درمان فشار خون بالا با دارو از از فیبروم رحمی جلوگیری کند
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم وفناوری آنا، زنان میانسالی که در یک مطالعه جدید تا ۱۷ سال تحت نظر بودند، در صورت درمان فشار خون بالا با دارو، ۳۷ درصد کمتر احتمال داشت که به این عارضه دردناک مبتلا شوند.
«سوزانا میترو»، سرپرست تیم تحقیق از مؤسسه کایسر کالیفرنیا، گفت: «بیماران مبتلا به فشار خون ۴۵ درصد بیشتر در معرض خطر فیبرومهای گزارششده جدید بودند».
فیبرومهای رحمی تومورهای خوش خیم، اما دردناکی هستند که در رحم ایجاد میشوند و تا سن ۵۰ سالگی تا ۸۰ درصد زنان را تحت تاثیر قرار میدهند.
فیبرومها میتوانند باعث درد و خونریزی شوند، اما در حال حاضر هیچ روش شناخته شدهای برای پیشگیری از آنها وجود ندارد.
در مطالعه جدید، گروه تحقیق دادههای سالهای ۱۹۹۶-۲۰۱۳ را برای ۲۵۷۰ زن آمریکایی که از سن ۴۵ سالگی در مطالعه سلامت زنان در سراسر کشور ثبت نام کرده بودند، تجزیه و تحلیل کرد.
همه این زنان در زمان پیوستن به مطالعه هیچ سابقه قبلی فیبروم نداشتند، اما طی ۱۷ سال بعد، ۲۰ درصد چنین تشخیصی را دریافت کردند.
فشار خون زنان نیز در طول زمان پیگیری شد.
محققان دریافتند که ارتباط قوی بین فشار خون و احتمال رشد فیبروم رحم در زنان وجود دارد.
به عنوان مثال، افرادی که فشار خون تشخیص داده نشده و درمان نشده داشتند، ۱۹ درصد بیشتر در معرض ابتلا به فیبروم بودند، در حالی که آنهایی که فشار خون بالا درمان شده داشتند، ۲۰ درصد با خطر کمتری مواجه بودند.
این تیم افزود، زنانی که فشار خون بالا خود را با یک دسته خاص از داروها به نام مهارکنندههای ACE درمان کردند، ۴۸ درصد کاهش خطر ابتلا به فیبروم را داشتند.
هنوز ارتباط دقیق بین فشار خون و خطر فیبروم مشخص نیست، اما اگر ارتباط علت و معلولی باشد، استفاده از داروهای ضد فشار خون در صورت لزوم ممکن است فرصتی برای جلوگیری از رشد فیبروم در این مرحله پرخطر زندگی باشد.
انتهای پیام/