باید دیوارکشیهای میان رشتههای مختلف را برداریم
به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، در این نشست محمدهادی همایون معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد در خصوص چرایی تشکیل این رویداد گفت: در دانشگاه، نظام اجرایی و دستهبندی داریم بطوریکه مدیران و کارمندان در سلسله مراتبی که قرار دارند با همدیگر ارتباط کاری دارند و نسبت به هم شناخت دارند در حالی که در نظام علمی اساتید همدیگر را نمیشناسند و خیلی نسبت به هم شناخت ندارند و برای اینکه این ارتباطها و همفکری میان اساتید و هیئتعلمی برقرار شود سعی کردیم تا این نشست را برگزار کنیم. باید گفت که گروههای رشتهای در دانشگاه آزاد در ۱۸ دستهبندی قرار میگیرند و با توجه به این حجم از گستردگی؛ هدایت و جمعبندی نسبت به موضوعات و مشکلات دانشگاه و رشتهها و همچنین شنیدن صحبتهای اساتید کار سختی است که نیاز به برگزاری این چنین برنامهها و شنیدن نقطه نظرات بیشازپیش احساس میشود.
وی ادامه داد: برای اینکه نبض کاری و مسیر راه دانشکدهها را تعریف کنیم سعی کردیم تا بر اساس الگوی تمدن نوین اسلامی رهبری که به ۵ مرحله اشاره کردند بر آن اساس گام برداریم. در این مسیر سه مرحله را برای تحول علوم انسانی، اسلامی در پیش داریم که مرحله اول آن سازماندهی است که بر اساس آن قرار است علوم انسانی را به عرصه رسانه و هنر متصل کنیم.
در نظام دانشی جدید در نظر داریم که با تخصیص دانشکدههای جدید به واحدها (بهاصطلاح دانشکدگان) به سازماندهی بهتری دست پیدا کنیم تا تعاملها در سطح حداکثری خود قرار گیرند و دائم در حال سنجش مبانی تحول رشته وضعیت رشتهها هستیم تا بر اساس یک سیاست گذرای صحیح اقدام به تصمیمگیری کنیم. باید گفت که هنر و رسانه همه موجودیت ما را تقویت میکند و باید همه علوم را ذیل این رشتهها قرار دهیم.
وی خاطر نشان کرد: در صدد هستیم تا با پیوند هنر و رسانه یک معنای جدید را رقم بزنیم و در این مکان با حضور شما اساتید با تجربه تقاضا دارم تا اگر راهکار و پیشنهادی برای این پیوند میان هنر و رسانه با سایر رشتههای علوم انسانی دارید حتماً بیان کنید. حتی میتوان فراتر از آن به سراغ معنا و ارتباطهایی با رشتههای مهندسی و پزشکی هم رفت.
همایون بیان کرد: بدون شک اگر به حلقه مفقوده ارتباطی میان گفتگوهای علوم انسانی با بقیه علوم جدیتر نگاه شود میتوان امیدوار بود که تأثیرگذاری بسزایی را میان سایر قالب علوم شاهد باشیم و به نتایج خوبی دست پیدا کنیم. همانطور که زیستفناوری تمدن غرب، بدون مبانی علوم انسانی امکانپذیر نبود و با تلفیق آن در علوم انسانی در هم تنیدگی ایجاد شده است ما هم باید به سراغ اجرایی کردن این موضوع برویم چون امتحان خود را پس داده است و نشان داده که چقدر این ترکیب میتواند موفق ظاهر شود. باید همه ظرفیتها را یکپارچه کنیم و دیوارکشیهای میان رشتههای مختلف را برداریم و با مدیریت صحیح وارد بحرانها نشویم.
گفتنی است در این نشست شریفزاده مدیر کارگروه کشوری، حمیده جعفری رئیس دانشکده هنر و معماری تهران جنوب، قیومی معاون اندیشکده مطالعات راهبردی دانشگاه آزاد، خانم شاه منصوری رئیس دانشکده ارتباطات، خانم مجیدی رئیس دانشکده بینالملل و جمعی دیگر از اساتید به ارائه پیشنهادها و نقطه نظرات خود در خصوص مسائل مختلف پرداختند.
مطرح شدن ترسیم سند نقشه راه برای دانشکده و هماهنگ نبودن ضوابط خلق اثر هنری با معیارهای دانشگاه آزاد، احیای هنرهای سنتی و احترام به هنرمندان و فراهم کردن فرصت ارائه و تبلیغ آثار هنری آنها از هر تریبون رسانهای به مخاطب، رفع نواقص و قوانین مدون نشده در حوزه رسانه که به جرائم رسانهای منجر شده، تعیین تکلیف رسانه در حوزه مدرنیته و دنیای تکنولوژی و ارتباط آن با شبکههای اجتماعی، فراهم شدن فرصتی برای استفاده کاربردی و عملیاتی از تحقیقات و دستاوردهای اساتید و پژوهشگران و پایاننامههای دانشجوهای مقاطع دکتری، تعیین سازوکاری درست از رشتههای موجود در دانشگاه آزاد اسلامی و ارتباط آن با گفتمان اسلامی، مخالفت با ادغام دانشکده هنر و رسانه و ایجاد دانشکدهای با این عنوان، راهاندازی پلاتو برای دانشجویان سینما در دانشگاه علوم تحقیقات از جمله موارد مورد بحث در این نشست بود که توسط اساتید و اعضای هیئتعلمی با رئیس و معاون علوم انسانی دانشگاه آزاد مطرح شد.
انتهای پیام/