جزئیات تغییرات آزمون دستیاران پزشکی اعلام شد
به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، شورای آموزش پزشکی و تخصصی در یکصدمین نشست خود جزئیات واگذاری آزمونهای ارتقا / گواهینامه دستیاران تخصصی به دانشگاههای علوم پزشکی را اعلام کرده است و از دوره چهل و سوم برگزاری این آزمونها به دانشگاههای کلان مناطق منتخب کشور واگذار شده است.
چهل و سومین دوره آزمونهای ارتقا / گواهینامه رشتههای تخصصی بالینی، توسط کلان مناطق منتخب دانشگاههای علوم پزشکی تهران، مشهد، شیراز، اصفهان و تبریز در دانشگاههای علوم پزشکی کشور برگزار خواهد شد.
چهل و سومین دوره آزمونهای ارتقا و گواهینامه تخصصی پزشکی صبح روز پنجشنبه ۴ مردادماه ۱۴۰۳ به طور همزمان در دانشگاههای علوم پزشکی که به تربیت دستیار اشتغال دارند و دارای مجوز اجرای آزمون ارتقا - گواهینامه از دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی هستند، برگزار خواهد شد.
مقررات کلی محاسبه نمرات در آزمونهای ارتقا دستیاری و گواهینامه تخصصی:
الف) آزمون ارتقا
آزمون ارتقا شامل دو بخش است:
۱- ارزشیابی درونی دانشگاهی با ۱۵۰ نمره که توسط گروههای آموزشی و با تأیید دانشگاه علوم پزشکی که دستیار در آن مشغول به تحصیل است براساس ارزشیابی در سه حیطه به شرح زیر انجام میشود:
ارزیابی صلاحیت (competency) با روشهایی نظیر KFP, KFOSCE, PMP و روشهای مشابه (۶۰ نمره). (روش OSCE + یکی از روشهای دیگر) میانگین دو نمره ارسال شود.
ارزیابی عملکرد (performance) با روشهایی نظیر MiniCEX , DOPS , MSF و روشهای مشابه (۶۰ نمره). (یکی از روشها کفایت میکند)
ارزیابی رفتار حرفهای (professionalism) (۳۰ نمره).
هر دستیار ملزم به کسب حد نصاب قبولی در هر یک از بندهای فوق (۷۰ درصد نمره کل هر بند) است.
نمرات و مستندات مربوط به سه بند فوق باید توسط هر دانشگاه علوم پزشکی در سامانه مرکز سنجش آموزش پزشکی به نشانی http://www.sanjeshp.ir قسمت سیستم دانشگاه وارد شود.
تبصره ۱: متدولوژی و برگزاری ارزیابیهای فوق باید به تأیید مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاههای علوم پزشکی رسیده باشد.
آزمون کتبی با ۱۵۰ نمره که تحت نظارت دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی، توسط کلان مناطق منتخب دانشگاههای علوم پزشکی در دانشگاههای مجری برنامههای دستیاری، برگزار میشود.
مجموع نمرات ارتقا هر سال برابر ۳۰۰ است.
میانگین نمره ۲۰ درصد شرکت کنندگان برتر هر رشته در هر کلان منطقه که بالاترین نمرات را کسب کرده اند، به عنوان ملاک مقایسه تعیین میشود.
چنانچه ۲۰ درصد تعداد شرکت کنندگان کمتر از یک نفر شود ملاک همان یک نفر محاسبه شود.
در مواردی که ۲۰ درصد تعداد شرکت کنندگان بصورت اعشاری در بیاید اگر کمتر از نیم باشد به سمت پایین و در صورتی که عدد حاصله بالاتر و یا مساوی نیم محاسبه شود به سمت نمره بالاتر گرد شود.
تقسیم بندی دانشگاههای علوم پزشکی مجری برنامههای دستیاری بر اساس کلان مناطق منتخب
ردیف مرکز کلان منطقه منتخب شماره کلان منطقه دانشگاههای علوم پزشکی
دانشگاه علوم پزشکی تبریز ۱ و ۲ ارومیه، اردبیل، گیلان، مازندران، بابل، گلستان، سمنان، شاهرود
دانشگاه علوم پزشکی شیراز ۳ و ۴ و ۵ جهرم، فسا، بندرعباس، بوشهر، یاسوج، کرمانشاه، همدان، کردستان، ایلام، اهواز، لرستان، دزفول
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ۶ و ۷ یزد، کاشان، شهرکرد، زنجان، اراک، قزوین، قم، البرز
دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۸ و ۹ بیرجند، سبزوار، بجنورد، کرمان، زاهدان، رفسنجان، زابل
دانشگاه علوم پزشکی تهران ۱۰ شهیدبهشتی، ایران، بقیه الله، ارتش، علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی واحد تهران
به گزارش مهر، آزمون ارتقای به منظور ارتقای سالیانه دستیاران تخصصی پزشکی که در دانشگاههای علوم پزشکی در مقطع دستیاری مشغول تحصیل هستند و آزمون گواهینامه نیز برای دستیاران سال آخر به عنوان آزمون پایانی برگزار میشود.
انتهای پیام/