هفت کشوری که تمام برق خود را از منابع تجدیدپذیر تولید میکنند
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از ایندیپندنت، آلبانی، بوتان، نپال، پاراگوئه، ایسلند، اتیوپی و جمهوری دموکراتیک کنگو بیش از ۹۹.۷ درصد برق مصرفی خود را با استفاده از انرژی زمین گرمایی، آبی، خورشیدی یا بادی تولید کرده اند.
دادههای سازمان بینالمللی انرژی (IEA) و سازمان بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر (IRENA) همچنین حاکی از آن است ۴۰ کشور دیگر در سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲، حداقل ۵۰ درصد برق مصرفی خود را از فناوریهای انرژی تجدیدپذیر تولید کردند.
«مارک جکوبسن» «Mark Jacobson» استاد دانشگاه استنفورد که این دادهها را منتشر کرده است، گفت: ما به فناوریهای معجزه آسا نیاز نداریم.
وی افزود: باید با برق رسانی به همه چیز و تامین برق با فناوریهای «باد، آب و خورشید» (WWS) که شامل باد خشکی، فتوولتائیک خورشیدی، نیروی خورشیدی متمرکز، برق زمین گرمایی، برق آبی کوچک و برق آبی بزرگ میشود، انتشار گازهای گلخانهای را متوقف کنیم.
جکوبسن درباره این پروژه توضیح داد:کشورهای دیگری مانند آلمان نیز میتوانند ۱۰۰ درصد برق تولید شده از منابع تجدیدپذیر را طی مدت کوتاهی مصرف کنند.
آمار منتشر شده توسط سازمان بین المللی انرژی در ژانویه نشان میدهد انگلیس در سال ۲۰۲۲، ۴۱.۵ درصد از برق خود را از منابع تجدیدپذیرتولید کرده که ۱۰.۵ درصد بیشتر از سال قبل است.
در اسکاتلند، فناوریهای انرژیهای تجدیدپذیر معادل ۱۱۳ درصد از کل مصرف برق کشور در سال ۲۰۲۲ را تولید کردند.
«کلر مک» «Claire Mack»، مدیر اجرایی شرکت انرژیهای تجدیدپذیر اسکاتلند، گفته است: این ارقام رکوردشکن، نقطه عطفی در حرکت اسکاتلند به سوی کربن صفر است و به وضوح پتانسیل عظیم منابع انرژی تجدیدپذیر در سطح جهانی ما را نشان میدهد.
در حالی که بیشترین برق اسکاتلند از نیروی بادیتولید میشود، محققان پیشبینی میکنند انرژی خورشیدی در دهههای آینده بر منابع برق جهانی تسلط پیدا خواهد کرد.
در سالهای اخیرنرخ بهره وری سلولهای خورشیدی به دلیل استفاده از یک ماده به اصطلاح معجزه آسا به نام پروسکایت افزایش قابل توجهی یافته است.
انتهای پیام/