صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۲۶ فروردين ۱۴۰۳
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

دستمزدی که کفاف زندگی را نمی‌دهد/ رزیدنتی و قوانین اجرا نشده

متخصص بیهوشی و مراقبت‌های ویژه و درد گفت: رزیدنت‌ها با مشکلات فراوانی از جمله فشار کاری، کرامت انسانی که در بیشتر مواقع رعایت نمی‌شود، مباحث اقتصادی، مشکلات آیین‌نامه‌ای و دستورالعملی دست و پنجه نرم می‌کنند.
کد خبر : 905725

علی سلحشور متخصص بیهوشی و مراقبت‌های ویژه و درد در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره معیشت و افزایش دستمزد رزیدنت‌ها اظهار کرد: افزایش حقوق رزیدنت‌ها از اواخر فروردین امسال اعمال می‌شود و طبق گفته وزیر بهداشت برای مجرد‌ها ۱۲ میلیون تومان و برای متأهلان مبلغ ۱۵ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: در سازمان نظام پزشکی پیگیری‌هایی از وزارت بهداشت، مجلس و سازمان برنامه و بودجه برای بهبود شرایط رزیدنت‌ها انجام شده است و حتی قول‌هایی هم گرفته که با عملیاتی شدن آنها شرایط از اکنون بهتر شود. 

سرپرست اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان نظام پزشکی به ریز جزئیات پیگیری‌ها اشاره کرد و افزود: قرار شده است در بحث بودجه ۱۴۰۳ کمک و حمایت انجام شود تا کمک هزینه تحصیلی رزیدنت‌ها افزایش یابد.

سلحشور به مشکلات اساسی رزیدنت‌ها پرداخت و بیان کرد: رزیدنت‌ها با مشکلات فراوانی از جمله فشار کاری، کرامت انسانی که در بیشتر مواقع رعایت نمی‌شود، مباحث اقتصادی، مشکلات آیین‌نامه‌ای و دستورالعملی دست و پنجه نرم می‌کنند که در هر کدام از این موارد مشکلات فراوانی وجود دارد.

دستمزدی که کفاف زندگی نمی‌دهد

وی گفت: تا سال گذشته کمک هزینه تحصیل 8 تا ۱۱ میلیون تومان بوده است درحالی که امسال گفته شده برای متأهلان تا ۱۵ تومان افزایش می‌یابد در صورتی که یک رزیدنت متأهل که شاید فرزند هم داشته باشد با 15 میلیون تومان چگونه در تهران یا در کلانشهر دیگر زندگی کند؟

متخصص بیهوشی و مراقبت‌های ویژه و درد در رابطه با مباحث آیین‌نامه‌ای بیان کرد: در آیین نامه دستیاری گفته شده است که دستیار اجازه کار ندارد و در طول مدت چهار سال فقط باید دانشجو باشد و اجازه هیچ گونه کاردیگری ندارد و اگر بخواهد کار کند، غیرقانونی است؛ بنابراین اگر یک رزیدنت چهار سال کار نکند، چگونه می‌تواند خرج و مخارج تحصیل و زندگی خود را برساند؟ در همین آیین نامه گفته شده است که دانشگاه هیچ گونه مسئولیتی در قبال خوابگاه و محل سکونت رزیدنت ندارد درنتیجه یک دستیار باید محلی برای زندگی نیز فراهم و اجاره نیز پرداخت کند که ۱۵ میلیون تومان کفاف این مقدار مخارج را نمی‌دهد.

سلحشور افزود: وزارتخانه گفته است که شرط شروع رزیدنتی امضای ضمانت نامه محضری برای انجام طرح بعد از اتمام دوره رزیدنتی است و بسیاری از افراد با این ضمانت نامه مشکل دارند. برای امضا این ضمانت نامه رزیدنت‌ها باید دو نفر ضامن نیز داشته باشند که یک مشکل اساسی آنها نبود ضامن است. به همین دلیل با پیدا نکرد فرد مورد نظر از ضامنین پولی استفاده می‌کنند. در همین جهت با شکایات فراوان، دیوان عالی رای به لغو این ماجرا صادر کرده است.

مسئولان وزارت‌خانه دستورالعمل‌ها را اجرا نمی‌کنند

وی با اشاره به سختی و فشار کار رزیدنتی ادامه داد: در آیین‌نامه دستیاری ذکر شده است که حداکثر کشیک دستیاری ۱۲ عدد است. در صورتی که در تهران در جایی که بسیاری از مسئولان در بیمارستان‌ها به عنوان هیئت علمی هستند، اجرا نمی‌شود.یعنی مسئول وزارت‌خانه‌ای که این قانون را تعین کرده در بیمارستانی که خودش حضور دارد آن را اجرایی نمی‌کند و بیشتر از ۱۲ کشیک برای رزیدنت‌ها اعمال می‌کنند یعنی این دستورالعمل‌ها ضمانت اجرایی ندارند.

سرپرست اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان نظام پزشکی گفت: یکی دیگر از مشکلات رزیدنت‌ها که توجهی به آن نمی‌شود بحث مرخصی‌هاست. دو روز و نیم حق مرخصی یک رزیدنت است، اما اگر مدیر گروه اجازه دهد؛ بنابراین مدیر گروه به راحتی این اجازه را نمی‌دهد. 

سلحشور خاطر نشان کرد: متاسفانه در دستورالعمل‌ها بندی که به نفع سیستم و وزارتخانه است به سخت‌ترین شکل ممکن از دستیار تعهد گرفته می‌شود؛ اما آنجایی که می‌تواند به نفع دستیار باشد، ضمانت اجرایی ندارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر