صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۷ - ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۳

مسیر افزایش طول عمر دندان هموار شد/ تبدیل دندان پوسیده به دندان سالم

با گسترش بیماری‌های دهان و دندان در جامعه و افزایش بیماری‌هایی، چون پوسیدگی دندان، رقابت برای یافتن راهی برای افزایش طول عمر دندان‌ها به شدت افزایش یافته است.
کد خبر : 909498

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، با گسترش بیماری‌های دهان و دندان در جامعه و افزایش بیماری‌هایی چون پوسیدگی دندان، رقابت برای یافتن راهی برای افزایش طول عمر دندان‌ها به شدت افزایش یافته است. در هیمن راستا محققان مرکز اطلاعات پزشکی در تخقیقی که طی سال‌های 1981 تا 2021 انجام داده‌اند، به این نتایج دست یافتند که میان حفظ سلامت دندان و افزایش سلامت و کیفیت زندگی رابطه مثبت وجود دارد.

افزایش طول عمر دندان با افزایش سلامت بدن رابطه مستقیم دارد.

نتایج تحقیقاتی که در سال‌های 1981 تا 2021 توسط مرکز طلاعات پزشکی امریکا انجام شد، مشخص کرده است، افراد مسنی که می‌توانند، بیش از 20 دندان را حفظ کنند، کمتر در معرض تضعیف بدن هستند. در حالی که افرادی که کمتر از 20 دندان سالم دارند، احتمال اینکه از سلامت کمتری برخوردار باشند، افزایش یافته و روند پیری را تسریع می‌کند. این بررسی نشان‌دهنده آن است که هر چه افراد مسن‌تر با افزایش سن دندان‌های بیشتری را حفظ کنند، احتمال کمتری دارد که پیامدهای نامطلوب سلامتی داشته باشند. پیری جمعیت مشخصه قرن بیست و یکم است و پیش‌بینی می‌شود که متوسط طول عمر افراد به 100 سال برسد. با پیش بینی جمعیت و افزایش سرعت پیر شدن آن، انتظشار میرود افراد 80 ساله و بالاتر تا سال 2050 سه برابر شوند. بسیاری از این افراد مسن توانسته‌اند با استفاده ازخدمات درمانی مختلف دندانی مانند لمینت دندان، ایمپلنت دندان، ترمیم و .. دندان‌ها را حفظ کنند و انتظار می‌رود این روند را حفظ کنند. تا سال‌های 1970 درست 50 سال پیش نیمی از جمعیت جهان دچار بی دندانی شده‌بودند و تا امروزه این نرخ به 17 درصد رسیده است و پیش‌بینی می‌شود تا سال 2050 به کمتر از 3 درصد کاهش یابد. در سالهای 1990 تا 2010 با پیشبرد علم و تکنولوژی و تلاش پزشکان، بی دندانی در میان افراد بدون توجه به سن، 50 درصد کاهش یافته است.

لمینت دندان چگونه بر افزایش طول عمر دندان تاثیر می‌گذارد؟

بخشی از دندان‌ها ممکن است در دوران کودکی یا بزرگسالی دچار آسیب شده‌باشند. دندان‌هایی که دچار شکستگی شده‌اند و یا دارای فاصله خالی هستند، به تدریج دچار مشکلات حاد‌تری می‌شوند و حتی ممکن است، شکستگی بیشتر شود. برای نگهداری بهتر این دندان‌ها نیاز به ترمیم و درمان‌ و مراقبت‌هایی است. یکی از روش‌های مراقبتی، لمینت دندان است که به نوبه خود باعغث افزایش طول عمر دندان می‌شود. لمینت در مواقعی به بیمار توصیه می‌شود که دندان‌ها یکی از حالت‌های زیر را داشته باشند:

  • تغییر رنگ داده‌باشند: لمینت کاملا سفید
  • دچار شکستگی باشند
  • نامرتب و با فاصله باشند
  • دچار پوسیدگی کمی باشند
  • زیباسازی و اصلاح طرح لبخند
  • پنهان کردن مشکلات ظاهری دندان‌ها

لمینت‌ها طرفا لایه نازکی از مواد چینی هستند و معمولا روی سطح دندان‌ها استفاده می‌شوند، تا ظاهری زیبایی به دندان‌ ببخشند. لیمنت دندان، از دندان در برابر آسیب و همچنین لکه شدن و تغییر رنگ دندان‌ها محافظت می‌کند و از همین طریق باعث افزایش طول عمر دندان می‌شود. لمینت‌ها حداکثر 10 الی 15 سال بسته به نوع برند عمر خواهند کرد.

تبدیل دندان پوسیده به دندان سالم چگونه محقق می‌شود؟

دندان‌هایی که دچار پوسیدگی می‌شوند، امکان ترمیم و بازسازی را دارند. نحوه ترمیم و بازسازی آن بستگی به انوع و میزان پوسیدگی دارد. اکثر موارد که شدت پوسیدگی کم است با استفاده از روش‌هایی مانند کامپوزیت، بریج، روکش و .. قابل ترمیم هستند. در واقع پوسیدگی، باعث ایجاد حفره‌ای روی دندان می‌شود. اگر به آن توجه نشود، به تدریج پیشرفت می‌کند و باعث نفوذ به ریشه دندان خواهد شد. زمانی که عفونت به ریشه دندان برسد، عملیات بازسازی و ترمیم دندان کمی سخت‌تر خواهد شد. این عملیات شامل عصب کشی، ترمیم، پست و روکش خواهد بود. اگر معاینات و مجموعه روش‌های درمانی به موقع انجام شود، عملیات احیاء دندان موثر واقع شد، در غیر اینصورت عملیات ناموفق خواهد بود.

ایمپلنت دندانی چه زمانی توصیه می‌شود؟

ایمپلنت دندانی، پیچ‌های تیتانیومی کوچکی هستند که در استخوان فک قرار داده می‌شوند و با گذشت زمان، با استخوان فک جوش می‌خورند و به عنوان تکیه گاه برای تاج یا پروتز دندان محسوب می‌شوند. ایمپلنت دندانی یک جایگزین مناسب برای دندان‌های از دست رفته است. افرادی که به کلینیک دندانپزشکی مراجعه می‌کنند، مورد معاینات پزشک قرار می‌گیرند تا وضعیت لثه و استخوان فک مورد بررسی پزشک قرار بگیرد. ایمپلنت دندان زمانی می‌تواند موفقیت آمیز باشد که مشکلاتی از قبیل عفونت،التهاب، عقب رفتگی و تحلیل لثه وجود نداشته باشد. از این رو اطمینان از سلامت لثه‌ها امری ضروری و جزء پیش‌نیازهای قبل از ایمپلنت محسوب می‌شود. به صورت کلی زمانی که هر یک از علائم زیر در بیمار مشاهده شود، نیاز به درمان دندان توسط ایمپلنت خواهد بود:

  • کشیدن دندان و حس کردن جای خالی
  • زوال استخوال فک
  • وجود مشکل در جویدن و صحبت کردن
  • لق شدن دندان مصنوعی به صورت کامل یا جزئی
  • وجود دندان‌ها نهفته یا عفونت
  • وجود دندان شکسته یا به شدت آسیب دیده

امروزه ایمپلنت‌ دندان بهترین گزینه برای افرادی هستند که دندان‌های خود را به دلیل ضربه، بیماری یا افزایش سن از دست داده‌اند. ایمپلنت دندانی کاملا با دوام هستند و می‌تواند تا سالیان طولانی دوام بیاورد. اگر هر یک از علائم فوق را تجربه کرده‌اید، هر چه سریع‌تر برای درمان اقدام کنید. گ

بهترین روش افزایش طول عمر دندان شکسته

دندان‌های شکسته علاوه بر اینکه زیبایی دندان‌ها را از بین می‌برد، باعث می‌شود که دندان‌های اطراف، فشار بیشتری را متحمل شوند. از این رو توصیه ‌می‌شود، برای افزایش طول عمر دندان‌هایی که می‌شکنند از روش‌های درمانی چون لمینت استفاده شود. لمینت در واقع روش درمانی خوبی برای از بین مشکلات و نواقص دندان است. در لمینت، دندان‌ها کاملا تغییر خواهد کرد و مانند روز اول کاملا سفید، بدون لکه و شکستگی خواهد شد. لمینت روش درمانی غیر تهاجمی به شمار می‌رود و به صورت روکش دائمی و با دوام به دندان‌های شما می‌چسبند. لمینت به حفاظت از مینای دندان کمک می‌کند و با رعایت نکات مراقبتی پس از آن می‌توانید به دندان‌هایتان کمک کنید تا زمان بیشتری برایتان بمانند.

انتهای پیام/

ارسال نظر