صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۴ - ۲۷ فروردين ۱۴۰۳

سولسشیر در آستانه چالشی جدید؛ چرا اسطوره منچستریونایتد در انتخابش، واسوس به خرج می‌دهد؟

اوله گونار سولسشیر مدت‌ها بعد از ترک منچستریونایتد به نظر می‌رسد در آستانه انتخاب جدیدی قرار گرفته؛ او بعد از تجربه «تلخ و سخت» مربیگری تیم محبوبش، همه پارامتر‌ها را در نظر می‌گیرد تا سرانجام روز‌های خوب را ببیند.
کد خبر : 905930

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، فصل فوتبال به روز‌های حساس و سرنوشت سازی رسیده؛ از یک سو در پایان نخستین ماه بهار، تیم‌های باشگاهی تدابیر متفاوتی برای رسیدن به قهرمانی لیگ بکار می‌گیرند. از سویی دیگر مربیان صاحب نام و البته بیکار خود را در «چالش انتخاب» تیمی جدید می‌بینند.

از جمله مربیانی که این روز‌ها نامش برای بازگشت به «مستطیل سبز» زیاد برده می‌شود، «اوله گونار سولسشیر»، گلزن نروژی پیشین منچستریونایتد است. اسطوره ایی که در سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۷ در ۲۳۵ مسابقه برای «شیاطین سرخ» ۹۱ گل زد. وقتی هم که کفش هایش را آویخت و در تیم‌های ذخیره‌های منچستریونایتد، مولده (۲ دوره) و کاردیف سیتی، «مشق مربیگری» را به جا آورد، در سال ۲۰۱۸ به الدترافورد بازگشت تا بتواند در مقام سرمربی به تیم بزرگ انگلیس و اروپا، «ادای دین» کرده و اوضاع را همانند دوران مربیگری سرآلکس فرگوسن، ایده ال کند.

مربی وایکینگی البته که ۳ سال نزد یونایتد‌ها ماند، اما هیچگاه موفق نشد فضای با ثباتی را برای سرخپوشان بوجود آورد.

تیم تحت هدایتش، متزلزل نشان می‌داد و به همین دلیل «اوله گونار» با دریافت حکم اخراج از تیم همیشه محبوبش، یونایتد را ترک کرد.

در واقع در تاریخ ۲۰ نوامبر سال ۲۰۲۱ (۲۹ آبان ۱۴۰۰) که یک روز بعد از باخت سنگین ۴ بر یک مقابل واتفورد و دریافت ۱۵ گل در ۵ بازی آخر تیم بود، او با تصمیم هیات مدیره باشگاه از کار برکنارشد.

پس از آن نامش در فهرست مربیان «بدون تیم» قرارگرفت، هرچند هر از گاهی نام او با تیمی پیوند خورد.

*بررسی پیشنهادات جدید

حالا سه سال بعد از آن اتفاق تلخ، با آنچه از گوشه و کنار شنیده می‌شود و البته رسانه‌ها هم گزارش می‌دهند، به نظر می‌رسد مربی ۵۱ ساله به طور جدی در حال بررسی پیشنهاد‌های کاری است. او در حال «سبک و سنگین» مرسوم است تا بلکه شرایط باشگاهی جدید را برای همکاری بپذیرد.

طبق اعلام پرتال اسپورت بیبل انگلیس، سولسشیر این روز‌ها در خلوت خود پیوسته فکر می‌کند و وضعیت همکاری احتمالی را نزد گزینه‌های موجود مورد بررسی قرار می‌دهد.

آنگونه که این رسانه گزارش می‌دهد، پیشکسوت منچستری، در ۳ سال گذشته مرتب با گزینه‌های برای همکاری مواجه بوده که هرکدام را به دلایلی، رد کرده است.

حتی در زمستان گذشته، چند تیم از جمله ۲ باشگاه عربستانی به وی پیشنهاد داده و خواستار اعلام پاسخ بعد از مطالعه کافی شدند.

براساس اطلاعاتی که این پرتال ارایه می‌دهد، اکنون این امکان هست که با بازگشت به میدان، کار متفاوتی نسبت به دوران نه چندان طولانی مربیگری اش در مولده، کاردیف سیتی و منچستریونایتد انجام دهد.

چرا که فدراسیون فوتبال جمهوری ایرلند به وی پیشنهاد جدی کار به عنوان سرمربی تیم ملی این کشور را داده؛ همان پستی که بعد از عزل «استیفن کنی» در نوامبر گذشته، خالی مانده است.

هر چند «جان اوشی ا»، هم تیمی سابقش در منچستر، نقش سرمربی موقت را ایفا کرده و البته چهره‌های نظیر «استیو بروس» و «روی کین» به عنوان کاندید هدایتش، مطرح شده اند.

با این حال همه طبق اطلاعات پرتال فوق و همچنین سایت بتفایر، ایرلندی‌ها شرایط بسیار خوبی را به وی پیشنهاد داده اند.

*چراغ سبز به مربی نروژی

در نقطه مقابل هواداران ایرلندی نیز از این که چهره صاحب نام اسبق یونایتد، زمام امور تیم کشورشان را برعهده گیرد، در فضای مجازی ابراز خشنودی کرده اند.

حال سئوالی که مطرح می‌شود، این است نظر مربی نروژی برای کوچینگ احتمالی تیم ملی ایرلند چیست؟

در این ارتباط «اندی متین»، خبرنگار سایت اتلتیک و نزدیک به سولسشیر در فضای مجازی نوشت: این مربی تمایلی به کار در تیم ملی ایرلند ندارد و تصور می‌کند انجام چنین کاری به دردش نمی‌خورد. ظاهرا گویا ستاره سابق دنبال چالش شغلی بهتری می‌گردد.

*گزینه‌های لستر و بشیکتاش

در انگلیس نیز چندی قبل بحث حضور «اوله گونار» روی نیمکت تیم لسترسیتی مطرح شد. برخی منابع از جمله اتلتیک و دیلی استار چند هفته قبل گزارش کردند تماس‌های از طرف باشگاه لستر با وی گرفته شد.

خارج از جزیره نیز گزینه‌های برای وی در نظرگرفته شد. به عنوان نمونه مطبوعات ترکیه از پیشنهاد باشگاه بشیکتاش اسپور به وی خبردادند. در حالیکه مطبوعات نروژ هم عنوان کردند پست سرمربیگری تیم ملی بانوان کشورش خالی است و سران فدراسیون علاقمندند سولسشیر مسئولیت هدایت این تیم را برعهده گیرد.

اما وی به چنین گزینه‌های پاسخ مثبت نداد. چون آنگونه که مطبوعات درباره اش می‌نویسند، دقت و وسواس عجیبی در انتخاب گزینه دارد و این در حالی است که در ۱۶ سال فعالیت مربیگری به جز قهرمانی لیگ و جام حذفی نروژ افتخار قابل ذکری ندارد.

مهاجم سال‌های دور در عین حال می‌داند در روز‌های پایانی فصل، امکان وقوع تغییرات گسترده برای فصل بعد است، لذا بازهم دنبال دریافت پیشنهادات قوی و حرفه ای‌تر می‌گردد.

*چالش یک مربی خواهان موفقیت

سولسشیر البته قبل از انتشار گزارش فوق، خود در گفت وگویی با یکی از پادکست‌های معروف کشورش در باره جایی که می‌خواهد ادامه کار دهد، صحبت کرده بود.

او اظهار داشت:«واقعیت این است که اکنون با چند پیشنهاد جدی مواجه هستم. اما هنوز به جمع بندی نرسیده و پاسخی قطعی ندارم.»

وی افزود:مطمئن باشید همه جنبه‌های کاری را در نظر می‌گیرم که بتوانم موثر و مفید کارکنم. نه این که اجباری به انجامش داشته باشم و مرجعی به من فشار آورد چه کاری را انجام دهم و امور دیگر را نه.

مربی سال‌های دور تیم مولده، در حاشیه اظهاراتش در مورد این که چرا برای پذیرش مربیگری اینقدر وسواس به خرج می‌دهد، نیز دلیل خود را بیان کرد:«وقتی شما سال‌ها در باشگاهی به بزرگی منچستریونایتد باشید، در آنجا بازی کرده و بعد مربی اش هم شوید، باید در انتخاب‌های خود بسیار دقت کنید. خواه ناخواه، در اصل مجبور به انجام چنین کاری می‌شوید. یاد می‌گیرید خیلی چیزها، حتی موارد بسیار جزیی را در نظرگیرید تا به سرنوشتی که در تیم سابق گرفتارش شدید، دچار نشوید.»

او حتی اظهار کرد: «واقعیت این است که من انگلیس و کارکردن در لیگ برتر را دوست دارم. حاضرم حتی به جای رفتن به نقاط دیگر، در همین کشور بمانم و در یک لیگ پایین‌تر یعنی چمپیون شیپ کارکنم. چون آن را واقعا هیجان انگیز و قوی‌تر از خیلی لیگ‌های دیگر می‌دانم. با این همه نباید فکرکرد فقط و فقط محدوده انتخابم، انگلیس است. چون این احتمال هست وارد چالش کاری دیگری شوم. با فرهنگی جدید آشنا شوم و بابتش حتی یک زبان جدید یادگیرم. برای من ماهیت و نگرش تیمی که پیشنهاد می‌دهد، بسیار مهم است که بتوانم برایش بهترین کار را انجام دهم.»

انتهای پیام/

ارسال نظر