نقش توجه به پژوهشهای علمی در مدیریت بلایای طبیعی بیبدیل است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، سومین گردهمایی سالگرد زلزله مرگبار سال ۱۳۳۹ شهر لار با حضور پژوهشگران، مسئولان شهرستان لارستان و شهرهای همجوار در شورای اسلامی شهر لار برگزار شد.
رسول قنبری، عضو هیئت علمی گروه جغرافیای دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان در این مراسم با بیان ویژگیهای جغرافیایی منطقه لارستان و تحقیقات انجام شده در دانشگاه آزاد اسلامی لارستان در این زمینه اظهار کرد: در صورت هماهنگی دستگاههای مختلف اجرایی اعم از حوزه مسکن و شهرسازی، نظام مهندسی، شهرداریها و نهادهای مرتبط با متخصصان امر زلزله شناسی این واحد دانشگاهی میتوان بر بسیاری از مخاطرات طبیعی فائق شد.
وی نقش توجه به پژوهشهای علمی در مدیریت بلایای طبیعی بی بدیل دانست و افزود: نگرانی در ارتباط با زلزله نه تنها ناشی از وجود گسلهای موجود در منطقه لارستان است؛ بلکه ناشی از مسائلی همانند گنبدهای نمکی و دیگر فاکتورهای مربوطه است. با توجه به معماری شهر لار، اکثر نقاط شهر جزء نقاط آسیب پذیر از منظر خطرات زلزله نبوده و نگرانی زیادی در این زمینه نباید داشت.
عضو هیئت علمی گروه جغرافیای دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان با اشاره به اینکه در این واحد دانشگاهی پژوهشهای بسیاری قوی و تخصصی در زمینه زلزله و ویژگیهای جغرافیایی منطقه لارستان انجام شده و یا در حال انجام است از صاحبنظران خواست برای اطلاع بیشتر از این موضوع به حوزه پژوهش و گروه پژوهشی جغرافیای طبیعی واحد لارستان مراجعه کرده و از مسئولان اجرایی شهرستان و استان درخواست کرد در راستای استفاده علمی از این پژوهشها و فعالیتهای تخصصی و اجرایی با این واحد دانشگاهی در ارتباط باشند.
مهدی زارع رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان نیز به بیان دلایل بلایای طبیعی و مخاطرات اقلیمی از منظر قرآن و احادیث پرداخت و خواستار توجه توأمان به ریشههای علمی و اعتقادی بسیاری از رویدادهای غیر قابل پیش بینی و یا قابل پیش بینی طبیعی شد.
به گزارش آنا، زلزله مهیب سال ۱۳۳۹ شهر لار بیش از ۴۰۰ نفر را به کام مرگ کشاند و ۷۵ در صد از خانههای این شهر را ویران کرد.
انتهای پیام/