مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) گامی به سوی یکپارچگی در معماری
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، به همت انجمن علمی معماری و باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان، همایش «آینده معماری، هوش مصنوعی در معماری + BIM» با حضور رئیس و اعضای هیئت رئیسه، استادان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان در سالن فرهیختگان این واحد دانشگاهی برگزار شد.
استاد گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان در این نشست با تشریح «نقش هوش مصنوعی در معماری آینده» گفت: هوش مصنوعی بهعنوان ابزاری نوآورانه، میتواند به معماران در زمینه بهبود فرآیند طراحی با خودکارسازی وظایف تکراری و تجزیه و تحلیل دادهها، به تسریع و ارتقای دقت فرآیند طراحی کمک کند.
محمد امانزادگان متذکر شد: هوش مصنوعی با شبیهسازی عملکرد ساختمان در شرایط مختلف و ارائه راهحلهای جایگزین، به طراحی ساختمانهایی هوشمندتر، پایدارتر و سازگارتر با محیط زیست منجر میشود.
وی، بهینهسازی مصرف انرژی را یکی دیگر از کاربردهای هوش مصنوعی در معماری یاد کرد و افزود: هوش مصنوعی با تجزیه و تحلیل الگوهای مصرف انرژی و ارائه راهحلهای مناسب، به کاهش مصرف انرژی در ساختمانها کمک میکند.
استاد گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان در بخش دیگری از سخنان خود به معرفی مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) به عنوان گامی به سوی یکپارچگی در معماری پرداخت و توضیح داد: BIM با ایجاد مدلهای سهبعدی دقیق از ساختمان، مدیریت اطلاعات مربوط به مصالح، تجهیزات و سیستمهای ساختمانی، شبیهسازی عملکرد ساختمان در شرایط مختلف، هماهنگی بین بخشهای مختلف پروژه و کاهش دوباره کاری و خطا، تحولی شگرف در صنعت معماری رقم خواهد زد.
این استاد دانشگاه، ترکیب هوش مصنوعی و BIM را طلوع دورانی نو در دنیای معماری را نوید نامید و ادامه داد: با اتکا به این فناوریهای نوین، میتوان شاهد طراحی ساختمانهایی ایمنتر، پایدارتر، سازگارتر با محیط زیست، با مصرف بهینهتر منابع، فضایی دلنشینتر و فرآیند ساختوسازی سریعتر و کمهزینهتر بود.
وی به کاربردهای مختلف AR و VR در معماری اشاره و تبیین کرد: واقعیت مجازی و افزوده، دو فناوری نوظهور هستند که انقلابی در نحوه تجربه و درک معماری ایجاد میکنند که با استفاده از VR، معماران و طراحان میتوانند مدلهای سهبُعدی کاملاً واقعی از ساختمانها را ایجاد کنند که به مشتریان امکان میدهد قبل از ساخت، در داخل و خارج ساختمان قدم بزنند و با آن تعامل داشته باشند و AR نیز به کاربران اجازه میدهد تا اطلاعات دیجیتال را بر روی دنیای واقعی خودروی خود اعمال کنند و میتواند برای تجسم چگونگی قرارگیری مبلمان یا عناصر طراحی در یک فضا بسیار مفید باشد.
استاد گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان به نقش هوش مصنوعی در BIM، کاربرد هوش مصنوعی در زمینههای مختلف معماری و چالشها و چشماندازهای استفاده از هوش مصنوعی در معماری اشاره کرد.
وحید پرهوده مدیر گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای این گروه آموزشی به تشریح عملکرد علمی و عملی استادان و دانشجویان این گروه پرداخت.
در این مراسم با اهدای لوح سپاس توسط مهدی زارع رئیس و اعضای هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان به استادان گروه معماری و دانشجویان برتر این رشته از آنان تجلیل شد.
انتهای پیام/