ابتکار جدید یک هسته فناور در سوددهی واحدهای صنعتی
خبرگزاری علم و فناوری آنا ـ حسین بوذری؛ «برنامهریزی، مدلسازی ریاضی و استفاده بهینه از منابع محدود و انرژی با هدف بالابردن سود و کاهش هزینههای کارخانجات صنعتی» درراستای ارائه خدمات به واحدهای تولیدی و صنعتی تعبیه شده تا به این ترتیب واحدهای صنعتی بتوانند با هزینه حداقلی و سود حداکثری بیشترین کمک را به واحدهای تولیدی ارائه کنند.
یک هسته فناور درصدد است با ارائه راهکارهای مبتنی بر روشها و مدلسازیهای ریاضی علاوه بر تشخیص و ارزیابی نقاط ضعف و قوت واحدهای تولیدی و صنعتی، راهکارهایی را برای پیشگیری از ناکارآمدی این واحدها ارائه کند.
در سالی که به «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده، این شیوه میتواند در تولید حداکثری با حداقل منابع (منابع محدود) بخشی از مشکلات اقتصادی که مرتبط با تولید است را برطرف کند.
هسته فناور «بهینهساز گلستان» مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان به مدیریت سیما مددی به سمتی حرکت کرده که بتواند ظرفیتهای ناشناخته واحدهای تولیدی و صنعتی را شناسایی کرده و الگوهای پیشبینی نشده تر استفاده شده را در قالب مدلسازی ریاضی ارائه کند.
خبرنگار خبرگزاری آنا درراستای آشنایی بیشتر با این هسته فناور، گفتوگویی با مددی رئیس این هسته فناور ترتیب داده است.
مددی که عضو هیئت علمی گروه ریاضی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان، دکتری ریاضی کاربردی (گرایش تحقیق در عملیات و بهینهسازی از دانشگاه علوم و تحقیقات تهران) را دارد، دارای چندین مقاله علمی ـ پژوهشی، کنفرانسهای علمی ملی و بینالمللی و ISI در زمینه تحقیقاتی تحلیل پوششی دادهها، بهینهسازی و برنامهریزی تولید است.
ارزیابی نقاط ضعف و قوت واحدهای تولیدی و صنعتی
مدیر این هسته فناور با ۲۰ سال سابقه تدریس دروس ریاضی و تحقیق در عملیات رشتههای ریاضی، صنایع و مدیریت، فعالیت علمی خود را در سال ۱۳۸۲ در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان آغاز کرد.
مددی با بیان اینکه در دی ۱۴۰۲ قرارداد هسته فناور در مرکز رشد مستقر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان منعقد شد، اظهار کرد: این قرارداد با حمایت مرکز رشد در چارچوب ارائه خدمات در زمینه برنامهریزی تولید و مدلسازی ریاضی برای ارائه خدمات به واحدهای تولیدی، صنایع یا خدماتی در راستای بهبود عملکرد کارایی و استفاده بهینه از منابع تحت اختیار منعقد شده است.
وی متذکر شد: این هسته فناور درراستای ارتقای صنایع تولیدی استان گلستان با مشاوره و برنامهریزی تولید به مدیران این حوزه کمک میکند تا حداقل هزینه یا بیشترین سود را در تولید داشته باشند.
فعال حوزه فناوری متذکر شد: همچنین ارزیابی واحدهای تولیدی ـ خدماتی، یافتن نقاط ضعف و قوت واحدها و ارائه راهکار و پیشنهادها برای رفع ناکارایی واحدها از فعالیتهای این هسته است.
مددی یادآور شد: از آنجا که این هسته فناور در ابتدای مسیر خود بوده، امید است مورد اعتماد واحدهای تولیدی و خدمایی تصمیمگیرنده قرار بگیرد تا در جهت ارتقای صنایع فعال در استان گلستان مثمر باشد.
وی توضیح داد: براساس قرارداد، مبلغ ۱۰ درصد از قرارداد منعقد شده با دستگاهها حقالسهم دانشگاه خواهد بود و بر خود لازم میداند بهعنوان مدیر هسته فناور از تلاشهای دکتر دادگر مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان بهدلیل راهنمایی و حمایتهای زیاد کمال قدردانی کنم.
مدیر این هسته فناور تأکید کرد که پیشنهاد میکنیم در راستای رشد مراکز رشد در دانشگاهها ارتباط بیشتری با صنایع و کارگاههای تولیدی و خدماتی ایجاد شود تا دغدغه مدیران این بخشها شناسایی و در راستای رفع این دغدغه، مسائل طراحی شوند.
انتهای پیام/