صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۶ - ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
در حاشیه جلسه هیئت دولت؛

سلاجقه: حدود ۶۰ میلیون متر مکعب از حقابه هیرمند رهاسازی شد

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در پی سرریز شدن سد کجکی با توجه به بارش موجود در افغانستان و حقابه ایران از هیرمند گفت: حدود ۵۰ تا ۶۰ میلیون متر مکعب آب رهاسازی شده که با رایزنی‌های مستمر با این کشور بیشتر خواهد شد.
کد خبر : 907813

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران باتوجه به سرریز شدن سد کجکی آیا حقابه ایران داده خواهد شد اظهار کرد: با توجه به شرایط مناسب بارشی که وجود داشته است و سرریز شدن محدود از سد کجکی و سطح پایین دست کمال خان اتفاق ایجاد شده، رهاسازی آب تا حدی صورت گرفته اما تمام دریچه‌های سد باز نیست.

وی افزود: حدود ۵۰ تا ۶۰ میلیون متر مکعب آب رهاسازی شده که با رایزنی‌های مستمر بیشتر خواهد شد.

به گزارش آنا، سد کجکی که در ولایت هلمند افغانستان بر روی رود هیرمند ساخته شده آب از آنجا به دریاچه هامون می‌ریزد که بخشی از آن در سیستان و بلوچستان ایران است که برای مصارف شرب، کشاورزی و دامداری مصرف می‌شود. اما چند سالی است افغان‌ها سدهای کجکی و کمالخان را روی این رود ساخته‌اند و حقابه ایران را بسیار کمتر از میزانی که تعیین شده می‌دهند.

حال چندی پیش حجم بسیار زیادی از آب از پرچاوه به پایین دست بند کجکی جریان یافت و این بند بعد از چهار سال دوباره پر آب شد.

دولت سیزدهم پس از ۶ سال این کنوانسیون دریای خزر را احیا کرد

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست درباره شرایط دریای خزر گفت: دریای خزر شرایط نوسانات متعدد دارد که با توجه به شرایط اقلیمی و بهره بردای پنج کشور از این دریا، احتمال دارد که در فصول و سال های مختلف عقب نشینی یا بالاآمدگی داشته باشد.

به گفته سلاجقه دولت سیزدهم پس از ۶ سال این کنوانسیون را احیا کرد و اکنون در بازه زمان عقب نشینی هستیم و کشورهای حوزه آبریز خزر باید در قالب کنوانسیون تهران وظایف خود را اجرا کنند. همچنین در ژنو توافقات خوبی شکل گرفت و کاپ ششم هم در تهران برگزار می شود که کشورها اگر آب بند یا سدی ایجاد کرده اند، تکالیف خود را بایددر این زمینه عملیاتی کنند.

معاون رئیس جمهور درباره میزان عقب نشینی آب دریای خزر توضیح داد که در میانگین نوسانات وضعیت فعلی طبیعی و البته سال هایی داشته ایم که این عقب نشینی بیشتر بوده است.

سلاجقه در پاسخ به سوالی درباره جمع آوری کیسه های نایلونی اظهار اشت: مطابق اساس نامه دولت،کیسه‌های زیر ۲۵ میکرون از چرخه تولید و توزیع و مصرف در بازه زمانی ۵ ساله حذف می شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر