فضانوردان چینی پس از ۶ ماه به زمین بازگشتند
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سیجیتیان، سازمان فضایی چین اعلام کرد، فضاپیمای شنژو-۱۷ به همراه سه خدمه آن با موفقیت در شمال چین فرود آمد. براین اساس، این کپسول با سه فضانورد در ساعت ۶:۳۷ بعد از ظهر با موفقیت به محل فرود دانگ فنگ در منطقه خودمختار مغولستان داخلی شمال چین بازگشت.
طبق نتایج بررسیهای اولیه، هر سه خدمه به نامهای تانگ هونگبو، تانگ شنجی و جیانگ شینلین در وضعیت خوبی هستند.
تانگ هونگبو، رکورد طولانیترین اقامت یک فضانورد در فضا را به نام خود ثبت کرده که در مجموع ۲۷۹ روز برای دو سفر خود به ایستگاه فضایی چین بوده است.
چین اعلام کرده است که ماموریت فضایی سرنشیندار شنژو-۱۷ موفقیت آمیز بوده است. طبق گزارش آژانس فضایی این کشور، فضانوردان این مرحله از ماموریتهای فضایی در سلامت کامل هستند و شنژو-۱۷ به عنوان دومین مأموریت سرنشیندار مرحله کاربرد و توسعه ایستگاه فضایی چین ثبت شد. این سه فضانورد اکتبر سال گذشته میلادی به ایستگاه فضایی چین پرتاب شدند و حدود نیم سال در مدار زمین اقامت داشتند.
خدمه شنژو-۱۷، ۸۴ آزمایش علمی را در مدار انجام دادند و بیش از ۲۰۰ نمونه را در زمینههای مختلف مانند بیوتکنولوژی و پزشکی فضایی بررسی کردند که نمونهها برای مطالعه علمی تحویل داده شدند.
پیش از این، کابل پنلهای خورشیدی ماژول هسته تیانهه در اثر برخورد زبالههای فضایی قرار گرفته بود که باعث از بین رفتن نسبی منبع تغذیه شده بود و خدمه شنژو-۱۷ با پیادهرویهای فضایی خارج از ایستگاه نخستین مأموریت بیرونی تعمیر ایستگاه مداری چین را اجرا کردند.
براساس اعلام سازمان فضایی چین، این کشور به غیر از ماموریتهای سرنشیندار، قصد دارد کاوشگر ماه چانگای۶ را در اوایل ماه میپرتاب کند. این کاوشگر قرار است طی این ماموریت نمونههایی را از سمت دور ماه جمع آوری کند که نخستین نمونه از این نوع در تاریخ بشر است.
با بازگشت فضانوردان به زمین، تمامی مذاکرات و مطالعات مربوط به عملکرد پیشرفته فنی فضانوردی و تکنولوژیهای مرتبط با ایستگاه مداری شروع شده و اطلاعات و دادههای مورد نیاز برای مأموریتهای آینده برنامهریزی و ارزیابی میشود.
فرود موفقیتآمیز فضانوردان شنژو-۱۷ در شمال چین نشان از توانایی و تجربه چین در زمینه فضانوردی دارد؛ علاوهبراین، این کشور در جهت پیشبرد تحقیقات و مأموریتهای فضایی خود با پیشرفتهای قابل توجهی روبهرو است.
انتهای پیام/