صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست:

اوراق‌سازی کشتی یک تهدید جدی برای محیط زیست دریایی است

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: با توجه به مخرب بودن صنعت اسکراپ کشتی (اوراق‌سازی) تاکنون هیچ مجوزی برای این کار در کشور از سوی سازمان محیط زیست صادر نشده است.
کد خبر : 90540

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان حفاظت محیط زیست، پروین فرشچی در یک برنامه خبری که بر روی شناوری در مسیر بندرعباس- قشم برگزار شد، افزود: از بیش از 180 کشور ساحلی دنیا، فقط در 6 کشور از جمله هندوستان، ترکیه، نروژ، هلند، پاکستان و اندونزی این صنعت ایجاد شده که نشان می‌دهد با وجود سودآوری بالا، به علت شدت آلودگی این صنعت، کشورها رغبتی به راه اندازی مراکز اسکراپ کشتی ندارند.
وی تاکید کرد: سازمان محیط زیست این صنعت را یک تهدید جدی دانسته و مخالف آن است اما از سوی دیگر 174فروند کشتی غرق شده در اروندرود موجود است که عده ای ،ضرورت پاکسازی این مسیر آبی را به عنوان توجیهی برای پرداختن به صنعت مطرح می‌کنند.
فرشچی همچنین از خریداری یکصد فروند کشتی فرسوده توسط بخش خصوصی از کشور عراق به منظور اوراق سازی در ایران خبر داد.
معاون محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست همچنین با انتقاد از روند راه اندازی آب شیرین کن‌ها در سواحل خلیج فارس و دریای عمان اظهار کرد:هر چند تامین آب یک دغدغه و وظیفه و مسئولیت سنگین برای دولت است اما استفاده از آب شیرین کن‌ها پیش از بررسی
راهکارهایی مانند مدیریت بهینه آب کشاورزی و مدیریت سدها و یا استفاده از پساب ها منطقی نیست.
فرشچی تصریح کرد:با وجود تهدیدها و چالش‌های یاد شده، در سال‌های اخیر (دو سال گذشته) همگرایی بی‌سابقه‌ای بین ارگان‌های دریایی کشور به وجود آمده که نتیجه آن تصویب سند توسعه دریایی کشور توسط 18نهاد و سازمان مرتبط با این حوزه است که در صورت اجرا،بسیاری از مسائل دریایی را برطرف می‌کند.
وی همچنین با اشاره به تصویب تشکیل سازمان توسعه سواحل مکران اظهار کرد:در این مصوبه، قوانین مناطق آزاد به مکران نیز تسری داده شده که به این ترتیب امکان نظارت و دخالت سازمان حفاظت محیط زیست در این منطقه نخواهد بود که یک چالش جدی و نگران کننده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان نیز در این گشت دریایی خبری برخی مسائل زیست محیطی خلیج فارس را تشریح کرد.
مجید وفادار، اسکله در حال ساخت نخل ناخدا در بندرعباس را سازه‌ای غیراصولی و از نظر محیط زیست غیرمجاز دانست که پیگیری وضعیت آن در کارگروه‌های استانداری نیز بی ‌تیجه مانده است.
به گفته وی، بازار ماهی فروشان و پلاژ بانوان بندرعباس نیز وضعیت مشابهی دارند و موجب تخریب گسترده نوار ساحلی شهر بندرعباس شده‌اند.
وفادار ورود 600 لیتر در ثانیه پساب فاضلاب به خلیج فارس در شهر بندرعباس را یکی دیگر از تهدیدهای زیست محیطی مهم و خطرناک دانست و اضافه کرد: درباره آلودگی پساب ورودی به دریا بین محیط زیست و شرکت آب و فاضلاب هرمزگان اختلاف نظر وجود داشت که چهار آزمایشگاه مرجع، نظر محیط زیست مبنی بر آلودگی بیش از حد مجاز فاضلاب ورودی به بندرعباس را تایید کردند.


انتهای پیام/

ارسال نظر