صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۹ - ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳

سنگ کیسه صفرا چیست و چگونه درمان می‌شود؟

سنگ کیسه صفرا یکی از عوامل ایجاد درد در ناحیه شکم و اختلال در زندگی روزمره است؛ برای درمان آن باید علائم آن را شناخت و پس از تشخیص توسط پزشک، از طریق یکی از روش‌های مناسب، آن را درمان کرد.
کد خبر : 906959

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سنگ کیسه صفرا یکی از موارد ایجاد درد در افراد و اختلال در زندگی روزمره آنها است، سنگ کیسه صفرا یا سنگ صفرا، مواد جامدی هستند که در کیسه صفرا (کیسه صفرایی) که یک عضو کوچک و مثلثی در داخل کبد است، ایجاد می‌شوند. این سنگ‌ها از ترکیبات مختلف از جمله کلسترول، کلسیم بیلیروبینات و مواد دیگر تشکیل شده‌اند.

عواملی مانند ژنتیک، مصرف غذاهای پرچرب و پرکلسترول، چاقی، دیابت، عوامل هورمونی و تغییرات در ترکیب صفرا می‌توانند به افزایش خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرا منجر شوند.

علائم سنگ کیسه صفرا

علائم سنگ کیسه صفرا ممکن است شامل درد شدید در ناحیه بالینی راست باله، تهوع، استفراغ، احساس سنگینی و احساس پر شدن در ناحیه شکم باشد. در صورت بروز علائم مشابه، تشخیص و درمان سنگ کیسه صفرا توسط پزشک انجام می‌شود.

تشخیص سنگ کیسه صفرا

برای تشخیص سنگ کیسه صفرا، پزشک ممکن است از روش‌های تشخیصی مختلف استفاده کند، از جمله:

آزمایش خون: آزمایش خون می‌تواند نشان دهنده وجود التهاب یا عفونت در کبد یا کیسه صفرا باشد.

سونوگرافی: این روش تصویربرداری با فرکانس بالا است که از امواج صوتی برای تولید تصاویر از داخل بدن استفاده می‌کند. با استفاده از سونوگرافی، سنگ‌های موجود در کیسه صفرا و مجاری صفرا مشاهده می‌شوند.

سی‌تی‌اسکن: سی‌تی‌اسکن نیز می‌تواند به پزشک کمک کند تا سنگ‌های کیسه صفرا و مجاری صفرا را تشخیص دهد.

انجام ام‌آر‌‌آی: این روش تصویربرداری با مغناطیس است که ممکن است برای تشخیص سنگ کیسه صفرا مورد استفاده قرار گیرد.

درمان سنگ کیسه صفرا

درمان سنگ کیسه صفرا ممکن است به شرایط و اندازه سنگ، علائم، و وضعیت کلی بیمار بستگی داشته باشد. در برخی موارد، اگر سنگ کوچک باشد و علائم قابل تحمل باشند، ممکن است نیاز به درمان فوری نباشد و پزشک ممکن است توصیه کند منتظر بمانید تا سنگ به طور طبیعی از بدن خارج شود.

اما اگر سنگ بزرگ باشد یا علائم شدیدی از جمله درد شدید، تب، استفراغ، تهوع، و التهاب وجود داشته باشد، ممکن است نیاز به درمان فوری داشته باشید. روش‌های درمانی معمول برای سنگ کیسه صفرا شامل:

جراحی: در موارد شدید و پیچیده، پزشک ممکن است توصیه به انجام عمل جراحی برای برداشتن سنگ کیسه صفرا داشته باشد. این عمل ممکن است به صورت باز یا از طریق لاپاراسکوپی (جراحی کم‌تهاجم) انجام شود.

شکستن سنگ: در روش‌های غیرجراحی، مانند کولانگیوگرافی تخلیه‌ای (ERCP) یا لیتوتریپسی شوکی موج (ESWL)، سنگ‌های کوچک شکسته و از بدن خارج می‌شوند.

استفاده از داروها: برخی داروها مانند اسپاسمولیتیک‌ها (برای کاهش تشنج) یا داروهای حل سنگ (برای حل سنگ‌های کلسیمی) ممکن است به عنوان گزینه درمانی مورد استفاده قرار گیرند.

پزشک پس از انجام تشخیص دقیق، شما را راهنمایی می‌کند که روش درمان مناسب برای شما چیست و چگونه باید با عوارض و پیامدهای آن روش موافقت کنید. همچنین، پس از درمان، پزشک ممکن است نکات و تغییرات در سبک زندگی و رژیم غذایی شما را نیز توصیه کند تا از عود سنگ کیسه صفرا جلوگیری شود.

ERCP: این روش تصویربرداری و درمانی است که با استفاده از یک دستگاه انعقاد و دستگاه فیبرواسکوپ، به پزشک امکان می‌دهد تا به طور مستقیم به داخل کبد و مجاری صفرا دسترسی پیدا کند و سنگ‌ها را حذف کند.

درنهایت پزشک ممکن است بر اساس علائم و نتایج آزمایش‌های تصویربرداری، تشخیص نهایی را قطعی کند و برنامه درمانی مناسب را برای شما تعیین کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر