کشف پرجرمترین سیاهچاله ستارهای در کهکشان راه شیری
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، ستاره شناسان سیاهچالهای را کشف کردهاند که جرم آن حدوداً ۳۳ برابر بیشتر از جرم خورشید و بزرگترین سیاهچالهای است که در کهکشان راه شیری شناخته شده است.
محققان شرح دادند، سیاهچاله تازه شناسایی شده در فاصله دو سال نوری از زمین قرار دارد که از نظر کیهانی نسبتاً نزدیک محسوب میشود و در صورت فلکی عقاب (Aquila) قرار گرفته است. همچنین یک ستاره همدم به دور آن میچرخد.
سیاهچالههای ستارهای از فروپاشی ستارگان بزرگ تشکیل میشوند و مواردی که پیش از این در کهکشان راه شیری شناسایی شده اند، به طور میانگین جرمی ۱۰ برابر جرم خورشید دارند. سیاهچالهها اجرام فوق العاده متراکمی با گرانش بسیار قوی هستند که حتی نور هم نمیتواند از آنها عبور کند و همین موضوع تشخیص آنها را دشوار میکند.
این کشف از طریق مشاهدات انجام شده در ماموریت گایا آژانس فضایی اروپا که مشغول پروژه عظیم سرشماری ستارهای است، شناسایی شد. دادههای تلسکوپ بسیار بزرگ رصدخانه جنوبی اروپا در شیلی و سایر رصدخانههای زمینی نیز برای تأیید جرماین سیاهچاله استفاده شد و درنهایت میزان بزرگی آن و مقیاس بارها بزرگترش نسبت به خورشید، به عنوان یک جرم عظیم فضایی مورد تایید قرار گرفت.
پاسکواله پانازو، ستارهشناس رصدخانه پاریس که بخشی از مرکز ملی تحقیقات ملی فرانسه است و نویسنده اصلی این پژوهش در مجله نجوم و اخترفیزیک نظری گفته: این سیاهچاله نه تنها بسیار پرجرم است، بلکه از بسیاری جهات بسیار عجیب و غریب است و ما واقعا انتظار چنین کشفی را نداشتیم. به عنوان مثال، سیاهچاله مذکور که «گایا بیاچ ۳» (Gaia BH ۳) نام گرفته و ستارگان آن در کهکشان راه شیری در جهت مخالف نحوه چرخش سایر ستارهها در کهکشان ما هستند.
به گفته محققان، سیاهچاله جدید احتمالا پس از مرگ ستارهای که بیش از ۴۰ برابر خورشید جرم داشته شکل گرفته است. سیاهچالههایی که از فروپاشی یک ستاره منفرد به وجود میآیند سیاهچالههای ستارهای نامیده میشوند و «گایا بیاچ۳» بزرگترین سیاهچاله ستارهای شناخته شده است.
این کشف جدید اطلاعات جدیدی درباره تشکیل و تکامل راه شیری و زیستگاه میلیاردها ستاره در آن ارائه کرده است و کمک موثری به آینده مطالعات بزرگتر درباره سیاهچالهها و اثرات آنها بر کهکشانها و فضا ارائه میکند.
انتهای پیام/