صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۵ - ۲۵ فروردين ۱۴۰۳

ظهور زبانه‌ خورشیدی در طی کسوف

در طی خورشیدگرفتگی کاملی که ۲۰ فروردین رخ داد، تصاویری از چیزی شبیه به شراره‌های خورشیدی که با نمایان شدن تاج دیده می‌شود، منتشر شد؛ با این حال، با بررسی‌ها معلوم شد که این‌ها شراره‌های خورشیدی نیستند.
کد خبر : 905466

خبرگزاری علم و فناوری آنا، مریم فخیمی؛ روز دوشنبه، میلیون‌ها نفر در سراسر آمریکای شمالی دیدند که ماه به طور موقت مانع از رسیدن نور ستاره مادری به زمین شد و سایه ماه مسیر گرفت کلی را بین مکزیک و کانادا با سرعت بیش از 2400 کیلومتر در ساعت پیمود. مدت زمان حداکثر گرفت که از فضا نیز دیده می‌شد، 4 دقیقه و 28 ثانیه طول کشید.

درطی کسوف، برخی از ناظران چیزهای قرمز مبهمی  دراطراف قرص خورشید دیدند. عکس‌های دقیق نشان می‌دهد که آن‌ها در واقع پلاسما هستند، از جمله یک ستون آتشین بزرگی که در جنوب غربی خورشید دیده می‌شود. در نتیجه، رسانه‌های مختلفی گزارش دادند که این ساختارهای آتشین توسط شراره‌های خورشیدی تولید شده‌اند؛ انفجارهایی در سطح خورشید که می‌توانند ابرهای عظیم پلاسما را به فضا پرتاب کنند. بسیاری از ناظران نیز در رسانه‌های اجتماعی عکس‌های خود را از این «شراره‌های خورشیدی» به اشتراک گذاشتد. اما کارشناسان اعلام کردند که هیچ شراره خورشیدی‌ای در زمان کسوف وجود نداشت.

 

رایان فرنچ، اخترفیزیکدان رصدخانه ملی خورشیدی در کلرادو، در پلتفرم اجتماعی X نوشت: «بسیاری به‌اشتباه گزارش می‌دهند که یک شراره خورشید در طی کسوف کامل قابل مشاهده بود. اما متأسفانه نادرست است، و ویژگی درخشانی که میلیون‌ها نفر دیده‌اند در واقع یک زبانه خورشیدی بود. زبانه‌ها ساختارهای پلاسمایی با عمر طولانی‌تری هستند و مانند شراره‌‌ها حاصل انفجار اتمسفر خورشید نیستند.»

داده‌های به‌دست‌آمده از فعالیت خورشید، ادعای این اخترفیزیکدان را تأیید می‌کند. طبق گزارش SpaceWeatherLive ، در 20 فروردین، تنها یک شراره خورشیدی کوچک از نوع کلاس C وجود داشت که چندین ساعت قبل از شروع گرفت کامل از بین رفت و انفجاری ازآن رخ نداد. همچنین این شراره به زبانه‌های بزرگی که در طی کسوف دیده می‌شود، مرتبط نبود.

بر خلاف شراره‌های خورشیدی که هنگام انفجار، پلاسمای خورشیدی را ازسطح آن به بیرون پرتاب می‌کنند، زبانه‌ها ساختارهای پلاسمایی هستند که روزها یا هفته‌ها به سطح خورشید متصل مانده و معمولاً یک حلقه بزرگ را تشکیل می‌دهند. این زبانه‌ها در نهایت می‌توانند بشکنند و ممکن است منجر به خروج جرم از تاج خورشید شوند؛ اما این اتفاق در طول کسوف اخیر رخ نداد.

بسیاری از مردم در طی این کسوف منتظر ظهور شراره‌های خورشیدی بودند زیرا خورشید در حال حاضر نزدیک به اوج فعالیت خود است. در این زمان، میدان مغناطیسی خورشید قوی شده، لک‌های تیره در سطح خورشید افزایش یافته و شراره‌ها و طوفان‌های خورشیدی به طور پیوسته رخ می‌دهند.

با این حال، در نزدیکی این کسوف، خورشید به طور شگفت‌آوری آرام بود و تقریبا هیچ لکه‌ای نداشت، در نتیجه شانس وقوع شراره‌های خورشیدی به شدت کاهش یافت. طبق اعلام رسانه ارث‌اسکای، این آرامش موقتی است و انتظار می‌رود به زودی پایان یابد.

انتهای پیام/

ارسال نظر