صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۵ - ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳

حذف شرط مکان تجاری برای اخذ کارت بازرگانی

بر طبق قانون گمرکی کشور، کسانی که کارت بازرگانی دریافت می‌کنند مجوز دارند که در صادرات و واردات فعالیت کنند. برای تجارت خارج از مرز‌ها و تمام فرآیند‌های مربوط به صادرات و واردات ارائه کارت امری ضروری است.
کد خبر : 908125

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم فناوری آنا، بر طبق قانون گمرکی کشور، کسانی که کارت بازرگانی دریافت می‌کنند مجوز دارند که در صادرات و واردات فعالیت کنند. برای تجارت خارج از مرزها و تمام فرآیند‌های مربوط به صادرات و واردات ارائه کارت امری ضروری است.

این مجوز از سوی اتاق های بازرگانی و تعاون صادر و به تایید وزارت صنعت، معدن و تجارت می رسد.

تحولی مهم و مورد انتظار برای جامعه تجاری ایران، شرط داشتن مکان تجاری برای اخذ و تمدید کارت بازرگانی حذف شده است. این تغییر، که به تصویب هیئت وزیران رسیده و توسط معاون اول رئیس‌جمهور ابلاغ شده، گامی بزرگ در جهت تسهیل فرآیندهای تجاری و کاهش بروکراسی اداری است.

پیش از این، فعالان اقتصادی برای دریافت یا تمدید کارت بازرگانی خود ملزم به ارائه سند محل کسب با کاربری غیرمسکونی بودند، که این امر به یکی از چالش‌های اصلی در مسیر کسب‌وکار آن‌ها تبدیل شده بود. حذف این شرط می‌تواند به بهبود رتبه ایران در شاخص سهولت کسب‌وکار کمک کند و موانع پیش روی فعالان اقتصادی را برطرف سازد.

تصمیم حذف شرط مکان تجاری برای اخذ کارت بازرگانی از چه تاریخی اتخاذ شد؟

این تصمیم (حذف شرط مکان تجاری برای اخذ کارت بازرگانی)، که در جلسه ۲۰ دی ماه ۱۴۰۲ به پیشنهاد وزارت صمت مصوب شده، از تاریخ ۲۵ دی‌ماه به اجرا درآمده و انتظار می‌رود که تأثیرات مثبتی بر روی فرآیند شروع به کار و توسعه فعالیت‌های تجاری داشته باشد. این اقدام، علاوه بر کاهش هزینه‌ها و زمان لازم برای تجار، می‌تواند به افزایش انعطاف‌پذیری و توان رقابتی بازار کمک کند.

با توجه به این تغییرات(حذف شرط مکان تجاری برای اخذ کارت بازرگانی)، اکنون فعالان اقتصادی می‌توانند با اطمینان بیشتری به برنامه‌ریزی برای آینده کسب‌وکار خود بپردازند و از فرصت‌های جدیدی که در اثر این تسهیلات ایجاد می‌شود، بهره‌مند شوند. این اصلاحات نشان‌دهنده تلاش دولت برای حمایت از بخش خصوصی و تقویت اقتصاد ملی است و می‌تواند نقطه عطفی در تاریخ تجارت ایران محسوب شود.

در نهایت، این تصمیم می‌تواند به عنوان الگویی برای سایر اصلاحات قانونی و اداری در نظر گرفته شود که هدف آن‌ها کاهش موانع پیش روی فعالان اقتصادی و تسهیل محیط کسب‌وکار است. امید است که این اقدامات به تداوم رشد و توسعه اقتصادی کشور منجر شود و زمینه‌ساز موفقیت‌های بیشتر در عرصه‌های ملی و بین‌المللی گردد.

کاربردهای کارت بازرگانی

  • ثبت سفارش و ترخیص کالا (فرایند ترخیص کالا)
  • واردات از مناطق آزاد
  • مبادرت به حق العمل کاری در گمرک
  • صادرات و واردات کلیه کالاهای مجاز
  • ثبت برند و علامت تجاری لاتین

نکته : کارت شرکتهای تعاونی از اتاق های تعاون دریافت می شود.

مدارک کارت بازرگانی

مدارک کارت بازرگانی به شرح زیر است

  1. پلمب دفاتر
  2. کلیه صفحات اساسنامه
  3. مدارک هویتی شرکت و مدرک هویتی مدیرعامل
  4. نمونه امضاء
  5. مهر شرکت
  6. کارت پایان خدمت مدیر عامل
  7. مدرک تحصیلی دیپلم به بالا
  8. حساب جاری به همراه دسته چک صیاد
  9. ثبت نام در سامانه ثنا قوه القضائیه
  10. کداقتصادی
  11. سند مالکیت یا اجاه نامه هولوگرام دار با ملکیت تجاری ، اداری یا صنعتی ( این بند برای سهولت در صدور کارت بازرگانی حذف گردید).
  12. 2 سال اظهارنامه عملکرد مالیاتی با فروش بیش از 1450000000 تومان در سال ( این بند برای سهولت در صدور کارت بازرگانی حذف گردید).
  13. گواهی عدم سوء پیشینه

تذکر 1: کارمندان تمام وقت دستگاههای دولتی نمی توانند کارت دریافت نمایند

تدکر 2 : ارائه حداقل مدرک تحصیلی دیپلم الزامی است

تدکر 3: حضور مدیرعامل در مراحل پذیرش مدارک و تحویل کارت الزامی است

تذکر 4: برای هر واحد ملکی فقط یک کارت صادر می گردد

تذکر 5: حضور مدیرعامل در کلاسهای آموزشی براساس نوع مدرک تحصیلی الزامی است

تذکر 6: کلیه مدارک در محل اتاق برابر اصل می گردد.

تذکر 7: اشخاصی که دارای کارت بازرگانی هستند عضویت اتاق بازرگانی را نیز دارند و می توانند از مزایای عضویت در اتاق و خدمات آن استفاده کنند.

تذکر8: کلیه اشخاص و شرکتهایی که پروانه بهره برداری، کارت شناسایی کارگاه و یا گواهی فعالیت صنعتی معتبر از یکی از وزارتخانه های تولیدی داشته باشند می توانند برای صدور و یا تمدید کارت بازرگانی با اعتبار بیش از یکسال تا پنج سال در خواست بدهند.

تمدید کارت بازرگانی

تمدید کارت بازرگانی به معنای تمدید مجوز واردات و صادرات کالا است. برای تمدید کارت بازرگانی باید 60 روز قبل از انقضای آن، اقدام کنید. برای تمدید کارت بازرگانی، می‌توانید از سامانه جامع تجارت ایران استفاده کنید. در صورتی که بدون داشتن کارت بازرگانی برای انجام امور گفته شده اقدام کنید، شما از نظر قانون مجرم هستید.

این کارت اختصاصی است و برای هر فرد جداگانه صادر می‌شود. در صورتی که کارت بازرگانی ندارید، باید مدارک تان را آماده کرده و سپس به سامانه جامع تجارت ایران مراجعه نمایید.

کارت بازرگانی 5 ساله

برای تمدید و اخذ کارت بازرگانی 5 ساله کافیست که پروانه بهره برداری از وزارت صنعت معدن و تجارت داشته باشید.

کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی (ثبت شرکتها) که پروانه بهره برداری، کارت شناسایی کارگاه و یا گواهی فعالیت صنعتی معتبر از یکی از وزارتخانه های تولیدی داشته باشند می توانند برای صدور و یا تمدید کارت بازرگانی با اعتبار بیش از یکسال تا پنج سال در خواست بدهند.

تمدید کارت بازرگانی قدیمی

برای تمدید کارت بازرگانی قدیمی، می‌توانید به سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند مراجعه کنید. برای تمدید کارت بازرگانی، ابتدا باید اظهارنامه ثبتی و گواهی پلمپ دفاتر را از طریق اداره کل ثبت شرکت‌های محل مراجعه به اتاق بازرگانی و صنایع و معادن یا اتاق تعاون مرکز استان محل فعالیت بر حسب مورد تقاضا دریافت کنید. سپس مراجعه به اداره کل بازرگانی استان مربوطه جهت تکمیل پرونده و امضا کارت در اتاق مربوط جهت تایید نهایی برای صدور کارت بازرگانی لازم است.

چقدر زمان برای تمدید کارت بازرگانی داده می‌شود

مهلت تمدید کارت بازرگانی برای هر کسی که دارای این کارت است، متفاوت است. بسته به این که اعتبار کارت بازرگانی شما چند ساله است، مهلت تمدید کارت بازرگانی متفاوت خواهد بود. قبل از این که تاریخ اعتبار کارت بازرگانی تان تمام شود، باید مدارک لازم را آماده کرده و برای تمدید آن اقدام نمایید.

طبق گواهی موضوع ماده 186، برای صدور یا تجدید یا تمدید کارت بازرگانی و پروانه کسب، باید از اداره امور مالیاتی یک گواهی مبنی بر پرداخت بدهی مالیاتی تان داشته باشید اخذ این گواهی بین 3 روز تا یک هفته زمان می برد.

در صورتی که به صادرات و واردات مشغول هستید و به عنوان مثال تاریخ انقضای کارت بازرگانی تان تمام شده است، هر گونه فعالیت حتی غیر عمد با آن می‌تواند شما را مشمول دعاوی مربوط به کارت بازرگانی کرده و برایتان دردسر درست کند.

توصیه می شود برای اخذ و تمدید کارت بازرگانی با تیمی کارآزموده مشاوره نمایید تا در کمترین زمان به نتیجه برسید

انتهای پیام/

ارسال نظر