفی معمولا از زیر فن کویل و یا پشت آن می باشد. هنگام نصب فن کویل های سقفی لازم است لوله کشی ورودی و خروجی آب گرم و سرد در مدار ساختمان انجام شود.

ابعاد فن کویل سقفی

ابعاد فن کویل سقفی مهم است زیرا بر عملکرد دستگاه تأثیر می‌گذارد. به طور کلی، فن کویل‌های بزرگ‌تر ظرفیت بالاتری دارند و می‌توانند حجم بیشتری از هوا را جابجا کنند. این بدان معناست که آن‌ها می توانند فضاهای بزرگتری را خنک یا گرم کنند.

علاوه بر ظرفیت، ابعاد فن کویل سقفی نیز بر توزیع هوا تأثیر می‌گذارد. فن کویل‌های بزرگ‌تر می‌توانند جریان هوای بیشتری ایجاد کنند که می‌تواند باعث شود هوا در کل فضا به طور یکنواخت توزیع شود. این امر برای ایجاد راحتی بیشتر مهم است.

با این حال، در برخی موارد، ممکن است محدودیت فضا در سقف وجود داشته باشد که انتخاب فن کویل با ابعاد بزرگ‌تر را محدود کند. در این موارد، مهم است که فن کویل با ابعاد مناسب برای فضای موجود انتخاب شود. اگر سقف کوتاه باشد، ممکن است فضای کافی برای نصب فن کویل سقفی با ابعاد بزرگ‌تر وجود نداشته باشد.

به دلایلی که در بالا توضیح داده شد، همیشه تولیدکنندگان فن کویل سقفی تلاش می‌کنند تا محصولات خود را به‌گونه‌ای بسازند که در عین حال که فضای کمی به خودش اختصاص می‌دهد، عملکرد مورد انتظار را نیز داشته باشد.

انتهای پیام/

برچسب ها: هوا خرید
ارسال نظر