صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مشکینی:

۳۷ هزار دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی بورسیه صنعتی شدند

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: سال گذشته ۳۷ هزار دانشجو در این دانشگاه بورسیه صنعتی شدند، اگر دانشجو درس می‌خواند، باید نسبت به نیاز صنعت جامعه آموزش ببیند به این ترتیب آن‌ها پس از فارغ‌التحصیلی با نیاز صنعت مطابقت دارند.
کد خبر : 905468

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مجید مشکینی، معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در نشستی که تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه آزاد اسلامی و خانه معدن ایران منعقد شد، اظهار کرد: یکی از وظایف‌های اصلی دانشگاه تربیت قوه عاقله کشور است و این قوه عاقله باید تمام تلاش خود با فکر به آینده و درس از امروز برای آینده کشور به‌کار بگیرند.

وی با بیان اینکه رشد کمی تربیت قوه عاقله زیاد؛ اما رشد کیفی آن کم بوده است، عنوان کرد: در این خصوص لفظ ناترازی بسیار زیاد بود.

مشکینی با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در مدیریت جدید تصمیم‌های جدی اخذ کرده است، ادامه داد: درصدد هستیم از آموزش صفر و آموزش‌محوری خارج شویم، زیرا اگر روند چهل و پنج سال پیش خوب بود، الان دچار مشکلات نمی‌شدیم، بنابراین مهارت‌آموزی اهمیت ویژه‌ای دارد.

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در رشته‌های علوم پزشکی تقریبا نیروی بیکار نداریم، اظهار کرد: دانشگاه آزاد آموزشی که می‌دهد، باید فیلد عملیلتی داشته باشد؛ بنابراین ضروری است که عملیات آموزشی، پژوهش و مهارت را در کنار هم داشته باشیم.

وی با اشاره به طرح‌ پویش، تصریح کرد: ۳۷ هزار دانشجو در سال گذشته بورسیه صنعتی شدند. اگر دانشجو درس می‌خواند، باید نسبت به نیاز صنعت جامعه آموزش ببیند. سپس آن‌ها پس از فارغ‌التحصیلی با نیاز صنعت مطابقت دارند.

مشکینی با بیان اینکه رویکرد دوم دانشگاه آزاد اسلامی ورود به فیلدهای مختلف است، عنوان کرد: همچنین درصدد است که فیلدهای مختلف را ایجاد کند و به آن وارد شود.

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی  با بیان اینکه دانشگاه آزاد معدن را اولویت قرار داده است، ابراز کرد: ناترازی بزرگی در کشور وجود دارد و  میزان معدن کشور ۷ برابر نسبت به جمعیت دنیا بیشتر است. قوه عاقله کشور در برخی از موارد  برعکس عمل می‌کنند و متوجه شدیم که رشته‌های کشاورزی با ۴ هزار هیئت‌علمی افت شدیدی پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه کشاورزی نبض امنیت کشور است، ادامه داد: نزدیک به ۳۰۰ هزار دانشجو پذیرش شده است؛ اما  ۲۰۰ نفر در رشته فیزیک دانشجو داشتیم و این نشان‌دهنده افت رشته‌های علوم پایه است.

مشکینی با اشاره به اهمیت ایجاد انگیزه، اظهار کرد: نیمی از دانشجویان دانشگاه آزاد در چند رشته از جمله حقوق، روانشناسی و حسابداری هستند، زیرا خروجی بهتری از لحاظ مالی دارد.

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد ادامه داد: این دانشگاه یک دانشگاه اجتماعی است و خود را در قبال جامعه مسئول می‌داند. دانشگاه مبدأ همه تحولات است؛ اما تنها نمی‌تواند این فعالیت را انجام دهد، بنابراین باید با استفاده از نهاد اجتماعی از جمله معدن این فعالیت را محقق کند.

به گفته وی، دانشگاه آزاد اسلامی خود را مکلف می‌داند که در معرض نیازهای دانشگاه قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی باید به دو دسته از جمله دولتمردان، چگونگی مشارکت مردم و آموزش آن‌ها توجه ویژه‌ای داشته باشد و ورود پیدا کند، اظهار کرد: در ۴۰۰ نقطه کشور پایگاه دارد؛ بنابراین این دانشگاه بسیار مفیدتر از دانشگاه‌های دیگر می‌تواند عمل کند.

مشکینی با بیان اینکه مقررات دانشگاه آزاد اسلامی نسبت به سایر دانشگاه‌ها سهل‌تر است، خاطرنشان کرد: این دانشگاه نسبت به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ایجاد رویه‌های جدید و نوآورانه پیشرو است، زیرا به شیر نفت وابسته نیست.

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری افزود: آماده‌ایم تا پژوهشگاه‌های معدن را وارد دانشگاه کنیم تا به درد صنعت و جامعه بخورد.

وی با بیان اینکه آماده‌ایم با یکپارچگی سیستم پژوهشی هوش مصنوعی را به سیستم اضافه کنیم، ابراز کرد: تا بتوانیم دریابیم دانشجویان چگونه پژوهش می‌کنند و هر آنچه که دانشگاه می‌تواند ارزش‌افزوده کند را اجرا کنیم.

مشکینی با اشاره به اعضای هیئت علمی، خاطرنشان کرد: باید از ظرفیت دانشگاه بیشترین استفاده را کنیم. مهم‌ترین قسمت تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد است.

انتهای پیام/

ارسال نظر