سایت غرفه رسمی ایران در ونیز راهاندازی شد/عبدالحسینی: دوسالانه هنر ونیز، المپیک هنرهای تجسمی جهان است
به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سایت غرفه (پاویون) رسمی جمهوری اسلامی ایران در شصتمین دوسالانه هنر ونیز به نشانی www.venicebiennale.ir به تازگی راهاندازی شده است.
در این سایت، هنرمندان حاضر در پاویون کشورمان به همراه آثارشان معرفی شدهاند. همچنین گزارش تصویری از مناطق بازدیدشده توسط تیم ایرانی حاضر در دوسالانه ونیز هم در آن قابل مشاهده است.گفتنی است که پس از افتتاح پاویون رسمی کشورمان در دوسالانه هنر ونیز ۲۰۲۴، اطلاعات و عکسهای تکمیلی روی این سایت قرار خواهد گرفت.
همزمان با آغاز شصتمین دوسالانه هنر ونیز، جمع کثیری از حامیان ملت فلسطین با برگزاری تجمعات اعتراضی، شعار زنده باد فلسطین سر دادند و خواهان جلوگیری از حضور رژیم صهیونیستی در این رویداد مهم هنری جهان شدند.
اخبار پاویون ایران در ونیز
امیر عبدالحسینی، کیوریتور ارشد غرفه (پاویون) رسمی جمهوری اسلامی ایران در شصتمین دوسالانه هنر ونیز که این روزها برای ساماندهی پاویون کشورمان به همراه شعیب حسینی مقدم (کیوریتور) و جعفر واحدی (مدیر برنامهریزی و امور اجرایی) در ونیز به سر میبرد، درباره اهمیت برپایی این رویداد مهم هنری گفت: دوسالانه ونیز یکی از مهمترین برنامههای هنری جهان است؛ هم به لحاظ قدمت، یکی از قدیمیترینهاست، هم از منظر اعتبار، یکی از معتبرترینهاست و هم از حیث کیفیت، آثاری که کشورها در این دوسالانه ارائه میکنند، آخرین دستاوردهای هنرهای تجسمی آنها به شمار میآید. از این رو میتوان گفت که دوسالانه هنر ونیز، المپیک هنرهای تجسمی جهان است.
او افزود: امسال، با تأکید و پیگیری مدیرکل هنرهای تجسمی مقرر شد که پاویون جمهوری اسلامی ایران در شصتمین دوسالانه هنر ونیز حضور داشته باشد و دستاوردهای اخیر هنرهای تجسمی ایران را مهم ارائه کند. طی چند روز گذشته که به همراه تیم رسمی جمهوری اسلامی ایران برای ساماندهی و گشایش پاویون کشورمان در ایتالیا حضور داریم، پاویون کشورها در «جیاردینی»، «آرسناله» و سایر مراکز مهم نمایشگاهی را دیدهایم. یکی از نکات قابل توجه در این بازدید، اهمیت رسانههای هنری جدید در هنرهای تجسمی معاصر است، به ویژه بهرهمندی از هنر چیدمان، هنر ویدیو، هنر اجرا، هنر مفهومی و دیگر قابلیتهای مهمی که رسانههای هنری جدید در اختیار میگذارد تا هنرمندان، بیان هنری خود را ارائه کنند. میتوان گفت که بیشتر کشورها از ظرفیت هنر چندرسانهای برای ارائه بهتر نمایشگاهی بهره گرفته بودند.
عبدالحسینی عنوان کرد: نکته مهم دیگری که در دوسالانه شصتم مشاهده میشود، توجه به مقوله کیوریتمحوری است. کیوریتور به عنوان سرپرست یا کارگردان هنری، روند نمایشگاه را تعریف و آثار هنری را با چیدمانی متفاوت در قالبهای جدیدتری ارائه میکند. به بیان دیگر، سناریوی اصلی برای ارائه آثار نمایشگاهی هر کشور توسط کیوریتور مشخص میشود و هنرمندان آثار خود را با نگاه و نگرش او ارائه میکنند.
کیوریتور ارشد پاویون رسمی جمهوری اسلامی ایران در شصتمین دوسالانه هنر ونیز ادامه داد: توجه به مضمون و مفهوم، نکته دیگری است که در بسیاری از پاویونها مورد توجه قرار گرفته است. این پاویونها براساس نگرش و اندیشه هنرمندانشان، مضامین و موضوعات مورد توجه در کشور خود را در قالبهای بیانی هنرهای تجسمی ارائه کردهاند.
این هنرمند بیان کرد: ازجمله دستاوردهای بینال شصتم که به وضوح در تمامی غرفهها دیده میشود، توجه به مفاهیم اخلاقی، اجتماعی و انسانی است. اهمیت زمین، نگاه زیستمحیطی و روحیه صلحطلبی و ضدیت با جنگ در پاویون بیشتر کشورها مشهود است؛ همانطور که کشور ما نیز عنوان پاویون خود را مبتنی بر یکی از ابیات شاعر بزرگ فارسیزبان، سعدی شیرازی انتخاب کرده است. این شاعر بزرگ قرن هفتم، یک بیت جهانی دارد: «بنی آدم اعضای یک پیکرند، که در آفرینش ز یک گوهرند». این بیت به عنوان نام غرفه رسمی ایران، خودنمایی میکند.
انتهای پیام/