صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۱:۴۹ - ۱۶ خرداد ۱۳۹۵

علت انتخاب کلاس‌های غیر کاربردی کودک توسط والدین

در میان کلاس های اوقات فراغت بعضی هایشان خیلی عجیب و باورنکردنی است چون موضوعات این کلاس ها برای کودکان زیر 14، 15سال یا خیلی سنگین است یا خیلی متفاوت با فضای ذهنی شان!
کد خبر : 90866

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از خراسان، از صحبت های خانواده ها می توان فهمید که یکی از علت های اصلی علاقه مندی برخی از خانواده ها به ثبت نام فرزندانشان در کلاس های فانتزی اوقات فراغت یک جور پز اجتماعی است؛ علت هایی که اگر دقیق تر نگاه کنیم یا از آرزوهای فروخورده یا ناکام والدین سرچشمه می گیرد یا از حال و هوای کنونی جامعه و فخر فروشی های رایج بر خاسته است.


کودکی وقت یادگیری است اما...
چون همه شنیده اند که کودکی بهترین سن یادگیری مفاهیم مختلف است و آنچه در این دوره فراگرفته شود، به راحتی از ذهن پاک نمی شود، والدین اصرار دارند فرزندشان در همان سنین کودکی به هر ضرب و زوری که هست تمام مهارت های مورد نیاز آینده اش را آموزش ببیند، حالا می خواهد زبان های خارجی مختلف باشد یا گرایش های مختلف هنری یا علمی و ورزشی. این که کودک باید زمانی را برای کودکی کردن داشته باشد به راحتی نادیده می گیرند و اتفاقا تصور می کنند که لطف بزرگی در حق فرزندشان کرده اند. در حالی که فراگیری مفاهیم مختلف که جزو علاقه مندی های کودک هم نباشد و با اصرار و اجبار به او تحمیل شده باشد، مدت زیادی در ذهنش نمی‌ماند.
می خواهم بچه ام از همه سر باشد
می خواهیم چیزی بیش از همسالانش یاد بگیرد، چیزهایی را که توی مدرسه می آموزند همه بچه های همسن و سالش بلدند اما کلاس های خاص چیزی اضافه بر مدرسه است و بچه ها می توانند مهارت های متفاوت تر را آموزش ببینند. این ها حرف های پدر و مادرهایی است که فرزندشان را به کلاس های غیر کاربردی می فرستند و غافل اند که مهارت هایی مثل نواختن سازهای سخت موسیقی، ورزش های سنگین و هنرهای پیچیده چیزی نیست که کودک آن را بدون انگیزه و زمینه سازی بیاموزد. در نهایت وقت بچه ها در این کلاس ها از بین می رود و چون حجم و نوع محتوای آن برایشان سنگین است، حس سرخوردگی هم پیدا می کنند .
بچه شما چه کلاسی می رود؟
سوال رایج در مهمانی ها و دورهمی های خانواده های بچه دار در اوایل تابستان شاید همین باشد «بچه شما چه کلاسی می رود؟» سوالی که شاید انگیزه های اولیه ای را در مادر و پدر شکل می دهد که « پس باید فرزندم را در یک کلاس متفاوت ثبت نام کنم»، کلاس های نقاشی و سفالگری که دیگر قدیمی شده است پس باید به فکر کلاس های جدیدتر و به روز تر بود. این ها تصوراتی است که شاید اولش به نظر منطقی بیاید اما عمیق تر که بشوید خواهید دید جدید شدن و به روز شدن الزاما به معنای کاربردی بودن نیست. مهارت های زیادی است که در دنیای امروز ظاهر شده و طرفداران خاص خود را دارد اما الزامی وجود ندارد که وقت با ارزش فرزندانمان را که می شود به دلخواه و میل خودش بگذرد با آن ها پر کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر