صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تجهیز پیشرفته‌ترین رایانه کوانتومی چین به یک سپر امنیتی قدرتمند

پیشرفته‌ترین رایانه کوانتومی چین برای دفاع در برابر حملات احتمالی سایر سیستم‌های کوانتومی، به یک سپر امنیتی قدرتمند مجهز شد.
کد خبر : 906169

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینرینگ، «اورجین ووکانگ» کامپیوتر کوانتومی ابررسانا چینی، گامی رو به جلو در دفاع در برابر حملات احتمالی سایر سیستم‌های کوانتومی برداشته است.

به گفته یک رسانه رسمی چینی، یک سپر حمله ضد کوانتومی قدرتمند در این رایانه که به طور مستقل توسعه یافته نصب شده است.

اوایل سال جاری، اورجین ووکانگ به روی کاربران جهانی باز شد. در میان رقابت داغ محاسبات کوانتومی بین ایالات متحده، کانادا و چین، این حرکت غافلگیرکننده بود.

روزنامه رسمی «سایس اند تکنولوژی دیلی» (Science and Technology Daily) گزارش می‌دهد که فناوری رمزگذاری جدید، امنیت داده‌های عملیاتی اورجین ووکانگ را تضمین می‌کند. این روش‌های رمزگذاری جدید برای جایگزینی سیستم‌های رمزنگاری معمولی طراحی شده‌اند.

برای مثال، سیستم‌های مرسوم، مانند رمزنگاری «آراس‌اِی» RSA، به یک جفت کلید عمومی-خصوصی متکی هستند. امنیت این سیستم‌ها به زمان صرف شده برای تشخیص محاسباتی کلید خصوصی بستگی دارد. با این حال، با ظهور محاسبات کوانتومی، زمان مورد نیاز دیگر غیر واقعی نیست.

شگفتی کوانتومی چین

دو منگان، معاون مرکز تحقیقات مهندسی محاسبات کوانتومی آنهویی، گفت که سپر حمله ضد کوانتومی توسط اورجین کوانتوم که اورجین ووکانگ را نیز توسعه داده است، ساخته شده است.

وی همچنین تاکید کرد که این توسعه نشان دهنده اکتشاف مهم کاربرد فناوری‌های جدید امنیت داده در چین است.

اورجین ووکانگ که براساس نام پادشاه افسانه‌ای نامگذاری شده است، جدیدترین و پیشرفته‌ترین کامپیوترکوانتومی ابررسانا در کشور است. ماشین نسل سوم که توسط یک تراشه کوانتومی ابررسانا ۷۲ کیوبیتی تولید می‌شود، یک گام قابل توجه نسبت به مدل‌های قبلی خود است.

در سال ۲۰۲۰، اورجین نخستین کامپیوتر کوانتومی ابررسانا خود را راه اندازی کرد و به دنبال آن دستگاه نسل دوم  ویووان ۲۴ کیوبیتی را در سال ۲۰۲۱ تحویل داد. این امر چین را به سومین کشور، پس از کانادا و ایالات متحده تبدیل کرد که قادر به ارائه یک سیستم محاسباتی کوانتومی کامل است. 


مزیت کوانتومی ووکانگ چیست؟

کامپیوتر‌های کوانتومی نوید محاسبات بسیار سریعتر و قدرتمندتر را نسبت به کامپیوتر‌های سنتی دارند. بر خلاف همتایان باینری کلاسیک خود، بیت‌های کوانتومی یا کیوبیت‌ها می‌توانند صفر، یک یا هر دو را به طور همزمان نمایش دهند.

اما این قابلیت‌ها نیز با مجموعه‌ای منحصر به فرد از چالش‌ها همراه هستند. ذرات زیراتمی در قلب محاسبات کوانتومی بسیار شکننده و کوتاه مدت هستند. علاوه بر این، اگر در معرض اختلالات جزئی از محیط اطراف قرار گیرند، مستعد خطا هستند.

تراشه ووکانگ برای کاهش این مشکلات در دمای نزدیک به صفر مطلق یا منفی ۲۷۳.۱۵ درجه سانتیگراد  کار می‌کند. علاوه بر این، تراشه قبل از نصب در محیط خلاء برای کار در یخچال مخصوص نگهداری می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر