صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۲۲ - ۲۶ اسفند ۱۳۹۳

نامزد سابق ریاست‌جمهوری آمریکا: باید برای ایران نامه قدردانی بنویسیم

ران پال، فرماندار سابق ایالت تگزاس و نامزد دو دوره ریاست جمهوری آمریکا معتقد است آمریکا باید از نقش ایران برای مقابله با گروه تروریستی داعش قدردانی کند.
کد خبر : 9064

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، ران پال در یادداشتی که به پایگاه خبری «فیتس نیوز» ارسال کرده نوشت: «در حالی‌که ایران نقشی فعال در کمک به عراق برای مبارزه با گروه تروریستی داعش ایفا می‌کند، بسیاری از نومحافظه‌کاران در اینجا نگران این هستند که چرا نیروهای زمینی ارتش آمریکا در منطقه حضور ندارد. آنها ادعا دارند تنها حمله دیگری از سوی آمریکا به عراق - و همچنین سوریه - می‌تواند منتهی به شکست داعش شود. اما چه اشکالی در متحد شدن کشورهای‌‌ همان منطقه و همکاری برای حل معضل داعش وجود دارد؟».


وی در ادامه یادداشت خود می‌نویسد: «اگر چه ورود شبه‌نظامیان شیعه مورد حمایت ایران در مناطق تحت تسلط داعش – که ممکن است به افزایش کشتار‌ها و جنگ‌های فرقه‌ای منتهی شود- چندان مطلوب نیست، اما مطلوب آن است که مشکل داعش توسط کشورهای منطقه حل شود نه با بمب‌ها و نیروهای نظامی زمینی آمریکا. بمب‌های ما تنها مشکل را عمیق‌تر خواهد کرد زیرا همین بمب‌های ما بود که برای نخستین بار این مشکل را در منطقه بوجود آورد. آنچه نومحافظه‌کاران که ما را به جنگ با عراق سوق دادند، نمی‌خواهند به آن اعتراف کنند این است که پیش از حمله ما به عراق و سوریه، در این دو کشور نه داعشی وجود داشت و نه القاعده».


وی این‌گونه ادامه می‌دهد که (تشکیل دولت) داعش تنها یک ایده است و داعش یک کشور یا ارتش نیست و به همین دلیل اعلان جنگ آمریکا علیه آن معنایی ندارد. پر‌‌واضح است آخرین اقدامی که ما برای مبارزه با داعش باید انجام دهیم، بمباران و یا اعزام نیروهای زمینی به عراق و سوریه است. دخالت و بمب‌های ما تنها موجب جذب نیروهای بیشتری به داعش می‌شود. نکته بد‌تر این است که بسیاری از این ستیزه‌جویان افراطی از اروپا و حتی آمریکا به آن منطقه می‌روند. بازگشت آن‌ها چه اتفاقی را در پی خواهد داشت؟


برخی می‌گویند اگر آمریکا در سال ۱۹۹۰ و تحت ریاست جمهوری جرج بوش برای سرنگونی صدام وارد جنگ با عراق نمی‌شد، صدام کنترل منطقه را در دست می‌گرفت! اما چرا کشورهای منطقه خود اقدامی نکردند؟ شاید عربستان سعودی و شاید اسرائیل باید وارد عمل می‌شدند. چرا آمریکا همیشه باید دخالت کند؟


نومحافظه‌کاران و جنگ‌طلبان داخل آمریکا چرا از ایران که نقشی چنین پررنگ در مبارزه با داعش که به عقیده آنها بزرگ‌ترین تهدید برای آمریکا به شمار می‌رود، تشکر نمی‌کنند؟ چرا نمی‌خواهند این اخبار خوب را بپذیرند؟ چون آن‌ها می‌خواهند همه دنیا فکر کند آمریکا تنها کشور ضروری در جهان است آنها می‌خواهند باقی دنیا و به خصوص مالیات‌دهندگان آمریکایی باور کنند هر مشکلی در دنیا تنها به دست آمریکا حل می‌شود.


شاید وقتی مردم جهان متوجه شوند که دولت‌های محلی بیش از آمریکا می‌توانند در حل مشکلات منطقه‌ای خود موثر باشند، مشخص شود که بزرگ‌ترین تهدید برای آمریکا همین نومحافظه کاران هستند.


ران پال در پایان یادداشت خود می‌نویسد: «به جای خشمگین بودن از کمک‌های ایران برای مبارزه با داعش بهتر است برای ایران نامه قدردانی بنویسیم».


ران پال، پدر سناتور جوان، رند پال و از سیاستمداران کهنه‌کار آمریکا و از چهره‌های برجسته حزب جمهوری‌خواه و از رهبران جنبش لیبرتارین است.



انتهای پیام/

برچسب ها: داعش آمریکا ایران
ارسال نظر