صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۳ - ۲۵ فروردين ۱۴۰۳
دشمن تر از رئال و بارسا نداریم اما علیه هم بیانیه می‌دهند؟

سیدعلی:فدراسیون فوتبال مقصر بیانیه‌های استقلال و پرسپولیس است/ منصوری تا 5 صبح به خاطر گل آل‌کثیر مزاحم تلفنی داشته!

داور بازنشسته فوتبال گفت: فدراسیون فوتبال مقصر است که اجازه صدور بیانیه‌ها را به استقلال، پرسپولیس و دیگر تیم‌ها را می‌دهد.
کد خبر : 905430

سید مهدی سید علی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا،در خصوص اینکه دیدار‌های استقلال و پرسپولیس در هفته بیست و سوم لیگ برتر با اشتباهات داوری به سود هر دو تیم تمام شد و واکنش‌هایی را از سوی هواداران دو تیم در فضای مجازی به همراه شد، اظهار کرد:‌ای کاش به غیر از استقلال و پرسپولیس این حساسیت روی سایر تیم‌ها هم بود. این دو تیم، چون پرتماشاگر هستند موضوعات‌شان بیشتر رصد می‌شود ولی در سایر مسابقات هم اشتباهات داوری وجود دارد. چون مخاطبان دیگر تیم‌ها کمتر هستند طبیعتاً رسانه‌ها هم با این حساسیت به اشتباهات داوری سایر مسابقات نمی‌پردازند. البته مشت نمونه خروار است و در هفته‌های پایانی شرایط داوری مناسب نیست. 

اعتماده به نفس داوران در پایین‌ترین حد ممکن است

وی ادامه داد: هر دو بازی استقلال و پرسپولیس را داوران با تجربه‌ای قضاوت کردند. رضا عادل در دیدار استقلال و آلومینیوم و پیام حیدری در بازی پرسپولیس و ملوان سوت زدند. در نتیجه نمی‌توانیم بگوییم داوران کم‌تجربه‌ای اشتباهات تأثیرگذاری در مسابقات روز گذشته داشتند. اعتماد به نفس در وجود داوران در پایین‌ترین حد ممکن است. عملکرد کمیته داوران هم باعث شد ما در جام جهانی آینده و المپیک پیش رو نماینده‌ای نداشته باشیم. قاعدتاً اعتماد به نفس داوران هم پایین می‌آید. این بیانیه‌ها و عدم اعتماد به نفسی که وجود دارد به همراه عدم حمایت صحیح و به موقع مشکلاتی را ایجاد کرده است. امید عالیشاه با صدور قرار موقت محروم می‌شود و به سرعت تبدیل به محرومیت تعلیقی شد.

حکم متناسب با جرم باشد

داور بازنشسته فوتبال افزود: قضات می‌گویند اگر می‌خواهی حکمت بازدارنده باشد باید به موقع و متناسب با جرم باشد. وقتی بازیکنی در یک فصل ۲۰ میلیارد تومان درآمد دارد ۲۰۰ میلیون تومان برای او پولی نیست. ضمن اینکه مشخص نیست‌ این مبلغ جریمه را باشگاه یا بازیکن می‌دهند. یا اینکه حساب‌های فی ما بین کارسازی می‌کند. ولی جریمه‌ای باید در نظر گرفته شود که بازیکن مرتبه بعدی تخلف منجر به جریمه را تکرار کند. چند روز بعد همان تخلف از سوی بازیکن دیگری یا همان بازیکن تکرار می‌شود. برگردیم به زمان حضور شاه حسینی در کمیته انضباطی، در هر صورت اگر بخواهیم ضعف را از آیین‌نامه کمیته انضباطی بدانیم و دوستان‌مان می‌گویند در این کمیته می‌گویند ایراد از آیین‌نامه است، سوال این است که چه کسانی آیین‌نامه را می‌نویسند. غیر از اشخاصی که در فدراسیون فوتبال و کمیته انضباطی هستند.  

داور دیشب مزاحم تلفنی داشته چرا داور پنالتی اعلام نکرده است

وی خاطرنشان کرد: ۷ هفته پایانی برای داوران خیلی سخت است. کمیته‌های داوران، انضباطی، اخلاق و سایر ارکان نظارتی فدراسیون فوتبال باید دقت بالایی داشته باشند، چون واقعاً هفته‌های پایانی برای داوران عذاب‌آور می‌شود. داورانی هستند که دوست ندارند در این هفته‌ها قضاوت کنند. برای اینکه زیر فشاری قرار می‌گیرند که آزاردهنده است. محمدرضا منصوری شب گذشته آخرین قضاوت خود را به عنوان کمک داور داشت. تا ساعت ۵ صبح مزاحم تلفنی داشته که چرا داور وسط و دیگر کمک داور بازی پنالتی نگرفتند و گل آفساید را تشخیص نداده‌اند. به نظرم کمیته داوران باید دقت بیشتری داشته باشد و روی موارد مختلف از جمله انگیزه داوران کار کند. در عین حال تیم‌ها هم باید دقت کنند اگر می‌خواهند قضاوت خوبی را در بازی‌های خود ببینند باید آرامش داشته باشند. اگر جو را ملتهب کنند احتمال اینکه اشتباه به ضرر خودشان بیفتد هم وجود دارد.  

من نگفتم هواداران بی فرهنگ هستند گفتم فرهنگ استفاده از VAR در کشور جا نیفتاده است

سید علی خاطرنشان کرد: من حیث‌المجموع شرایط داوری کشورمان را خوب نمی‌بینم. اشتباهات داوران در بازی‌های استقلال و پرسپولیس به چشم می‌آید ولی هر هفته قضاوت‌های داوران در دیگر مسابقات باعث تغییر نتیجه می‌شود. در عین حال تیم‌ها هزینه می‌کنند و انتظار دارند قضاوت‌های کم‌نقصی ببینند. متأسفانه این اتفاقات نمی‌افتد. من در برنامه تلویزیونی گفتم فرهنگ استفاده از VAR در کشور ما جا نیفتاده است. این حرف تعبیر شده بود که سید علی گفته تماشاگران ما بی‌فرهنگ هستند. دو مقوله جدا هم را به یکدیگر ربط داده‌اند. از طرفی وقتی یک کارشناس اظهارنظری می‌کند و به مذاق هواداران تیمی پرطرفدار خوش نمی‌نشیند هجمه‌ها علیه وی شروع می‌شود. بدترین و زشت‌ترین الفاظ را نثار آن داور می کنند.

کارشناس داوری آورده مالی ندارد

 وی تصریح کرد: مگر کارشناسی‌ها برای آنها آورده مالی دارد؟ مسلماً آورده‌ای ندارد و به همین دلیل کارشناسی نمی‌کند. بهانه ندیدن بازی، در جاده بودن و مسئله دیگری می‌آورند تا کمتر نظر کارشناسی بدهند، چون نمی‌خواهند فحش بخورند. عطای کارشناسی کردن را به لقای آن می‌بخشند. امنیت روانی حتی برای کارشناسانی که در مورد قضاوت داوران نظر داده‌اند هم وجود ندارد. اختلاف نظر همیشه وجود دارد و در مواردی که اختلاف نظر است باید حق را به داور داد، چون باید در کسری از ثانیه تصمیم‌گیری کند. کارشناسان داوری از زوایای مختلف صحنه را دیده‌اند و با قاطعیت نظر نمی‌دهد. از آن سو نمی‌توانیم بگوییم داوران رعایت عدالت نکنند البته هیچ داوری نمی‌آید حق را ناحق کند. آنها می‌خواهند قضاوت کنند و بهترین خودشان باشند. شرایط مطلوبی را در داوری نمی‌بینیم.  

دشمن تر از رئال و بارسا نداریم اما آیا علیه هم مدام بیانیه می دهند؟

کارشناس داوری یادآور شد: بازیکنی که ۲۰ میلیارد تومان در یک فصل می‌گیرد اگر ۱۵ هفته اعتراض کند و بابت هر اعتراض ۲۰۰ میلیون تومان بدهد در یک فصل ۳ میلیارد تومان جریمه می‌دهد ولی دیده می‌شود و برای فصل بعد قراردادش تمدید شده است. جرائم انضباطی برای کمیته بیشتر درآمد دارد و بازدارندگی ندارد. شرایط ملتهبی را می‌بینیم، چون شکایت از هم زیاد شده، دو تیم با هم بازی دارند و در آن بازی اتفاقی می‌افتد که علیه هم بیانیه می‌دهند ولی الان برای بازی‌هایی که رقیب‌شان با تیم دیگری دارد بیانیه داده می‌شود. فدراسیون فوتبال مقصر است که اجازه صدور چنین بیانیه‌هایی را می‌دهد. دشمن‌تر از رئال مادرید و بارسلونا نداریم ولی مگر علیه هم بیانیه می‌دهند. فوتبال حرفه‌ای دنیا این حجم از بیانیه دادن را نمی‌پذیرد. نتیجه این دعوا‌ها روی سکو‌ها و فضای مجازی دیده می‌شود. فشار سکو‌ها و فضای مجازی بر روی داور می‌آید، تمرکزش را از دست می‌دهد و اشتباه تأثیرگذار می‌کند.

تیم داوری با پرواز استقلال رفته و برگشته است

وی تأکید کرد: کمیته داوران بی‌ارزش‌ترین رکن فدراسیون فوتبال است. این همه ضعف در اجرا باشد، شخص اول داوری مملکت هنوز سر جای خود است. انگار در فدراسیون این حجم از انتقاد شنیده نمی‌شود. داور کمتر از دو روز قبل از بازی متوجه می‌شود در اصفهان قضاوت دارد و ۱۸ ساعت با اتوبوس از ارومیه به اصفهان می‌رود، طبیعی است نمی‌تواند قضاوت خوبی کند. تیم داوری را با پرواز چارتر استقلال به رفسنجان اعزام کرده‌اند، یک اشتباه تأثیرگذار در بازی با مس داشته، بعد هم با همان پرواز چارتر استقلال بازگشته است. مگر می‌شود چنین اشتباه بزرگی را مرتکب شد؟

تنها چیزی که در جامعه داوری وجود ندارد آرامش است

سید علی تصریح کرد: کمیته داوران به شکلی داوران خود را می‌چیند که با حداقل پرواز آنها را چیده باشد. کمتر از سه روز به بازی‌ها به داوران اطلاع می‌دهند که باید قضاوت کنید، داوران ما شاغل هستند و نیاز به برنامه‌ریزی و تغذیه مناسب دارند. آنها که داوران حرفه‌ای نیستند. این گوشه‌ای از مشکلات داوری است. زمستان تمام شد و با وجود ۵۳ میلیارد تومان اسپانسر داوری، هنوز به آنها لباس آستین بلند نداده‌اند. اینها درد است و خواهشم از مهدی تاج که بهترین دوران کمیته داوران را با او داشتیم این است به این موضوع ورود کند. الان تنها چیزی که در جامعه داوری وجود ندارد آرامش است. یک روز قبل از بازی اسامی داوران هفته بیست و سوم اعلام شده، نگران ساخت و پاخت داوران هستند. داوری بخواهد با تیمی ببندد در شیشه هم باشد این کار را می‌کند. دور از جان داوران ما، داوری سالم نباشد بخواهد ناداوری کند این کار را خواهد کرد. اعتقاد داریم داوران ما سالم هستند و وقتی چیدمان آنها دیر صورت می‌گیرد پروازهم سخت برای‌شان پیدا می‌شود. باید آرامش داد تا داوران بتوانند بهتر قضاوت کنند.  

انتهای پیام/

ارسال نظر