بهرهبرداری از نخستین نیروگاه خورشیدی فضا یک گام تا واقعیت
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، خلاف پنلهای خورشیدی روی زمین، یک نیروگاه خورشیدی در فضا منبع تغذیه ثابت ۲۴/۷ را فراهم میکند و نخستین نمایش آزمایشگاهی در نوع خود، نشان میدهد که چگونه انتقال انرژی خورشیدی از فضا میتواند شکل واقعیت به خود بگیرد.
در این نمایش که توسط استارتآپ «اسپیسسولار» (Space Solar) مستقر در انگلیس انجام شد، دستگاه پرتوی ویژهای آزمایش شد که میتواند به صورت بیسیم انرژی را ۳۶۰ درجه به اطراف منتقل کند. این میزان از آنجایی برای نیروگاه فضایی مهم میشود که موقعیت آن نسبت به خورشید و زمین در طول هر روز به دلیل چرخش سیاره ما تغییر میکند.
مارتین سولتائو، مدیر این طرح، در جریان کنفرانسی که در ۲۷ آوریل گذشته در لندن برگزار شد اعلام کرد که تمام فناوریهای مورد نیاز برای ساخت و راه اندازی این نیروگاه فضایی که «CASSIOPeiA» نام گرفته، هم اکنون وجود دارد و چالش اصلی در این پروژه، تعیین انداز بزرگی آن است، اما در حال حاضر این چالش نیز برطرف شده و توسعه آن به واقعیت نزدیک شده است.
این شرکت پیشبینی میکند که نیروگاه فضایی مذکور میتواند ظرف یک دهه در فضا باشد و گیگاوات انرژی پاک را بسیار کارآمدتر از نیروگاههای خورشیدی روی زمین ارائه کند.
سولتاو در بیانیهای ایمیلی گفت: ما از اینکه میتوانیم مرحله بعدی توسعه فناوری خود را به نمایش بگذاریم، هیجان زده هستیم و آزمایش موفقیتآمیز این پروژه (فناوری تابش انرژی ۳۶۰ درجه)، لحظهای مهم در مأموریت ما برای ایجاد انقلابی در انرژی خورشیدی مبتنی بر فضا است.
این نیروگاه خورشیدی درنهایت در مدار۲۲۰۰۰ مایلی بالای سیاره ما (۳۶۰۰۰ کیلومتری) قرار میگیرد و حرکت آن در این مدار نیز بگونهای طراحی شده است که همواره رو به خورشید باشد؛ که در آن سرعت مداری یک ماهواره با سرعت چرخش زمین مطابقت دارد. در نتیجه، یک فضاپیما در این ارتفاع به نظر میرسد که در بالای یک منطقه ثابت روی زمین معلق است.
این آزمایش با استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته، توانست به صورت موفقیتآمیز انرژی خورشیدی را از فضا به زمین منتقل کند و نشان دهد که این فناوری قابلیت اجرا دارد.
این پیشرفت مهم میتواند راهی برای تولید انرژی پاک و پایدار در زمین باز کند و به کاهش وابستگی به منابع انرژی فسیلی کمک کند. توسعه این نیروگاه یک گام مهم در راه بهبود محیط زیست و کاهش گازهای گلخانهای است و نشان میدهد که تکنولوژی فضایی میتواند نقش مهمی در تأمین انرژی برق پایدار در آینده ایفا کند.
انتهای پیام/