صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

المپیک با چاشنی هوش مصنوعی/ پای فناوری به ماراتن‌های ورزشی باز شد

هوش مصنوعی با استفاده از الگوریتم‌ها و مدل‌های پیچیده، می‌تواند به مربیان و ورزشکاران کمک کند تا عملکرد خود را بهبود بخشند و به نتایج بهتری دست پیدا کنند.
کد خبر : 908578

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ هوش مصنوعی به عنوان یکی از فناوری‌های پیشرفته، امکان استفاده به شکل‌های مختلفی در ورزش دارد و یکی از کاربرد‌های اصلی این فناوری در زمینه یاد شده، پیش‌بینی عملکرد ورزشکاران و تصمیم‌گیری‌های استراتژیک درباره تمرینات و رویه‌های بازی است. هوش مصنوعی با استفاده از الگوریتم‌ها و مدل‌های پیچیده، می‌تواند به مربیان و ورزشکاران کمک کند تا عملکرد خود را بهبود بخشند و به نتایج بهتری دست پیدا کنند.

علاوه بر این، هوش مصنوعی به عنوان یک ابزار پشتیبان در تحلیل داده‌های ورزشی نیز استفاده می‌شود. با تحلیل داده‌های زمانی، مکانی و ...، این فناوری می‌تواند الگو‌ها و روند‌هایی که به صورت عیانی قابل تشخیص نیستند را شناسایی کرده و به داوران در تصمیم‌گیری‌های خود کمک کند.

برهمین اساس، کمیته بین المللی المپیک (IOC) دستور کار خود را برای استفاده از هوش مصنوعی مشخص کرده و مقامات مرتبط با آن گفتند که می‌توان از آن برای کمک به شناسایی ورزشکاران امیدوار، شخصی‌سازی روش‌های تمرینی و عادلانه‌تر کردن بازی‌ها به همراه بهبود داوری استفاده کرد که در این گزارش به شرح اثرگذاری آن در المپیک جهانی اشاره می‌شود:

محافظت از ورزشکاران در برابر آزار و اذیت‌های آنلاین

توماس باخ، رئیس کمیته بین المللی المپیک در یک رویداد مطبوعاتی در پارک المپیک گفت: امروز ما در حال برداشتن گام دیگری برای اطمینان از منحصربه‌فرد بودن بازی‌های المپیک هستیم و باید برای این تغییر، الگو باشیم. به همین دلیل ما مصمم هستیم که از ظرفیت عظیم هوش مصنوعی به شیوه‌ای مسئولانه بهره برداری کنیم. این کمیته همزمان با آماده شدن برای برگزاری بازی‌های المپیک پاریس که قرار است کمتر از ۱۰۰ روز دیگر آغاز شود، طرح جامع هوش مصنوعی خود را ارائه کرده است.

برنامه هوش مصنوعی کمیته بین‌المللی المپیک همچنین شامل استفاده از این فناوری برای محافظت از ورزشکاران در برابر آزار و اذیت‌های آنلاین و کمک به پلتفرم‌ها و رسانه‌هایی است که انتشار این رویداد را بر عهده دارند. قرار است تجربه تماشا برای افرادی که دورادور و از خانه دنبال‌کننده المپیک هستند متفاوت‌تر از تمام سال‌ها و دوره‌های قبلی شود، به همین منظور برخی از پروژه‌های هوش مصنوعی در بازی‌های پاریس اجرا می‌شود و کمیته بین‌المللی المپیک کارگروهی را روی این فناوری تشکیل داده است تا پذیرش آن را در ورزش بیشتر کند.

چالش‌های نقض حریم شخصی

برگزارکنندگان محلی بازی‌های پاریس برای استفاده از این فناوری مخالفت کرده و باور دارند استفاده از یک سیستم نظارت تصویری که شامل دوربین‌های مجهز به هوش مصنوعی است تا خطرات امنیتی احتمالی مانند ازدحام جمعیت را رصد کند، ناقض حریم شخصی افراد است. گروه‌های ناظر دیجیتال نگرانند که پیشنهاد قانونی کردن سیستم‌های نظارت هوشمند، حتی اگر به طور موقت باشد  چالش‌های بسیاری ایجاد کندو بهتر است فناوری تشخیص چهره را از آن حذف کرد.

کشور میزبان مجری جزئیات

رئیس کمیته بین المللی المپیک درباره نگرانی‌های پیش‌آمده توضیح می‌دهد که تصمیم گیری در مورد بهترین ابزار برای اعمال امنیت بازی‌ها به مقامات کشور میزبان بستگی دارد، نه کمیته بین المللی المپیک وآنچه که ما از دولت فرانسه و مقامات دیده‌ایم این است که تلاش‌ها برای تضمین امنیت در پاریس بسیار گسترده و بسیار حرفه‌ای است؛ بنابراین همه ما به مقامات فرانسوی اعتماد داریم.

شناسایی وزرشکاران توانمند

کمیته بین‌المللی المپیک با اینتل همکاری کرده است تا ورزشکاران توانمند در مناطق محروم و در حاشیه را شناسایی کند. این شرکت فناوری تجهیزات خود را به سنگال برده و از ۵ روستا باکم‌ترین امکانات بازدید انجام دادند و توانایی ورزشی یک هزار کودک را با اندازه گیری میزان پرش و سرعت واکنش آنها تجزیه و تحلیل کردند. کریستف شل، مدیر ارشد شرکت فناوری تجاری اینتل پیرو این بازدید و جریانات پیرامون آن توضیح داد، با استفاده از هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل نتایج، ۴۰ کودک با توانایی‌های قابل توجه شناسایی شدند و فهرست نهایی بر اساس نوعی از الگوریتم هوش مصنوعی بسته شد که تعیین می‌کرد کدام کودک در کدام ورزش برتر است.

زنگ خطر برای قضاوت و داوری

مقامات المپیک از خطرات هوش مصنوعی آگاه هستند و نسبت به اجازه دادن به الگوریتم‌ها برای داوری نهایی ورزشکاران  هشدار داده و تاکید کرده‌اند نمی‌توان صرف الگوریتم‌ها قضاوت و داروی درستی انجام داد، به ویژه که. بازی‌های المپیک یکی از بزرگترین رویداد‌های ورزشی جهان است که هر چهارسال یکبار برگزار می‌شود. اما بدون شک، با پیشرفت فناوری، این رویداد‌ها هم باید با تغییرات فناورانه همراه باشند وهدف این استراتژی این است که با بهره گیری از تکنولوژی هوش مصنوعی، امکانات و شرایط را برای ورزشکاران و تماشاگران بهبود بخشد.

ایجاد بهترین شرایط آمادگی جسمانی

یکی از اثرات استفاده از هوش مصنوعی در ورزش، بهبود عملکرد ورزشکاران است. با استفاده از داده‌های بزرگ و تحلیل‌های پیشرفته هوش مصنوعی می‌توان بهترین شرایط آمادگی جسمانی و روانی را برای ورزشکاران فراهم کرد. علاوه بر این، هوش مصنوعی می‌تواند به افزایش دقت و کارایی داوری‌ها، ارزیابی محیط و انجام تمرینات ورزشی کمک کند. این فناوری همچنین می‌تواند تجربه تماشای مسابقات را هیجان انگیزتر و جذاب‌تر کند. با تحلیل داده‌های واقعی و پیش از مسابقات، هوش مصنوعی قادر است پیش بینی‌های دقیق‌تری ارائه دهد، محتوای بصری جذاب‌تری را ارائه کند و تجربه تماشای مسابقات را به سطح بالاتری برساند.

به طورکلی، استفاده از هوش مصنوعی در انواع ورزش، امکانات و خدمات بهتری را به ورزشکاران و تماشاگران ارائه می‌دهد و تجربه المپیک را به یک سطح جدیدی از هیجان و اثربخشی می‌رساند. این استراتژی جدید نشان از پیشرفت‌های فناورانه در عرصه ورزش دارد و می‌توان تاثیر مثبت آن را در بازی‌های آینده مشاهده کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر