صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۴ - ۲۷ فروردين ۱۴۰۳

طهرانچی: معاونت فرهنگی باید نقش هدایت‌گری و جهت‌دهی در تربیت عالم داشته باشد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در بازدید از معاونت فرهنگی و دانشجویی این دانشگاه تأکید کرد: معاونت فرهنگی باید نقش هدایت‌گری و جهت‌دهی در تربیت عالم داشته باشد.
کد خبر : 906031

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه دیدار‌های نوروزی خود، صبح امروز با حضور در معاونت فرهنگی و دانشجویی با معاون، مدیران و کارکنان این حوزه دیدار و گفت‌وگو کرد.

طهرانچی در این نشست با اشاره به بازتاب گسترده حمله موشکی و پهپادی کشورمان به سرزمین‌های اشغالی گفت: جمهوری اسلامی ایران در زیر سایه ولایت توانست عزت مؤمنان و مسلمانان و حمایت از مستضعفان را نشان دهد. درک این فرصت، نعمت بزرگی است و جای تبریک دارد. از ۱۳ سال پیش رژیم صهیونیستی تلاش داشت با ترور‌های نقطه‌ای، بر پیکره باصلابت ما خدشه وارد کند، اما نتیجه آن، عملیات «وعده صادق» بود که حتی شورای امنیت که در قواعد رژیم صهیونیستی و آمریکا بازی می‌کند هم نتوانست موضع‌گیری چندانی در حمایت از رژیم صهیونیستی داشته باشد.

وی ادامه داد: امروز نگاه همه دنیا به نسلی است که تحت هدایت امامین انقلاب به جایی رسیده است که هم قدرت دارد و هم از قدرت خود به نیکی و به‌موقع استفاده می‌کند. آنچه در عالم سیاست مهم است، استفاده بجا از قدرت است که منجر به اقتدار می‌شود. اقتدار فعلی جمهوری اسلامی ایران حاصل نصرت الهی و نعمت رهبری عادل، شجاع و خردمند و همچنین وجود سربازان تلاشگر عرصه علم و جهاد است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به دیدار مقام معظم رهبری با جمعی از دانشجویان در ماه مبارک رمضان، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب در این دیدار بر سه موضوع تولید و توسعه علم و فناوری، تربیت عالم و جهت‌دهی به تولید علم تأکید داشتند. بر این اساس؛ ما در دانشگاه آزاد اسلامی به چهار نظام علم، فناوری، تربیت و فرهنگ توجه ویژه داریم که در سخنرانی نوروزی به آنها اشاره کردم.

وی با بیان اینکه یکی از تحریف‌های بزرگ در اقتباس دانشگاه غربی، تقلیل دادن education به آموزش است، گفت: تربیت عالم که مقام معظم رهبری به آن اشاره فرمودند، دارای مقدماتی است که باید در دانشگاه لحاظ شود. از این رو کار فرهنگی و دانشجویی در دانشگاه یک کار متنی و درهم تنیده است و کاری جدا در کنار آموزش نبوده و در برگیرنده آموزش و پرورش است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه در بحث تربیت، موضوع استادمحوری از اهمیت زیادی برخوردار است، تصریح کرد: موضوع فرهنگ در دانشگاه زینت‌المجالس نیست؛ بلکه ما در متن دانشگاه به فرهنگ و تربیت اعتقاد داریم؛ بنابراین اگر در حوزه تربیتی به مدل نظریه دانشگاه دقت نکرده و چارچوب فکری منسجم نداشته باشیم، دچار روزمرگی و کار‌های سطحی می‌شویم. به همین دلیل باید بدانیم از کجا آمده‌ایم، در کجا هستیم و به سوی کجا می‌رویم. معاونت فرهنگی باید یک کنشگر فعال در تربیت عالم باشد.

وی افزود: معاونت فرهنگی باید در تربیت عالم که مربوط به دانشجویان است، متولی اصلی باشد و عالمانی تربیت کند که دارای هویت بوده و مُتخلق، خلاق، کارآفرین و متخصص باشند. نتیجه تأکید مقام معظم رهبری بر تربیت عالم را در عملیات موشکی و پهپادی اخیر مشاهده کردیم چرا که نتیجه تربیت عالم جهادگر، موشک و پهپادی می‌شود که در سرزمین‌های اشغالی فرود می‌آید، اما نتیجه علم برخی دانشمندان غربی، بمب هسته‌ای و کودک‌کشی است.

 طهرانچی با تأکید بر نقش هدایت‌گری معاونت فرهنگی و دانشجویی در توسعه علم و تربیت عالم گفت: معاونت فرهنگی در نگاه جدید ما، دیگر معاونت ارائه خدمات دانشجویی نیست؛ چراکه این وظیفه صف است و معاونت باید نقش هدایت‌گری و جهت‌دهی مستمر در تربیت عالم را انجام دهد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه مخاطب‌شناسی از ویژگی‌های بارز سازمان آگاه است، گفت: از آنجا که تحولات کنونی انسان‌مدار، پیچیده، چندوجهی، سریع التغییر و مرتبط است، نیاز به فهم دقیق دارد. در کنار درک تحولات نیز باید مخاطبان خود را که از نسل جدید هستند، بشناسیم تا بتوانیم در محیط جامعه سودمند باشیم. دانشگاه نباید خود را صرفاً خروجی‌محور ارزیابی کند؛ بلکه اثرگذاری و سودمندی آن برای جامعه مهم است؛ بنابراین نباید خودرضایتی کامل از کنش‌ها داشته باشیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر